Prije godina dana sam bila ljecena od klamidije, medjutim bojim se da sam prilicno kasno otkrila njeno prisustvo.
Nasla sam nalaze iz 2003. god. (koje sam dobila na kucnu adresu) nakon kojih nisam otisla ponovo kod svog tadasnjeg ginekologa jer sam mislila da je sve u redu. Stvar je u tome sto ne znam da li sam tad bila testirana i na klamidiju.
Za bris cerviksa imam tri vrste nalaza - anaerobno, bakterioloski i mikolski, i sva tri su bila negativna. Ono sto me muci je to sto ne znam, da li oni podrazumjevaju i test na klamidiju ili za to ide poseban nalaz. Bila bih zahvalna ako bi netko znao vise o vrsti labaratorijskih nalazima da mi pomogne.
Hvala!
Bris cerviksa - molim objasnjenje nalaza
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Radila sam analize u mikrobiološkoj ambulanti, vrsta materijala: vaginalni i cervikalni bris, analiza: AB, ali rezultati su stigli danas a doktorka je radila prepodne, pa me interesuje da li neko od ginekologa može da mi objasni šta znači ovo.
Na rezultatu piše: patogene bakterije nisu izolovane - to je naravno dobro i nije potrebna nikakva terapija, ali iznad toga piše:
DMP: epitelne ćelije, veliki broj PMN leukocita (vaginalno), Gram pozitivni bacili.
Šta to znači i da li je ipak potrebna neka terapija?
Koje je vaše mišljenje?
Na rezultatu piše: patogene bakterije nisu izolovane - to je naravno dobro i nije potrebna nikakva terapija, ali iznad toga piše:
DMP: epitelne ćelije, veliki broj PMN leukocita (vaginalno), Gram pozitivni bacili.
Šta to znači i da li je ipak potrebna neka terapija?
Koje je vaše mišljenje?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Draga OljaA,
zašto ste uopšte radili briseve? Da li imate određene simptome tipa svrab, otok, crvenilo, pojačan sekret, neprijatan miris ili je u pitanju česta pojava kod nas da se nešto i nepotrebno radi.
Sve zavisi od prisustva simptoma. Moguća je situacija da je infekcija prisutna, a da na zasejanim podlogama ništa ne iznikne. O tome sam već pisao na forumu pa potražite.
Dakle da li imate navedene simptome, oni su merodavni za zaključivanje?
Pozdrav Dr PeđaDj

zašto ste uopšte radili briseve? Da li imate određene simptome tipa svrab, otok, crvenilo, pojačan sekret, neprijatan miris ili je u pitanju česta pojava kod nas da se nešto i nepotrebno radi.
Sve zavisi od prisustva simptoma. Moguća je situacija da je infekcija prisutna, a da na zasejanim podlogama ništa ne iznikne. O tome sam već pisao na forumu pa potražite.
Dakle da li imate navedene simptome, oni su merodavni za zaključivanje?
Pozdrav Dr PeđaDj
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Ne, nemam nikakvih problema od nabrojanih.
Imala sam jedan mnogo veći a to je bio spontani pobačaj početkom oktobra.
Potpuni spontani bez kiretaže.
Ja u novu trudnoću nakon takvog iskustva ne bih smela tek onako i da mi odgovor "to je bila prirodna selekcija" bude dovoljan.
Ok, prirodna selekcija, ali zašto moja trudnoća da bude prirodno selektovana
Ja sada iz određenih okolnosti trudnoću ne planiram, ali želim da budem sigurna da sam potpuno zdrava i da ako ostanem trudna šanse za pobačaj svedem na najmanji minimum.
I znači, imam treću grupu i poslali su me u mikrobiološku ambulantu (zaboravila sam da dodam da su mi obe trudnoće krenule krvarenjem braon ali hvala Bogu prva se održala) gde je ovaj nalaz koji sam opisala.
Vidim da nemam patogenih bakterija ali me buni to što ne znam šta su epitelne ćelije, zatim zašto imam veliki broj leukocita a gram pozitivni bacili me najviše bune
Imala sam jedan mnogo veći a to je bio spontani pobačaj početkom oktobra.
Potpuni spontani bez kiretaže.
Ja u novu trudnoću nakon takvog iskustva ne bih smela tek onako i da mi odgovor "to je bila prirodna selekcija" bude dovoljan.
Ok, prirodna selekcija, ali zašto moja trudnoća da bude prirodno selektovana

Ja sada iz određenih okolnosti trudnoću ne planiram, ali želim da budem sigurna da sam potpuno zdrava i da ako ostanem trudna šanse za pobačaj svedem na najmanji minimum.
I znači, imam treću grupu i poslali su me u mikrobiološku ambulantu (zaboravila sam da dodam da su mi obe trudnoće krenule krvarenjem braon ali hvala Bogu prva se održala) gde je ovaj nalaz koji sam opisala.
Vidim da nemam patogenih bakterija ali me buni to što ne znam šta su epitelne ćelije, zatim zašto imam veliki broj leukocita a gram pozitivni bacili me najviše bune