Candida i upala rodnice
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Candida i upala rodnice
Evo već gotovo pola godine sam zabrinuta zbog ove upale. Imam gljivicu Canidu i nešto bakterija i nikakve vaginalete mi ne pomažu. Upala rodnice se stalno vraća. Koristila sam Nystatin, Neo-Penotran, Canasten, Secnezol tbl. Inače sam sklona prehladama, posebice mi je osjetljiva lijeva strana i lijevi jajnik. Bojim se da mi utiče na plodnost. Trenutno sam na anti-candida dijeti i pijem Lactogyn i kapsule češnjaka za jačanje imuniteta i sluznice rodnice,nadam se poboljšanju. Može li mi neko reći postoji li lijek koji će trajno ukloniti ove beštije? i ostavljaju li ovakve upale posljedice...hvala!
- Tinna25
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
mada nisam bas podobnik alternativne medicine, ali u ovakvim slucajevima sam stavila rajsfeslus na usta...
dakle, predlazem: (o ovome sam vec pisala, ponavljam se)
kuvati 7 glavica belog luka (osititi cesnjeve) u pola litra belog vina 20 min.
tek kad se prohladi ocediti i staviti u frizider. ujutru, popodne i uvece po jednu kasiku. Zaista deluje, pa probaj!
P.S. Znam da cu naici na osudu doktora, ali eto makar ne skodi, vredi probati
Pozdrav!

dakle, predlazem: (o ovome sam vec pisala, ponavljam se)
kuvati 7 glavica belog luka (osititi cesnjeve) u pola litra belog vina 20 min.
tek kad se prohladi ocediti i staviti u frizider. ujutru, popodne i uvece po jednu kasiku. Zaista deluje, pa probaj!
P.S. Znam da cu naici na osudu doktora, ali eto makar ne skodi, vredi probati
Pozdrav!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am
- andjelija81
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am
Da li je iko zaista probao ovo sa cesnjakom i koncem? Naime poslije kontracepcijskih pilula rodnica mi je jako suga i narusena joj je prirodna flora zbog cega sam sklona upalama i stalno mi ginekolog propisuje vaginalete ali nikako da rjesim problem. Sada koristim neke tablete za oralnu upotrbu lactogyn i nadam se da ce se konacno uravnoteziti.
ZAnima me da li i ja mogu probati to sa cesnjakom, strah me je da mi sta ne naskodi ovim "dobrim" bakterijama u rodnici.
ZAnima me da li i ja mogu probati to sa cesnjakom, strah me je da mi sta ne naskodi ovim "dobrim" bakterijama u rodnici.
Ja također koristim lactogyn,to su super tablete sigurno,pijem također tablete sa uljem češnjaka i one služe u obrani od gljivica i bakterija.trenutno koristim medazol vaginalete jer izgleda da ipak imam trichomonas i miješanu floru,a ne candidu. Meni je ovo sve prestrašno jer imam kroničnu upalu i proširen jajovod. Međutim...pijem i čaj od jednog poznatog travara i sigurna sam da mi pomaže jer me više ne boli ni upala ni ovulacija. Evo sve čekam jučer i danas da me zaboli ovulacija,ali sve je mirno
pa sam jako sretna jer izgleda da sve ovo povoljno djeluje na mene:)opisala sam sve na svojoj drugoj temi pod nazivom proširen jajovod i upala,a to sam saznala prije dva dana.niko mi ne odgovara pa bih voljela da pogledate i date neki savjet,ako neko ima nešto pametno za reći:)hvala!

KOnkretno od pilula candidu ne mozes dobiti, ali kao sto sam rekla rodnica postaje suha, narusava se prirodna flora u rodnici zbog cega postajes osjetljiva i sklona kojekakvim gljivicama i bubicama, jos ako ti padne imunitet ili na neki nacin dodjes u dodir sa bajama eto ti upale i gljivica...a ukoliko je folora uravnotezena to je prirodna odbraana rodnice od kojekavih upalabelem napisao:Citam ovde po forumu da usled koriscenja kontraceptivnih pilula moze da se pojavi kandida. Medjutim, mene moja doktorka, koja je inace jedan od najboljih ginekologa u Beogradu, ubedjuje da kandida moze da se dobije iz sto razloga ali nikako od kontraceptivnih pilula.Da li mogu da joj verujem?
Jekili963 napisao:POZDRAV imam jedno pitanjce ako sam koristila antibiotike i od njih postoji mogucnost da se dobije kandida nakon koliko vremena se vide simptomi? I ako se prenese na muskarca a da nisam znala kad bi se kopd njega javioli simptomi i kakvi bi bili?
Koliko ja znam simptomi se javljaju nekoliko dana nakon uzimanja antibiotika, ali ne mora da znaci da si dobila kandidu. Kod muskarca uglavnom izostanu simptomi, a ukoliko se jave- to su obcino svrab i peckanje.