Pozdrav,
Pre cetiri meseca mi se pojavljuje nesnosan svrab, ali veoma cudno, posto sam pre par godina imala velikih problema sa kandidom i znam kako to izgleda, bilo mi je jasno da nije kandida, jer je svrab bio drugaciji. Naime, svrab je lokalizovan na podrucje odmah po ulazu u vaginu sa leve strane. Kao da postoji nesto na delu sluzokoze od par kvadratnih centimetara. Na oko se ne primecuje nista. Pre tri meseca odlazim kod ginekologa (privatno) na kompletan pregled i doktorka mi na osnovu pregleda, a pre rezultata vag brisa kaze da je ipak u pitanju kandida. Takodje mi kaze da se na pomenutom podrucju ne vidi ama bas nista. Prepisuje mi diflukan, macmiror vaginalete i kanesten krem. Nakon tri dana stizu rezultati brisa i ispostavlja se da je grupa sekreta III, znaci nema kandide, kao sto sam joj i rekla, jer znam koji su simptomi. Ona mi, medjutim, kaze da nastavim sa terapijom. Da, ako je bitno, svi drugi nalazi i pregledi su odlicni, znaci nista osim III grupe sekreta. Ja zavrsavam lecenje kako je receno, simptomi nestaju na najvise 20-ak dana i ponovo se vracaju. Ja sta cu, cekam i trpim, nadajuci se da ce prestati. Medjutim , ne prestaje, ne pogorsava se, ali i ne poboljsava. Jos jednom napominjem da je svrab zaista nesnosan, koliko god sam mogla suzdrzavala sam se od cesanja, ali kada bih se pocesala, ostecivala sam sluzokozu i to bi mesto kasnije peklo i cak vrlo blago krvarilo.
Odlazim kod ginekologa ponovo, ovaj put na VMA, gde mi doktorka ponovo pronalazi III grupu sekreta i to kaze ima veoma malo bakterija! Ja kazem, pa kako, ja imam uzasne simptome, ona meni kaze da je to moj subjektvni dozivljaj. Prepisuje ponovo macmiror vaginalete. Jos uvek nisam zavrsila lecenje, ali moram da pitam i ovde sta bi to moglo da bude, jer mi se sve cini da ni ovaj put lecenje nece biti uspesno. Sta mi izaziva ovoliki svrab? Zar je moguce da je toliko malo bakterija, a da ja imam ovolike tegobe? Takodje, sta znaci to sto sto je svrab najizrazeniji na jednom delu sluzokoze? Molim vas za misljenje ili neki savet, znam da moj problem ne izgleda alarmantno, ali zaista imam problem vec mesecima i ni malo nije prijatno, jos je neprijatnije sto ne znam sta je u pitanju, odnosno sto se na analizama ne prikazuje nista posebno.
Hvala mnogo i pozdrav.
Cudan ginekoloski problem, molim za misljenje!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 11, 2010 8:01 am
Re: Cudan ginekoloski problem, molim za misljenje!
Po svemu sudeci, treba da menjas ginekologa ili malo "podmazes" ovog sadasnjeg
III grupa sekreta ukazuje na bakterije koje se ne mogu naci mikroskopom. NIJE rec o gljivicama i nije ti potrebna vaginaleta nego mozda antibiotici, i pregled tvog partnera OBAVEZNO. U pitanju je mozda mikoplazma, ureaplazma, ili hlamidija. Partner mora da uradi bris uretre i da se zajedno lecite... kod normalnog lekara...

III grupa sekreta ukazuje na bakterije koje se ne mogu naci mikroskopom. NIJE rec o gljivicama i nije ti potrebna vaginaleta nego mozda antibiotici, i pregled tvog partnera OBAVEZNO. U pitanju je mozda mikoplazma, ureaplazma, ili hlamidija. Partner mora da uradi bris uretre i da se zajedno lecite... kod normalnog lekara...

-
- Novi član
Hvala puno na odgovoru.
Gde da nadjem normalnog lekara? Evo kod dve sam bila i obe vidim da uopste ne uvazavaju ono sto im ja govorim. Kao da ja ne znam sta se desava sa mojim telom. Najvise sam zbog toga ocajna, sto su toliko nezainteresovani i kao da ne slusaju sta im se govori ili da misle da su to nekakve gluposti, a da sam ja nepismena, neobrazovana, ispodprosecno inteligentna zenska koja nema pojma sta joj se desava u zivotu. Eto, tako sam se osecala na pregledima. Ni jedna nije htela da razgovara, da saslusa, da da neki savet, osim onako ofrlje, sa nestrpljenjem na licu. Ja molim ljude sa foruma da mi na pp ili bilo kako preporuce nekog lekara kome je stalo do pacijenta i koji se zaista trudi da pronadje resenje, a ne samo da odradjuje klasican pregled. Malo me ovaj moj problem koji se mnogo dugo vuce tera u psihozu, pa sam nesnosna i sama sebi.
Hvala unapred na preporukama, pomagajte, molim vas!
Gde da nadjem normalnog lekara? Evo kod dve sam bila i obe vidim da uopste ne uvazavaju ono sto im ja govorim. Kao da ja ne znam sta se desava sa mojim telom. Najvise sam zbog toga ocajna, sto su toliko nezainteresovani i kao da ne slusaju sta im se govori ili da misle da su to nekakve gluposti, a da sam ja nepismena, neobrazovana, ispodprosecno inteligentna zenska koja nema pojma sta joj se desava u zivotu. Eto, tako sam se osecala na pregledima. Ni jedna nije htela da razgovara, da saslusa, da da neki savet, osim onako ofrlje, sa nestrpljenjem na licu. Ja molim ljude sa foruma da mi na pp ili bilo kako preporuce nekog lekara kome je stalo do pacijenta i koji se zaista trudi da pronadje resenje, a ne samo da odradjuje klasican pregled. Malo me ovaj moj problem koji se mnogo dugo vuce tera u psihozu, pa sam nesnosna i sama sebi.
Hvala unapred na preporukama, pomagajte, molim vas!

Da li ste zdravstveno osigurani?
Ako jeste, probajte regularnim putem: Dom zdravlja-izabrani spec. ginekologije-pregled uz Vaš zahtev da uradite bris za bakteriološke i mikološke analize, kao i test na Chlamidiu.
Ako niste zadovoljni, obratite se zaštitniku prava pacijenata.
Ako jeste, probajte regularnim putem: Dom zdravlja-izabrani spec. ginekologije-pregled uz Vaš zahtev da uradite bris za bakteriološke i mikološke analize, kao i test na Chlamidiu.
Ako niste zadovoljni, obratite se zaštitniku prava pacijenata.
Prosto ne mogu da verujem citam i cudim se,jer identican problem imam i ja!Ista grupa isti nalazi i skoro 99% isto su i meni ginekolozi rekli.Taj svrab je toliko nesnosan,da vise ni sama ne znam sta bih probala!I meni su rekli da je na nervnoj bazi sto veze sa vezom nema.Pokusala sam da menjam i sapune i intimne kupke,i opet isto.Na kraju mi je dr.dala vaginalete Ginolflor koji regulise laktobacil koji se normalno nalazi u vagini,ali usled necega on se poremeti i tako nastane svrab.Cak ni to nije resenje bilo,pa su mi rekli da se sve to moze desiti usled smanjenja hormona estrogena...ali nisam to ispitala jos.Hlamidaija nije 100% moje neko misljenje je da treba da se ispita alergijska reakcija na sve.TO BI JEDINO MOZDA DALO RESENJE!
-
- Novi član
Jesam, osigurana sam, ali sam vojni osiguranik i zato sam i isla na vma. Prosto ne znam sta da radim. Iskreno, dosta mi je ginekoloskih pregleda. Zavrsicu terapiju i videcu sta se dalje desava, pa cu, ako nema promene probati da nadjem nekog lekara po preporuci koji ce mi uraditi sve analize kao sto sedefasta kaze.
Nisam napomenula u prvom postu, a mozda je vazno, da mi se u medjuvremenu desilo i to da mi je izostala menstruacija, prvi put u zivotu. Nisam spomenula jer sam mislila da su problemi nepovezani, s obzirom da ovaj prvi problem imam mnogo duze. Pretpostavila sam da je doslo do poremecaja hormona, ali jedino sto je doktorku zanimalo da ispita bilo je da li sam trudna. Dalavala sam krv i nadala se da ce mi uraditi sve analize, medjutim ona je trazila da se iz krvi samo proveri trudnoca, nista drugo. Samo mi je rekla, dobicete, nemojte da brinete. Mislim, strasno. Sad sve vise pocinjem da verujem da su ove stvari povezane, ocigledno nesto sa hormonima nije u redu.
Olgijana, malo mi je lakse kad cujem da ima jos nekog sa ovakvim problemom, jer, iskreno, nisam cula da neko ima bas ovakav svrab, ovako lokalizovan. Naravno, zao mi je sto imas problem i ti, nadam se da ces ga se resiti uskoro. Jedino sto bih mogla da ti preporucim (mada to nece resiti problem, ocigledno) jeste da svedes na minimum koriscenje kupki i sapuna. Svi uvek govore da one dosta mogu da poremete vaginalnu floru. Ja se trudim da ih koristim, recimo, svaki drugi put, ili samo spolja i kada ih koristim brzo isperem i detaljno. Ko ce ga znati.
Hvala svima na odgovorima, borba se nastavlja!
Nisam napomenula u prvom postu, a mozda je vazno, da mi se u medjuvremenu desilo i to da mi je izostala menstruacija, prvi put u zivotu. Nisam spomenula jer sam mislila da su problemi nepovezani, s obzirom da ovaj prvi problem imam mnogo duze. Pretpostavila sam da je doslo do poremecaja hormona, ali jedino sto je doktorku zanimalo da ispita bilo je da li sam trudna. Dalavala sam krv i nadala se da ce mi uraditi sve analize, medjutim ona je trazila da se iz krvi samo proveri trudnoca, nista drugo. Samo mi je rekla, dobicete, nemojte da brinete. Mislim, strasno. Sad sve vise pocinjem da verujem da su ove stvari povezane, ocigledno nesto sa hormonima nije u redu.
Olgijana, malo mi je lakse kad cujem da ima jos nekog sa ovakvim problemom, jer, iskreno, nisam cula da neko ima bas ovakav svrab, ovako lokalizovan. Naravno, zao mi je sto imas problem i ti, nadam se da ces ga se resiti uskoro. Jedino sto bih mogla da ti preporucim (mada to nece resiti problem, ocigledno) jeste da svedes na minimum koriscenje kupki i sapuna. Svi uvek govore da one dosta mogu da poremete vaginalnu floru. Ja se trudim da ih koristim, recimo, svaki drugi put, ili samo spolja i kada ih koristim brzo isperem i detaljno. Ko ce ga znati.
Hvala svima na odgovorima, borba se nastavlja!