cudan sekret

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
sigor111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 1:25 pm

cudan sekret

Post od sigor111 »

Jos nedelju dana i dobijam menstruaciju, a juce mi se pojavio vaginalni svrab, peckanje i sekret bez mirisa, ali cudno obojen (zuckasto braonkasto). Od Novembra sam cesto bila bolesna i samo sam jednom koristila antibiotike i to pre jedno mesec ipo dana. Problema u toku bolesti sa sekretom nisam imala a nisam ni osetljiva na antibiotike. Seksualne odnose nisam imala vec duze vremena pa ne mislim da je u pitanju bakterijska infekcija. Inace pre jedno desetak dana sam imala svrab i peckanje oko anusa koje je samo proslo, a napominjem da takve simptome takodje nisam imala do sada. Posto za 3 dana putujem u inostranstvo necu stici kod ginekologa na pregled pa sam prilicno zabrinuta. Sta mislite da li da sutra kupim gino daktanol vaginalete? Sta to moze da bude? Ajde pomagajte, ovo mi se jos nije desavalo.
Gordy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm

Post od Gordy »

Ukoliko su u pitanju gljivice, a one se znaju javiti nakon koristenja antibiotika, probaj Canesten 3 vaginalete! Meni su pomogle, a svidele su mi se jer ih ima samo tri u pakovanju. :wink:

Naravno, obavezno treba otici kod lekara!
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
skorpija_jarac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 5:10 pm

Post od skorpija_jarac »

isto problem i kod mene...

pre tri nedelje sam isla na gin. pregled
i rezultati su mi bili dobri.
sekret je III grupa i preporucili su mi da iskoristim jednu lomexin vaginaletu, sto sam i uradila, nakon menstruacije.

u medjuvremenu, pre nedelju dana, i decko je isao na pregled, radili su mu briseve na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu i nije mu nista pronadjeno, znaci i kod njega sve u redu.

sad odjednom primecujem kod sebe belicast sekret, ne tako gust, neprijatnog mirisa...

???
skorpija_jarac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 5:10 pm

Post od skorpija_jarac »

samo da napisem da sam sama sebi prepisala terapiju - isprala sam se sa tantum rosa granulicama i stavila jednu povidon jod vaginaletu i sutradan je sve nestalo kao rukom odneseno!
slow_to_react
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 2:52 pm

sekeret

Post od slow_to_react »

Imam 30 godina, zivim u Beogradu, radim kao nastavnica.
Prosle godine sam imala kondilome i radila sam lasersku vaporizaciju.
Takodje sam imala i ranicu na grlicu materice, koju su mi 'spalili', tako da je na poslednjem pregledu sve bilo u redu. Ovih dana treba opet da idem na kolposkopiju, cisto radi provere.
Inace, oduvek imam jako neredovne menstruacije, rekli su mi da su u pitanju hormoni, tako da planiram da uradim sve testove (ako bude sve u redu sa kolposkopskim nalazom :-)).
Moj problem je sto mi je sekret jaaako kiseo. Trenutno je zuckast, ali menja se od belog do braon (tako je vec godinama - imala sam kandidu, eserihiju...). Doktorica kaze da je normalno da bude kiseo, mada je ovo zaista previse. Preporucila mi je da koristim hiperol. Nikada mi niko nije rekao da uradim test na hlamidiju, mikoplazmu ili nesto slicno, a s obzirom da stalno imam problema sa sekretom mislila sam da ga uradim na svoju ruku. Jednom sam usla u privatnu laboratoriju (posto sam vec bila uradila cervikalni bris i vaginalni sekret, koji su bili u redu), a teta koja je tamo radila mi je rekla da ako su oni uredu, nema potrebe da radim test na hlamidiju...
Sta mi vi preporucujete?
Odgovori