Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Prosle godine sam radila eksplorativnu ako se tako zove u Visegradskoj papa III.
Pre 20 dana opet radjena explorativna zbog PAPA IIIb.
Rezultati svasta nesto ali valjda je ovo najbitnije ili najgore CIN II H-SIL
Zakazana mi je klasicna konizacija 12 marta.
Koliko traje operacija i koliko je ozbiljna?
Kako ide oporavak koliko dana bas moras da lezis?
Strah me je anestezije jer sam je lose podnela na carskom rezu ali kasnije nisam imala problema.
Da li daju nesto za smirenje pre operacije?
Molim vas ako neko ima iskustva sa ovim nek se slobodno javi
Nije nista strasno, radi se u lokalnoj anesteziji, i neces nista ni osetiti. Neko radi i u totalnoj, ali za tim nema potrebe jer zaista nista ne boli sa lokalnom. Miruje se dan, dva...i sve super. Nije to nista. Bolje spreciti , nego leciti.
Mukice, ja sam pre skoro 3 nedelje isla na konizaciju klasicnim putem. Inace, porodjena sam carski rezom takodje. Ovako, anestezija bolnici cete zadrzati 3 dana, verovano, mene su tako. Danas dodjes, propadne ti ceo dan u bolnici jer ti nista ne rade do uvece kada dobijes klizmu, sutra ujutro operacija, prekosutra kuci. Ne boj se, nista strasno!!!!
Joj, moja glupa tastatura...ne videh da mi se pola pobrisalo....
Daju totalni anesteziju koja nije ni otprilike jaka kao za carski!!!! Ja kada sam se probudila nakom konizacije osecala sam samo neku neprijatnost u stomaku, bol ne, ni tada ni posle. Inace, bila sam nedelju dana na bolovanju i pocela da radim.
Hvala drugari puno. Jelkicaj hvala na detaljima ali imam jos par pitanja. Da li ti daju nesto za smirenje pre intervencije? Da li ti stavljaju tubus ako se tako kaze u usta. Jesi bas bas lezala 7 dana. Meni su rekli 2-3 nedelje. Sta ako rezultati biopsije budu losi sta dalje? Da li su tebi stigli rezultati?
Mukice, izvini nikad da stignem da odgovorim! Nisu mi nista davali za smirenje, a i nije mi ni trebalo...nisi imala strah ni nervozu, jedini mi je problem bio sto mi je to bilo prvi put da ne spavam sa mojom dvogodisnjom cerkicom...prvo razdvajanje. Ni taj tubus u usta ne stavljaju...Veruj mi, nista strasno. Ja da nisam znala sta mi rade nikad ne bih ni rekla da sam imala operaciju. Rezultate patohistologije jos cekam, treba 4 nedelje za to. Znam da ukoliko nalaz nije dobar rade rekonizaciju. Ja sam kazem ti, nedelju dana leskarila i pocela da radim. dobila sam evo i prvu menstruaciju, isto kao i pre nista ne osecam. Ne znam, ja kao i da nisam prosla kroz sve to...obaveze kuci, na poslu...nije da ne mislim na sve to, naprotiv, ali nije to tako strasno. Pre neki dan sam i usisavala, brisala podove...sve ok. Pa ne mogu vise da se mrcvarim, jedino jos uvek ne dizem moju cerkicu od 15kg, ali i to cu uskoro morati. Kad imas zakazanu operaciju? Javi se obavezno!!!
E, da, tih prvih nedelju dana nisam bas bukvalno lezala u pizami u krevetu....ja sam dosla iz bolnice u petak a u nedelju sam i rucak kuvala, ali znaci kad god sam mogla legnem i noge na krevet!!! Na otpustu su nam i rekli da se ponasamo normalno. A, kada sam bila kod moje doktorke posle nedelju dana i ona mi rece da nema leskarenja vise.
U petak sam imala operaciju . Radili su mi loop metodom. Sve je proslo ok dok me nisu doveli u sobu e onda sam pocela mnogo da krvarim pa su me vratili na operacioni sto i usivali na zivo jer su mi zakacili zid vagine.
Nije bitno sad je sve ok imam samo ta dva šava sa desne strane koji me malo zatezu.
Inace potpuno ste upravu uopste neboli posle operacije.
Da li ste i vi imali bolove u nogama kao upala misisca. Meni se posle operacije leva noga totalno upalila i celu noc mi je gorela dal zbog šavova sa te strane ili polozaja u kom te operisu.
Rekli su mi da se normalno ponasam samo da nedizem nista tesko.
Ja se dosta setam ali neradim nikakve kucne poslove.
Ono sto me brine jeste sta ako rezultati biopsije budu i dalje losi ili papa test posle ove intervencije. Jel rade rekonizaciju ili vade sve živo. Ili nesto trece?
Jelkicaj kad ti stizu rezultati? Meni su rekli posle prvog maja. Ko će to da doceka?
Mukice. izvini sto nikad da ti odgovorim. Meni du rezultati bili gotovi za 4 nedelje. Sve OK!!!! Svima koje sam upoznala tada u bolnici su rezultati ok!!! Meni je moja doktorka kod koje idem inace privatno rekla da u ordinaciji imaju sve zivo-radiotalasni noz, laser...ali da je najbolje da mi u bolnici uradi konizaciju klasicnu nozem znaci!!! Drzi se bice to sve Ok.