O CAROBNOM PROGESTERONU
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ono što sam poželela tebi isto želim i sebi, baš bih volela da uskoro zatrudnim i moja Anastasija dobije malog bratića ili sestricu, ja obožavam bebe a vidim da ih već i ona voli pa mislim da bi bila srećna da dobije jednu živu lutku da je gnjavi (samo ne mnogo)
I kod nas celog dana kiša, pa tako da i ja tebi šaljem pozdrav iz kišnog Niša.
Jel si bila na UZ, šta kažu???
I kod nas celog dana kiša, pa tako da i ja tebi šaljem pozdrav iz kišnog Niša.
Jel si bila na UZ, šta kažu???
Za Bolek: Ja ne znam sta se desava u tom slucaju!
Za Dr. Olju:)
Bila sam juce na ultrazvuku i laknulo mi je mogu ti reci:)
Tehnicarka mi je rekla da je sve u redu...otkucaji srca 157/m i da je velicina ok;)
Uglavnom, jos samo dve nedelje pa ce se lakse disati;)
Ovamo i dalje kisa...nece uskoro ni prestati kako mi se cini
Koliko Anastasija ima godina?? Zelim ti jedan veliki plusic;)
Za Dr. Olju:)
Bila sam juce na ultrazvuku i laknulo mi je mogu ti reci:)
Tehnicarka mi je rekla da je sve u redu...otkucaji srca 157/m i da je velicina ok;)
Uglavnom, jos samo dve nedelje pa ce se lakse disati;)
Ovamo i dalje kisa...nece uskoro ni prestati kako mi se cini

Koliko Anastasija ima godina?? Zelim ti jedan veliki plusic;)
Citam vase odgovore pa bih da dodam nesto po meni veoma vazno: mozda je svaki slucaj sam za sebe razlicit ali ja sam imala tri spontana ( sve u prvih 5-6-7 nedelja a redovno sam od negde 26. dana pila utrogestan ili dabroston tablete prvo po dve a cim se ustanovi trudnoca po tri na dan. I sva tri puta sam dakle imala spontani. Ova tema u lepljivoj je i bila postavljena zato sto sam postavila pitanje da li veca doza progesterona dovodi do spontanog i odgovoreno mi je da to nije tacno. Medjutim, kada sam cetvrti put ostala u drugom stanju pocela sam da pijem dve tablete dabrostona tek kada mi je ustanovljena trudnoca ( jer nisam ni znala da sam u drugom stanju ) a i ako mi je doktor preporucio dozu od tri ja sam pila po dve. To sve do negde 12. nedelje a pre toga sam nedelju dana smanjila na jednu. Sada sam 26. nedelja trudnoce i do sad nisam imala nikakav problem sa krvarenjem mada sam se i ja u pocetku stalno plasila da se ista stvar ne ponovi. Sad stvarno ne znam o cemu se radi: da li mi je progesteron pomogao ili nije imao bas mnogo uticaja na trudnocu jer uvek kada sam ga pila od pocetka ja sam bez obzira imala spontani.
ne nisam imala nikakava krvarenja ali mislim da je to neka terapija za svaki slucaj ako zuto telo u samom pocetku ne luci dovoljno progesterona i da bi se embrion lakse zakacio za zid materice. Koliko to sad ima veze ne znam ali u mom slucaju i pored kasnijeg krvarenja progesteron nije dao nikakve rezultate.
Postujem Vasu molbu i necu voditi diskusiju u lepljivoj ali bih volela i da Vi ispostujete moju molbu da ne ubacujete u lepljivu moj citat koji je navela Obgin i koji se odnosi na mog doktora jer mislim da to nije u redu. Ako vec postoji potreba za tim mozete da otvorite posebnu temu u kojoj ce se raspravljati o kvalifikovanosti nasih lekara ali onda i njima treba dati sansu da kazu nesto u svoju odbranu.
Sa druge strane jednostavno ne zelim da se moj citat i komentar na njega nalazi u lepljivoj - u datoj temi nemam nista protiv ali izvlaciti jedan citat iz cele price nije u redu.
Nadam se da cete ispostovati moju zelju. Hvala unapred!
Sa druge strane jednostavno ne zelim da se moj citat i komentar na njega nalazi u lepljivoj - u datoj temi nemam nista protiv ali izvlaciti jedan citat iz cele price nije u redu.
Nadam se da cete ispostovati moju zelju. Hvala unapred!
Progesteron 3x 200mg dnevno??
Jos niko da mi odogovori???????
600mg progesterona dnevno, da li ima side effects?? Obgyyyyyyn????
600mg progesterona dnevno, da li ima side effects?? Obgyyyyyyn????

I mene zanima sta se desava sa "vishkom" progesterona koji unesemo sa Utrogestanom.
Ja sam 11-u nedelju trudna, i vec dva meseca stavljam vaginalno 3x2 dnevno Utrogestan. D-r je rekao da cu ga koristiti do 16-u nedelju. Primam i jednom nedeljno Depo progesteron inekcije.
Napominjem da smo trudnocu postigli ICSI-jem, nije pronadjen razlog za sterilitet, idiopati.
Bila bih zahvalna kad bi neko od doktora foruma nasao vreme da nam odgovori.
Ja sam 11-u nedelju trudna, i vec dva meseca stavljam vaginalno 3x2 dnevno Utrogestan. D-r je rekao da cu ga koristiti do 16-u nedelju. Primam i jednom nedeljno Depo progesteron inekcije.
Napominjem da smo trudnocu postigli ICSI-jem, nije pronadjen razlog za sterilitet, idiopati.
Bila bih zahvalna kad bi neko od doktora foruma nasao vreme da nam odgovori.
progesteron
Ja sada stavljam 4x200mg progesterona dnevno, posle povere na osnovu krvi.
Izgleda da nece niko odgovoriti...
Izgleda da nece niko odgovoriti...

Pitala sam mog lekara na zadnju kontrolu.
Rekao je da ne brinem uopste, da je upoznat sa "problematikom" i da stalno prati nova istrazivanja na tu temu, koja su pokazala da nije dovoljno do 10 ili 12 nedelju da se unosi progesteron. I nekoliko puta je naglasio da ne prekidam Utrogestan pre 16 nedelju, jer nije lud da nasteti bebi koju je on sam napravio
.
Naravno da mu verujem. Vise od 20 godina se bavi sa sterilitetom i vestackom oplodnjom, jedan je od najvecih strucnjaka na tom polju u Makedoniji, sa najvisim procentom uspeha, i suradjuje sa klinikama sirom sveta, prati desavanja.
Da ne duzim, nema stete od "visak" Utrogestana!
Rekao je da ne brinem uopste, da je upoznat sa "problematikom" i da stalno prati nova istrazivanja na tu temu, koja su pokazala da nije dovoljno do 10 ili 12 nedelju da se unosi progesteron. I nekoliko puta je naglasio da ne prekidam Utrogestan pre 16 nedelju, jer nije lud da nasteti bebi koju je on sam napravio

Naravno da mu verujem. Vise od 20 godina se bavi sa sterilitetom i vestackom oplodnjom, jedan je od najvecih strucnjaka na tom polju u Makedoniji, sa najvisim procentom uspeha, i suradjuje sa klinikama sirom sveta, prati desavanja.
Da ne duzim, nema stete od "visak" Utrogestana!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 3:32 pm
Po prvi put vam se javljam interesuje me da li nedostatak progesterona moze da izazove trenutni sterilitet kod zene i da li sme da se uzima i ako nisi u drugom stanju.Imam jedno dete i ne mogu da zatrudnim evo vec 9 godina.Molim vas za savet pre porodjeja sam imala 2 spontana pobacaja i jedan pre 2 godine.Svi rezultati su dobri a nista se ne desava inace porodila sam se carskim rezom.
Unapred hvala!
Brankica
Unapred hvala!
Brankica
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 12:32 am
moja prijateljica je trenutno u drugom stanju i nosi blizance.lekar joj je prepisao utrogestan 2 puta dnevno,ali njoj je veoma lose od njega.doza joj je smanjena na 1 tab.dnevno,ali njoj je i dalje lose od leka.posto je uputstvo za upotrebu na francuskom,pitam da nam neko objasni zasto se to desava,posoji li zamena i zbog cega joj je taj lek neophodan.
inace,ovo joj je druga trudnoca.
inace,ovo joj je druga trudnoca.
U pripremi za VTO,a i polse ET sam koristila utrogestan i tako sto sam pila 2 puta dnevno i stavljala vaginalno.Jako lose mi je bilo,mislim da mi je padao pritisak cak sam se i skoro onesvescivala.Kada sam u tako polu svesnom satnju otisla na ET dr.je prokomentarisao,a da utragestan Vas cini pospanom i od njega Vam je lose.Od tada samo vaginalno i injekcije progesterona.