E.coli u spermi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
miss piggy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 08, 2007 10:08 am

E.coli u spermi

Post od miss piggy »

U decembru je zakazan IVF ... u spermi je nadjena esherihia coli u koncentraciji od 50.000/ml ... dali se sme uci u postupak , kad je ova bakterija prisutna ?
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Post od zabrinuta75 »

Moras pitati na klinici u kojoj treba da radite IVF da li ce vas ostaviti u postupku ili odloziti isti dok nalaz spermokulture ne bude sterilan.

Sve zavisi da li rade neki od nacina obrade ejakulata kako bi sa spermatozoida "spale" sve bakterije (npr. centrifuga, wash up i sl.).

Moj ti je savet (iz licnog iskustva; nisam lekar) da tvoj suprug hitno pocne da leci e-coli, za svaki slucaj. Nek' odnese antibiogram svom urologu ili lekaru opste prakse ili ti svojoj dr ginekologu da mu odrede terapiju. Takodje pod obavezno nabavi kapsule brusnice koja je odlicna u borbi sa e-coli i to u sto vecoj dozi nadjes, nece mu skoditi. Takodje, cajevi protiv bakterija u mokraci su vrlo delotvorni protiv bakterija u spermi, kao i beli luk i jogurti sa pozitivnim bakterijama.

Srecno !!!
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Post od zabrinuta75 »

Zaboravila sam da kazem da do potpunog istrebljenja e-coli iz sperme morate koristiti kondom, da se ti sad uoci IVF i kasnije tokom trudnoce ne bi zarazila. E-coli je opasna za plod !!!
Orleanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 10:17 pm

Post od Orleanka »

Nakon 9 godina borbe sa e.coli u mokracnim kanalima,nakon koriscenja gomile lekova sto medicinskih sto narodnih,uspesno sam je se resila uz pomoc sledeceg recepta:
Uzeti dve velike kasike cimeta i jednu
malu kasiku meda u casi mlake vode i popiti.
Ovaj napitak ubija bakterije u mehuru.
Pogledajte ovaj link, moglo bi pomoci i u vasem slucaju mozda...
http://www.*/modules/newbb/v ... 88&forum=9
Kalina75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 16, 2006 7:49 pm

Post od Kalina75 »

citala sam da su brusnice zakon,i da su bolje cak i od uvinog caja,ali da se u kombinaciji sa uvinim cajom nikako nesmeju koristiti. Svejedno je da li ce uzeti caj od brusnice ili plod od brusnice koji se moze nabaviti u zdravoj hrani, ali u svakom slucaju pre se koristi ova druga varijanta sa kombinacijom vitamina C koji se pije 3 puta dnevno
corakkk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 1:35 am

Post od corakkk »

Da li se sme raditi IVF dok je bakterija prisutna ne znam, predpostavljam da ne, jer verovatno postoji mogućnost zaraze. Što se same bakterije tiče mora je se što pre osloboditi zbog njegovog zdravlja, a bez antibiotika ne može, znam iz iskustva (kažu da je to teško dostupno mesto za čajeve i sl.), moj muž se lečio godinu dana od istog, rezultat je od pre neki dan po drugi put sterilan, pa se nadam da je se rešio. U svakom slučaju puno sreće na IVF!
nivei
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 11:47 pm

Eserihija u spermi

Post od nivei »

Miss piggy,

MM i ja se takodje pripremamo za IVF i njemu je takodje pronadjena Eserihija u spermi. Sada pije Ciprocinal antibiotike, zatim treba da popije Monural prasak, pa posle 5 dana kontrola. Interesuje me kao ste vi to resili? Da li ste pili jos nesto?

Hvala unapted
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 3:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od SimonaK »

Nivei, znam da pitanje nije upuceno meni, ali mozda mogu da ti pomognem... MM i ja smo zakazani za septembar za vto. Njemu je e.coli nadjena u decembru prosle godine i naravno urolog mu je prepisao antibiotike po antibiogramu. Nismo hteli da se oslanjamo samo na antibiotike, vec je pored njih koristio caj za e. coli Instituta Josif Pancic... Na sledecej kontroli (posle nekih mesec i po dana) spermokulture e. coli vise nije bilo.... :)
nivei
Novi član
Novi član

Post od nivei »

Draga SimonaK,
puno ti hvala na odgovoru!!!!

Da li znas kako se zove taj caj ili je dovoljno da trazim caj za e. coli Instituta Josif Pancic?

Veeeliki pozdrav, srce si...
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Na njemu pise da je caj protiv bakterija u mokraci, postoji za odrasle i za decu i trudnice. To je to! Ja sam MM kupila po preporuci drugih koji su imali isti problem i stvarno se pokazao efikasnim. Ako smem da te pitam, gde idete na IVF?
nivei
Novi član
Novi član

Post od nivei »

Super, hvala ti, potrazicu ga.
Naravno da me mozes pitati.
Na IVF idemo kod Ivanoica. Mislim da su stvarno profesionalni, odgovoni i ulivaju poverenje. Ja se trenutno oporvljam od laparaskopije koju mi je moj doktor radio u ponedelja na zahtev Goce Ivanovic, kako bi se proverila prohodnost jajovoda. Ja sam ovo moje resila, MM treba da se resi e. coli u spermi i onda na IVF.
Ako te bilo sta interesuje, tu sam.....
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Nivei, ne bih da te plasim a ni kvarim planove, medjutim ja sam dosta losih stvari cula o toj klinici pa proveri... Imas cak i na ovom forumu. Sad kad si napisala da tvoj muz ima e. coli pocinjem i u to da sumnjam jer na toj klinici se svasta desavalo pa i to da lece ljude od nepostojecih bakterija, gljivica i ostalog...Ponovite spermokulturu u nekog drugoj laboratoriji da potvrdite rezultat... Ovo je moj dobronamerni savet, jer znam sta znaci IVF....
nivei
Novi član
Novi član

Post od nivei »

Mi smo se dobro raspitali pre nego sto smo se odlucili i od ljudi koji su isli kod njih, na netu i na forumima i vecina njih ima pozitivno iskustvo, a i mi smo isto stekli kada smo bili tamo par puta. Sigurna sam da onoliko ljudi ne bi cekalo kod njih da nisu ok. Ovo sto kazes za rezultate mi je cudno posto oni uopste ne insistiraju da se analize rade kod njih niti u nekim sa njima povezanim laboratorijama. Mi smo ovu analizu radili u mestu odakle smo, 200 km od Bg, tamo gde smo mi hteli, tako da nema razloga da sumnjam.
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Drago mi je da je tako... :) Samo sam rekla da proveris i da budes sigurna jer sam svasta citala po netu i stvarno se svasta desava. Doktori su napravili biznis od steriliteta i treba otvoriti cetvoro ociju. Mi smo se puno raspitivali i na kraju odlucili za Betaniju u Novom Sadu. Pa sta bude... U svakom slucaju, zelim vam svu srecu i da bude uspesno :D
nivei
Novi član
Novi član

Post od nivei »

U pravu si da su neki napravili biznis od steriliteta. Ono sto se meni svidja kod Ivanovica je to sto ne rade VTO dok nisu sve kockice na svom mestu i sto nista ne prepustaju slucaju. To sam se za sada uverila i u nasem slucaju i kada su u pitanju iskusva drugih. Cini mi se da dosta klinika radi po principu ... dosli ste po VTO, probacemo, pa kad uspe....
Bitno je da svako stekne poverenje i da im veruje. Ja vama takodje zelim svu srecu i da sto pre dobijete :wink:
Odgovori