Imam 23 godine i trenutno sam u 18+2 nedelji trudnoce. Na ekspertnom ultrazvuku prilikom vadjenja plodove vode otkriveno mi je da moja beba ima malu cistu na glavi.
Interesuje me koliko je to opasno za moju bebu, i sta je to zapravo i kako se leci.
Bilo kakve informacije, iskustvo ili link su dobrodosli.
Srdacan pozdrav.
Ciste kod fetusa
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
proširenje u glavi ploda?
Molim Vas da mi sto pre odgovorite, sr+trašno se brinem..
Trudna sam 26 nedelja i do sada je sve bilo u najboljem redu.Na zadnjoj redovnoj kontroli mi je izmeđuostalog napisano:
"Na glavici ploda se u predelu zadnjih rogova levo registruje proširenje primera 11x12mm"
Moja doktorka mi nije ništa konkretno pojasnila, samo je rekla da se to treba pratiti i naručila me za 4 nedelje na novi ultrazvuk, a ja sada umirem od brige.
Molim Vas da mi razjasnite o čemu se konkretno radi, koliko je to opasno i šta mi je dalje činiti?
Trudna sam 26 nedelja i do sada je sve bilo u najboljem redu.Na zadnjoj redovnoj kontroli mi je izmeđuostalog napisano:
"Na glavici ploda se u predelu zadnjih rogova levo registruje proširenje primera 11x12mm"
Moja doktorka mi nije ništa konkretno pojasnila, samo je rekla da se to treba pratiti i naručila me za 4 nedelje na novi ultrazvuk, a ja sada umirem od brige.
Molim Vas da mi razjasnite o čemu se konkretno radi, koliko je to opasno i šta mi je dalje činiti?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:33 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Ciste kod fetusa
kod mene je cisticna promena u abdomenu ploda promera 16x13mm nadjena u 17.nedelji sto je kazu dr jos rano da bi se utvrdilo na kom organu je cista, na bubregu ili crevima... poslali su me na konzilijum za fetalne anomalije na institut za majku i dete. koliko je cista opasna i da li moze sama od sebe da "nestane"
?