Imala sam spontani u 10 sedmici trudnoce i nakon toga kiretazu.Sve je to proteklo bez komplikacija.Tri meseca posle toga sam pauzirala sa 'radom na bebi'.A onda smo ponovo zapoceli radove.Od bebe nema nista - evo vec cetvrti mesec (prvi put sam iz prve zatrudnela).
Ono sto me brine je to da su mi se menstruacije potpuno promenile otkad sam imala taj spontani i kiretazu.Toliko su obilne da to nije normalno!Moram zbog toga redovno da koristim nocne uloske i po danu i po noci.Da izvinete - curi iz mene kao iz cesme ! I tako traje 2,3 dana ... a onda odjednom stane,nema nista.Pri tome su mi menstruacije postale i bezbolne.A do tada su me pratili uzasni bolovi uvek.
Da tome svemu pridodam i to da mi se pojavila cista na dojci - otkrila sam je tri meseca posle kiretaze.
Da li ima jos neka zena koja je dozivela slicne promene posle kiretaze i spontanog? OD cega mogu da budu tako obilne menstruacije?? Ja se sve plasim - da mi nisu 'odrali' sluzokozu materice u toku intervencije ...pa mozda zbog toga ne ide ni sa zatrudnjivanjem??
PS: Da dodam i to da imam 38 godina i da su mi menstruacije ostale redovne posle kiretaze.
cudna desavanja posle spontanog i kiretaze
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mi obicno
Vi imate 38 godina i mogu samo da smatram Vasom srecom, da ste ostali trudni prvi mjesec pokusavanja. Razlog zasto se to ne desava sada 'odmah' cim ste odlucili moze da bude mnogostruk, ukljucujuci i Vase godine. Mi obicno ne savjetujemo nikakve dijagnostike ukoliko jedan par, nakon godinu dana redovnih seksualnih nezasticenih odnosa ne ostvaruje trudnocu.
U Vasem slucaju ne bi trebalo cekati duze od 6 mjeseci, prije pocetka ispitivanja. Obilnost menstruacija ne mora da bude uzrokovana abortusom, nego koincidencija.
Dakle, ako ste pokusavali 4 mjeseca, pokusavajte jos 2, i ako ne dodje do trudnoce, obratite se ginekologu.
Srecno.
'odremo' sluzokozu, jer se tehnicki intervencija i izvodi tako da se osim produkata koncepcija odstranjuje i endometrijum ( sto je sluzokoza, ili sluznica ), jedino to ne zovemo 'odranje' nego kiretaza ili 'curettage'. To je nazalost jedini nacin na koji se ova intervencija radi.Ja se sve plasim - da mi nisu 'odrali' sluzokozu materice u toku intervencije
Vi imate 38 godina i mogu samo da smatram Vasom srecom, da ste ostali trudni prvi mjesec pokusavanja. Razlog zasto se to ne desava sada 'odmah' cim ste odlucili moze da bude mnogostruk, ukljucujuci i Vase godine. Mi obicno ne savjetujemo nikakve dijagnostike ukoliko jedan par, nakon godinu dana redovnih seksualnih nezasticenih odnosa ne ostvaruje trudnocu.
U Vasem slucaju ne bi trebalo cekati duze od 6 mjeseci, prije pocetka ispitivanja. Obilnost menstruacija ne mora da bude uzrokovana abortusom, nego koincidencija.
Dakle, ako ste pokusavali 4 mjeseca, pokusavajte jos 2, i ako ne dodje do trudnoce, obratite se ginekologu.
Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
PUNO VAM HVALA !
Imala bih jos jedno pitanje,pa ako nadjete vremena -bila bih Vam veoma zahvalna na odgovoru.
Sta Vi kao strucnjak i ginekolog smatrate pod terminom "REDOVNI SEXUALNI ODNOSI"(za nas koji zelimo decu) - da li je to svaki dan,svaki drugi dan, ...
Pitam ovo jer imam konstantnu rapravu sa suprugom na tu temu,pa bih volela da dobijem Vase cenjeno misljenje !
Pozdrav !
Imala bih jos jedno pitanje,pa ako nadjete vremena -bila bih Vam veoma zahvalna na odgovoru.
Sta Vi kao strucnjak i ginekolog smatrate pod terminom "REDOVNI SEXUALNI ODNOSI"(za nas koji zelimo decu) - da li je to svaki dan,svaki drugi dan, ...
Pitam ovo jer imam konstantnu rapravu sa suprugom na tu temu,pa bih volela da dobijem Vase cenjeno misljenje !
Pozdrav !