Cista uz mokracnu cijev

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
dukat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 22, 2009 4:27 pm

Cista uz mokracnu cijev

Post od dukat »

Prije 6 mjeseci imala sam otok i bol,kao i jak pritisak u vaginalnom podrucju,pri pregledu,ginekolog je to "ispraznio"naime,tom prilikom je iscurila puna casa iscjedka!Odmah je uradjen CT,koji navodno nije nista otkrio!I ja sam vec sutradan otpustena kuci.Inace,prije 20 mjeseci sam imala lapar.op zuci,i od tada imam svakodnevne stomacne probleme,bolove,nadimanja!Tada su mi doktori rekli da ne znaju sta je to bilo i od kud je doslo!?!?I niko se nije potrudio da se ispita,iako sam se ja stalno zalila na stomacne tegobe!Prije 5 dana,opet isti bol u vaginalnom dijelu,otok,bolovi nisko u stomaku,moj kucni dr.me uputi mom ginekologu,koji pri pregledu kaze da to nije isto kao prije 6 mjeseci!A ja sam od kucnog dr dobila izvjestaje,i tamo na nalazu CT pise da sam imala Zucnu cistu koja je pukla!?Ali,mi dr.to ne zeli potvrditi!Na jutrosnjem ultrazvuku,ustanovio je "nesto"sto on naziva cistom,uz samu mokracnu cijev,velicine oko 2 cm!Kaze da ce i urolog morati uraditi pregled,i da me ceka operacija,ali ne znam cega!?!Iduce sedmice idem opet na CT,ali sam zbunjena,ne znam sta je sa mnom,doktori sve to nekako zataskavaju,ubjedjuju me kako mi nije nista,a ja se ne osjecam dobro!Da ne pricam ovdje o stomacnim tegobama(koje imam nakon op zuci) jer im nije mjesto.Inace,zivim u Svajcarskoj.
Ako ima neki dr.koji ovo procita,pa da mi dadne savjet,ili ako procita neko ko je mozda imao slican slucaj(u sto sumnjam,iskreno receno,jer sam procitala sve moguce,ali ne naidjoh na nesto ovako).Hvala unaprijed!
Odgovori