Crvenilo

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Marraaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 03, 2017 12:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Crvenilo

Post od Marraaa »

Postovani, u toku terapije antibioticima zbog prehlade pojavio mi se vrab u genitalnoj regiji. U medjuvremenu sam dobila ciklus i nisam mogla da koristim canesten 3. U toku ciklusa pojavilo se intezivno crvenilo na kompletnoj genitalnoj regiji spolja, koje je zahvatilo i anus. Koristila sam canesten 3, svrab se povukao al je crvenilo i dalje prisutno. Mazala sam ga spolja par dana, nije pomoglo, sada koristim nistatin mast par dana i malo se smirilo al i dalje ne prolazi. Svrab nemam, na spoljnom delu vagine se vide beli tragovi. Izbacila sam kupke iz upotrebe, koristila i zalfiju za ispiranje. Nemam nikakve tegobe niti smetnje, samo crvenilo. Koliko dugo smem nistatin da mazem i sta dalje da koristim?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Crvenilo

Post od aaaca »

За тако велике инфекције најбоља је сода бикарбона. После редовног прања додатно се испереш воденим раствором соде бикарбоне (око једне до две супене кашике на литар топле воде уз темељно размућивање) и после тога се НЕ испираш. Сачекаш мало и онда се обришеш.
Marraaa
Novi član
Novi član

Post od Marraaa »

Hvala na brzom odgovoru :) Da li da nastavim sa Nistatinom dok se sve ne povuče?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Надам се да се до сада повукло. У принципу нема потребе за додатним кремама.
Marraaa
Novi član
Novi član

Post od Marraaa »

Nije potpuno, dosta se smirilo, ujutru je skoro neprimetno, a uvece se opet pojavi. Koliko dugo sme soda da se koristi, pocela sam i probiotik da koristim oralno. Nistatin nisam ni prestajala, nadam se da će se uskoro povuci skroz.

Hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Сода бикарбона може да се користи неограничено. Иначе она делује релативно споро али зато поуздано. Треба да почнеш са озбиљнијим проучавањем здравља и лекова.

Пробиотик ти неће помоћи код кожних проблема али неће ни да штети.
Odgovori