Da li bi neko mogao da mi desifruje sledece rezultate briseva:
Cervikalni bris-bakterioloski
U direktnom preparatu nadjen je veci broj polimorfonukleara.
Normalna genitalna bakterijska flora.
Vaginalni bris-bakterioloski
Unapred HVALA!
BRISEVI?Pitanje...
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 31, 2009 3:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Resicete ih se tako sto cete brisom i pregledom kod ginekologa utvrditi koje su bakterije u pitanju, koliko ih ima i onda od svog lekara dobiti adekvatne lekove i savete.sanjastanic91 napisao:pozzz kako da se resim bakterija kojih imam imam pojacan sekret,svrab i tako nesto sve...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 1:28 pm
Re: BRISEVI?Pitanje...
Dobro došla u moj svet! Potraži na forumu, temu o polimorfonuklearima, pa vidi da koliko to sve može da bude bezazleno, takođe i ne mora da bude. Neću da te plašim , ali polimorfonukleari su vrsta belih krvnih zrnaca i pokazuju da definitivno postoji neka upala. Ona može da bude, kao što rekoh, vrlo bezazlena i da prođe sama od sebe, ali može i da bude znak ureaplazme, mikoplazme,ili hlamidije, a (to ni ja nisam znala), prisustvo ovih bakterija se ne može videti uzimanjem klasičnog cervikalnog i vaginalnog brisa. Tu već mora da se radi sasvim poseban preparat, posle uzimanja uzorka(uzima se na isti način) i da se traži baš prisusustvo ovih bakterija.Ovi brisevi se plaćaju i za njih se ne uzima uput.boyanna napisao:Da li bi neko mogao da mi desifruje sledece rezultate briseva:
Cervikalni bris-bakterioloski
Vaginalni bris-bakterioloski
Unapred HVALA!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Pisano je o polimorfonuklearima i nalaz vam je uredan, normalno je kada se nadju u nalazu.
Prochitajte koji tekst u temi Sta svaka zena MORA da zna u ovom podforumu a svoje strahove cete prevazici cheshcim i redovnim odlazsima kod ginekologa i radjenejm briseva redovno.
A nije na odmet da se malo i edukujete, iskoristite internet da saznate neshto vishe o vaginalnog flori.
Prochitajte koji tekst u temi Sta svaka zena MORA da zna u ovom podforumu a svoje strahove cete prevazici cheshcim i redovnim odlazsima kod ginekologa i radjenejm briseva redovno.
A nije na odmet da se malo i edukujete, iskoristite internet da saznate neshto vishe o vaginalnog flori.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.