cervikalni bakterioloski bris

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
kacica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 08, 2007 4:54 pm

cervikalni bakterioloski bris

Post od kacica »

Sta se sve podrazumeva pod cervikalnim bakterioloskim brisom? :roll:
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Post od zabrinuta75 »

Cervikalni bakterioloski bris je bris grlica materice. Uzima se u ginekoloskoj ambulanti, na isti nacin kao i vaginalni bris (najcesce se rade oba brisa istovremeno).

Ako si iz Beograda ili okoline, mozes ih uraditi besplatno u klinici Narodni front, uz obavezan uput tvog ginekologa iz Doma zdravlja.

Na tvoj zahtev se bris cerviksa moze testirati i na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu, sto se posebno placa i u proseku kosta oko 1.800 dinara za sve tri navedene bakterije - viruse.
kacica
Stalni član
Stalni  član

Post od kacica »

Da pojasnim,bris mi je vec uzet. Znam da je uzet sa grlica,samo me interesuje sta se sa istim sve moze otkriti od bakterija? Posebno se rade brisevi na mikoplazmu,ureaplazmu i hlamidiju... Pretpostavljam sve ostalo.. A Trichomonas? :roll:
Pozz
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Trihomonas se radi pregledom vaginalnog sekreta.
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Post od zabrinuta75 »

Testirace ti uzeti bris na sve bakterije, osim na ove tri koje se rade iz istog brisa ali na poseban zahtev i uz posebno placanje. OK?
kacica
Stalni član
Stalni  član

Post od kacica »

Hvala puno na odgovorima. Znam da je Trichomonas V grupa sekreta samo sam cula da se i na njega moze raditi ciljani bris i da je pozeljno.
Pozz :lol:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

kacica napisao:Hvala puno na odgovorima. Znam da je Trichomonas V grupa sekreta samo sam cula da se i na njega moze raditi ciljani bris i da je pozeljno.
Pozz :lol:
Moze se raditi ciljani bris na Trichomonas (uzima se bris vagine), cesto se otkrije Trichomonas i pregledom sedimenta urina(ukoliko ga ima naravno), sto je cesci slucaj kod muskaraca.
E sad, da li je pozeljno ne znam, zavisi kakve probleme imas. Tricomonas uglavnom daje karakteristicne simptome (zeleno-zuti sekret,karakteristicnog mirisa (smrdi), izaziva svrab...)

Pozdrav
Odgovori