Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
imam 30 godina a suprug28...pre 4 godine sam ostala bez desnog jajnika-hemoragicna cista....a sada mi je receno da imam cistu zutog tela na levom jajniku55mmx45mm...u braku sam skoro cetiri godine nemam dece i ne znam sta vise da radim...doktorka je rekla da cekam jos jedan ciklus pa na kontrolu pa ako bude tu ponovo na seckanje...brisevi su svi uredni...i jako sam tuzna i nesretna zbog kompletne situacije sta da radim a da sacuvam jajnik
Cista žutog tela se u vecini slučajeva se sama povuce posle nekoliko ciklusa. Posto već dugo nemate dece, trebalo bi da uradite analize hormona,i pregled prohodnosti jajovoda i druge metode. Obratite se nekom ginekologu koji se bavi lačenjem steriliteta
hvala ti ali obavila sam hsg prosle godine-uredan....hormonski status je uredan bio svaki put kad sam ga radila...ma valjda ce se povuci sama do sledeceg ciklusa
znam da je to sve cudno,spermogram je uredan...isla sam na folikulometrije po par meseci vezano...pokusavala u odredjenom vremenu kad mi je lekar rekao...sve sve sve,brisevi su svi uredni....sad samo da mi prodje ova cista pa da nastavim dalje..bazalnu temperaturu ne mogu da merim jer radim po smenama tako da mi se ne poklapa vreme merenja