CANDIDA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
CICI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 1:36 pm

CANDIDA

Post od CICI »

Poštovani,
Kako smo moj suprug i ja psihički spremni da ostanemo u drugom stanju, htela sam da izvršim i neke od osnovnih analiza!(krvna slika i vaginalni bris)
Krvna slika mi je u redu, međutim vaginalni bris NE!
Rezultati pokazuju CLAMIDIJU(masa).
Ja znam da to nije opasno,naravno počela sam sa lečenjem- koristim vaginalete LAKTOVAG!
Zanima me da li ja sada mogu da ostanem u drugom stanju, i da li bi bilo poželjno( zbog CLAMIDIJE i korišćenja vaginaleta?)
Hristina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 12:19 am

Post od Hristina »

Mala ispravka, da li je Candida ili Clamidija??? Candida nije toliko opasna, ali Clamidija moze da bude! Za lecenje Candide mislim da je bolji neki antimikotik kao Cansen ili Geonistin vaginalete, a za Chlamidiju moraju da se piju antibiotici.
CICI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 1:36 pm

Post od CICI »

GREŠKA!!!! 8) U pitanju je CANDIDA!! 8) Pošto su mi baš sada plodni dani,zanima me da li pored terapije smemo da se opustimo??
Usvakom slučaju puno hvala na odgovoru!
nikki03
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 21, 2005 1:51 pm

Post od nikki03 »

Nisam strucnjak, ali sam duuuuugo imala problema sa kandidom.
Lekari su mi savetovali da nikako nemam odnose dok koristim vaginalete (jer, izvinjavam se na nestrucnom izrazavanju, vaginaleta ''izbacuje'' gljivice, a odnosom ih vracamo u vaginu) i jos neke razloge su mi navodili, ali ovaj mi je bio sasvim dovoljan.
Mislim da je najbolje da sacekate jos malo dok se ne resis te dosadne gljivice.
A ako suprug nije vec bio na pregledu, mozda bi bilo dobro da i on uradi bris. Cisto da budete sigurni.
Budite malkice strpljivi, pa da uskoro javite lepe vesti! :D
Veliki pozdrav!
Odgovori