CIN 2 i HPV 66

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
look
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 25, 2005 11:39 pm

CIN 2 i HPV 66

Post od look »

Imam CIN 2 i HPV tip 66, probala sam sa raznim lekovima i do sada nista nisam ucinila oko toga. Doktori mi predlazu ili gorenje rane ili konizacija!!! Za konizaciju predlzu mi prvo da rodim, pa onda da uradim to. Prosle godine u devetom mesecu sam rodila mrtav plod, pa me interesuje dali pre nego opet ostanem u drugom stanju pametnije je da uradim konizaciju ili da izgorim ranu sa laserom ili ima neko drugo resenje? Hvala i ako je moguce da dobijem odgovor malo brze.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Prvo izgorite ranicu na grlicu materice, pa radjajte. Za konizaciju ima vremena, ukoliko ste pod redovnom kontrolom.
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

trudnoca posle konizacije

Post od ana69 »

Ja sam radila konizaciju jer sam imala tesku displaziju i IVa Papa grupu i doktori su rekli da nikako ne ostajem trudna dok ne uradim konizaciju i da tek nakon 3 meseci mogu ostati u drugom stanju.Sta vi mislite o svemu ovome?Da li nakon konizacije moze biti tesko da zena ostane trudna?
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:o Ja bih vam predložio tzv. Loop dijatermiju ili uklanjanje omčicom s obzirom na CIN i da niste rađali!
Omčica je manje obimna od konizacije kod koje se uklanja konus
(kao što ime kaže) a kod kako vi kažete gorenja tj. evaporizacije nemožete sumnjivi uzorak poslati na HP analizu!
PAP test je ipak samo citološka analiza skrining izljuštenih ćelija sluzokože, nekad se unutar žlezda sluzokože skrije i teža promena, a i HP je jedina prava analiza...
Toliko od mene pa razmislite!? :) :-?
Odgovori