Cudna menstruacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
turbo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 12:13 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Cudna menstruacija

Post od turbo »

Imam 23 godine, prosle godine u septembru radila sam kiretazu i od tada mi je jako cudan ciklus. I dalje je redovan, ali svaki put 5-6 dana pre nego sto cu dobiti, pojavi se braon sekret. Isla sam kod ginekologa i na ultrazvuk i on kaze da je sve u redu, papa II grupa, grupa sekreta isto. Neposredno pred kiretazu, imala sam eserihiju. Da li to ima neke veze? Odakle taj braon sekret? Unapred hvala!
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 6:29 pm

Post od Kupachica »

Ja se izvinjavam sto upadam u temu, ali ja imam slicno pitanje (pa da ne otvaram novu temu).
Imam 33 godine, menstruacije su mi uvek na 27-33 dana (najcesce tacno na 28 ). PMS mi pocinje najranije 7 dana pred menstruaciju, a nekada i dva, tri dana pre.
Ovog meseca, grudi su UZASNO pocele da me bole vec 15 dana pre ocekivane menstruacije (toliko da sam se nocu budila od bolova). Dobila sam 26. dana (po 1. put u zivotu!). Menstruacija mi inace treje 7 dana (ukljucujuci i onaj 1. dan koji je zapravo predmenstrualni spotting). Ova je trajala 3 dana. Grudi me vise uopste ne bole. Radila sam i test na trudnocu dan pre nego sto sam dobila (jer me je cudio preuranjeni pms) i bio je negativan.
Muz i ja inace vec skoro 4 godine radimo na bebi i ne ide nam, tako da zaista ne verujem da sam trudna, ali sam malo zabrinuta jer nikada nisam imala slicno "iskustvo". Da li je po sredi stres? Poremecaj hormona (ako jeste, iz kog razloga do toga dolazi)? Ako je neko prosao kroz nesto slicno, znacilo bi mi da to podeli sa mnom :)
Pozdrav!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Re: Cudna menstruacija

Post od tamaraft »

turbo napisao:Imam 23 godine, prosle godine u septembru radila sam kiretazu i od tada mi je jako cudan ciklus. I dalje je redovan, ali svaki put 5-6 dana pre nego sto cu dobiti, pojavi se braon sekret. Isla sam kod ginekologa i na ultrazvuk i on kaze da je sve u redu, papa II grupa, grupa sekreta isto. Neposredno pred kiretazu, imala sam eserihiju. Da li to ima neke veze? Odakle taj braon sekret? Unapred hvala!
takav sekret se javlja vecinom zbog hormonalnog disbalansa ili kao posledica upale jajnika koju mozda ni ne osetish. A za drugu grupu sekreta jesi dobila neku terapiju?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
turbo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 12:13 am

Post od turbo »

Nisam dobila terapiju. Zar to nije najbolja grupa? :o
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Najbolja grupa je l grupa.A ll grupa ukazuje na prisustvo bakterija samo sto se kod nas ona retko kada leci.A zasto,ne znam.To bi neko od ginekologa trebao da objasni.
Odgovori