Cista i operacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
tatijana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 9:06 pm

Cista i operacija

Post od tatijana »

Utvrdjena mi je UZ cista velicine oko 6cm, vodena, tankih zidova na desnom jajniku. Tumor markeri su ok. Za mesec dana ponovo kontrola, pa ako se ne smanji, jedan dr predlaze punkciju, drugi vadjenje oba jajnika i materice za svaki slucaj posto imam 48 godina??? Sta se najcesce radi u ovakvim situacijama?
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

A da li su Vam rekli da mozda postoji mogucnost da ona sama od sebe pukne?!
tatijana
Aktivan član
Aktivan član

Post od tatijana »

Pa jesu, ali ne znam kakve su sanse. Da li neko ima vise informacija i iskustva?
tatijana
Aktivan član
Aktivan član

Post od tatijana »

Niko nista?
samy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 7:18 pm

Post od samy »

tatijana meni je isto utvrdjena cista velicine 6.5 cm, na desnom jajniku ali nije vodena,u pitanju je cystodenoma. takodje mi preporucuju operaciju,obzirom da se ne radi o vodenoj cisti pa su male sanse kako dr kaze da se sama "povuce".markeri su mi u redu isto. malo mi to zvuci prenaglo da se vade jajnici obzirom da vam je 48 godina???a u pitanju vodena cista??mislim da definitivno postoji sansa da ona sama pukne. moja prijateljica je nedavno imala zakazanu operaciju zbog ciste koja isto nije vodena i imala je 8 cm. par dana pred operaciju uradila je UZ i ciste vise nije bilo. nejasno malo ali tako je. nestala. ja se iskreno bojim te operacije , mlada sam , nisam jos radjala i nekako kao laik za medicinu mislim da operacija uvijek treba biti zadnja opcija ako bas mora , a kamoli jos to sto vama predlazu.
malasanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 18, 2008 11:19 pm

pozz

Post od malasanja »

Za vodene ciste caj od kukuruzne svile...savrsenstvo :)
Srecno :)
tatijana
Aktivan član
Aktivan član

Re: Cista i operacija

Post od tatijana »

Hvala svima na odgovorima. Elem, ja sam koristila travne mesavine hajducke trave, nevena i koprive i hvala Bogu, sve je ok, nema ciste. Takodje je dobar i med pomesan sa cuvarkucom. U svakom slucaju cajevi ne mogu da odmognu, pa vredi probati :D
Odgovori