Ciste kod fetusa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
mia83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 23, 2006 8:46 pm

Ciste kod fetusa

Post od mia83 »

Imam 23 godine i trenutno sam u 18+2 nedelji trudnoce. Na ekspertnom ultrazvuku prilikom vadjenja plodove vode otkriveno mi je da moja beba ima malu cistu na glavi.
Interesuje me koliko je to opasno za moju bebu, i sta je to zapravo i kako se leci.

Bilo kakve informacije, iskustvo ili link su dobrodosli.

Srdacan pozdrav.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Mia,
uradite genetsku amniocentezu. Predpostavljam da se radi o cističnom higromu vrata fetusa mada niste naveli tačnu lokalizaciju!? On je prateći znak nekih bolesti, mada se ciste znaju i izgubiti, ali otom nakon AC.

Pozdrav Dr PeđaDj
komsinica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 2:38 pm

Post od komsinica »

Javite se
mija27
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 3:02 pm

proširenje u glavi ploda?

Post od mija27 »

Molim Vas da mi sto pre odgovorite, sr+trašno se brinem..
Trudna sam 26 nedelja i do sada je sve bilo u najboljem redu.Na zadnjoj redovnoj kontroli mi je izmeđuostalog napisano:
"Na glavici ploda se u predelu zadnjih rogova levo registruje proširenje primera 11x12mm"
Moja doktorka mi nije ništa konkretno pojasnila, samo je rekla da se to treba pratiti i naručila me za 4 nedelje na novi ultrazvuk, a ja sada umirem od brige.
Molim Vas da mi razjasnite o čemu se konkretno radi, koliko je to opasno i šta mi je dalje činiti?
nestrpljiva76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Ciste kod fetusa

Post od nestrpljiva76 »

kod mene je cisticna promena u abdomenu ploda promera 16x13mm nadjena u 17.nedelji sto je kazu dr jos rano da bi se utvrdilo na kom organu je cista, na bubregu ili crevima... poslali su me na konzilijum za fetalne anomalije na institut za majku i dete. koliko je cista opasna i da li moze sama od sebe da "nestane" :cry: ?
Slika
Odgovori