Candida ili Trihomijaza?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
vekili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 3:05 pm

Candida ili Trihomijaza?

Post od vekili »

Imam 38 god,dva porodjaja.Radim kancelarijski posao.U poslednjih 6 mes osecam se uzasno zbog pojacanog sekreta.Papa je II grupa,sekret III grupa,uradila sam test na mikoplazmu,ureaplazmu i hlamidiju i sve je u redu.Uradjen je vaginalni i cervikalni bris.Sve u redu.U mokraci ima malo plocastih bakterija,uradila sam urinokulturu i nije izdvojena ni jedna bakterija.Imam miome na zadnjem zidu materice,redovno ih kontrolisem,ne rastu i ne predstavljaju mi apsolutno nikakve probleme.S obzirom da mi strasno smeta,da osecam i svrab, nakon raspitivanja u apoteci sam uzela Polygynax vaginalete i bilo je sve ok do prvog odnosa.Nakon toga problem se ponovio.Partner ne oseca bilo kakvu promenu.Doktorka mi je opet dala Polygynax ali sad i za partnera Atrican 250.Koliko su efikasni u ovoj kombinaciji lekovi?Postoji li sansa da se ponovo javi i nakon terapije?Sekret je gust,zuckasto zelenkaste boje.Citala sam dosta ali ni partner ni ja ne pronalazimo bas sve indikacije da je Trihomonijaza.Doktorka kaze Candida.Molim Vas da mi pomognete u dilemi.
boni78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 10:36 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od boni78 »

Dajte sekret na analizu pa vidite sta je uzrocnik. Klinicki sekret kod kandide je obicno mlecno belicast i grudvicast a zeleno zuta sekrecija je vise karakteristicna za trichomonas. Mada samo analiza moze rasvetliti vas slucaj i jedino tako se moze dati adekvatna terapija!
Odgovori