CISTA NA JAJNIKU I NJEN UTICAJ NA DIGESTIVNI TRAKT

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

CISTA NA JAJNIKU I NJEN UTICAJ NA DIGESTIVNI TRAKT

Post od quincekap »

Cula sam od nekih zena koje imaju policisticne jajnike da su imale ceste gorusice i pecenje u zelucu.Verovatno pred menstruaciju i ovulaciju.Da li neko zna,postoji li veza izmedju jajnika i organa za varenje? Creva? Estrogen je hormon koji utice i na rad drugih organa? Moze li neko objasniti tu vezu,posto je meni snizen estrogen,a od skoro mi je nadjena cista na levom jajniku,velicine 27 mm.Mislim da je ginekolog rekao da je vodena i da ne brinem,ali vec 2 nedelje me boluckaju jajnici,a ovulacija mi je bila uzasno bolna.Ko zna,kakva ce tek menstruacija da bude?

Inace imam problem sa stitnom zlezdom,operisan mi je desni rezanj,ni sad nisu hormoni bas kako treba.Nije mi u redu T3,testosteeron je malo snizen,kao i estradiol.Ali to su nalazi od pre 3 meseca.Takodje nemam dovoljno vitamina D3,dve godine lecim crevnu Candidijazu i sumnjaju na celijakiju,jer sam posle operacije zuci smrsala 24 kg uz ucestale prolive.Levi lobus jetre je blago otecen.Imam ucestale ginekoloske i uroloske infekcije.Opsti pad imuniteta,a svi rezultati krvi,osim bilirubina i po nekad nekih jetrenih enzima su u redu,kao i kolonoskopija.

Ako neko zna za vezu izmedju creva,zeluca i jajnika,nek napise! Verovatno su u pitanju hormoni? Ili je nesto drugo?
Odgovori