Clomid i ultrogestan-pomoc dr !

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Clomid i ultrogestan-pomoc dr !

Post od Fimka »

Postovani, imam 24 godine, suprug 31 i vec godinu dana pokusavam da zatrdunim, medjutim bezuspesno,.. Pre dva meseca sam imala cistu i radi nje isla na uz,.. Nakon terapije sa antibioticima- jer je bila upaljena, zakazana mi je kontrola na 14 dc, tj, na sredini da bi se utvrdilo da li ovuliram i ujdno da se vidi da li je cista jos uvek prisutna.
Nakon pregleda na uz ustanovljeno je da ciste nema, ali i da nema prepoznatljivih folikula, a s obzirom da se video ovulacijski prsten u materici, dr je pretpostavila da imam anovulatorni ciklus. Inace ciklusi su mi trajali 31 dan,. Prepisana mi je terapija Clomifenom i Ultrogestanom, i vec drugi mesec pijem ali nema rezultata. Dr mi je spomenula kontrolni uz treci mesec terapije na sredini ciklusa i mene to jako buni jer sam citala da zene koje piju clomifen moraju obavezno da idu na folikulometriju svaki mesec. Da li je to tacno? I da li moja dr ne vodi racuna? Da li sam ja ugrozena ako ne idem? Ciklus mi se skratio na 29 dana, od Ultrogestana pretpostavljam, ali uputstvo na njemu je sve na grckom jeziku tako da nista ne razumem sta da od njega ocekujem..Shvatila sam samo da on "pomaze" da se oplodjeno jajasce ugnjezdi u matericu,.. Molila bih za malu pomoc da mi se razjasni moja situacija,.. Koliko dugo smem da budem na ovoj terapiji, i sta dalje ako ne uspem,..
Hvala
Odgovori