Braxton-Hics?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Braxton-Hics?

Post od isidora »

Povremeno (nekoliko puta dnevno) mi se napne stomak, onako bas-bas bude tvrd kao kamen i lepo vidim kako poraste. Osecam onako nekakvu napetost, ali nema bola. Moj doktor kaze da je to sve ok, ali me zanima jesu li to te Braxton-Hics kontrakcije?

Ovo mi je treca trudnoca, a nikad do sad ih nisam osecala. Ovo mi najvise predstavlja problem u autu, dok vozim, jer onda ne mogu da se opruzim ili protegnem, a to mi odgovara... Inace, ako nije opasno, ne smeta, samo sam znatizeljna... :)
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Re: Braxton-Hics?

Post od Lily-an »

Braxton-Hics kontrakcije
ni čula za ovo :roll: i ko zna za šta još :o
ne mogu da se opruzim ili protegnem, a to mi odgovara..
Isidora, uopšte ne vozim od časa trudnoće, nisam ni mogla, sve i da sam htela,usled simptoma koji nisu bili ni malo prijatni, a u vezi sa "ponašanjem " stomaka, a sada kada bih mogla, jer se dobro osećam, dr. kaže: Ne, a i kada sam u automobilu, rekao da uvek budem u blago zavaljenom položaju....Na drugoj strani, moja drugarica skoro u 9.mesecu položila v. ispit :roll: ??
Meni je samo logično da se zauzme položaj tela koji ni na koji način nije nekomforan....za trudnicu, zar ne?

Treće dete.... :D :roll: meni će trebati uputstvo za snalaženje.... :o u svakom smislu :wink:
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

Ne bih ni ja vozila da ne moram. Ja radim, i imam dvoje dece koji idu u skolu/vrtic, pa imaju ples, engleski, hor, i drugarice s kojima se vidjaju, i ja imam drugarice s kojima se vidjam, i putujem i sluzbeno (juce sam bila na putu), i bukvalno zavisim od auta. Na zalost, radim van grada, pa nemam nacina da do posla stignem setnjom na neki drugi nacin.

Veruj mi, kad god mogu, setam. Kad sam u kuci, ili lezim ili stojim, jer mi je posao da sedim ceo dan, a jos auto... lepo ludim.

Kamo srece da ne moram nigde kolima, da samo mogu da setam koliko bih volela, gde bi mi bio kraj.

Ah, da imam i muza, koji uglavnom nije tu, tako da sve nastavne i vannastavne aktivnosti moje dece zavise od mene... :-?
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Dobila sam takve kontrakcije u petom mesecu,i posle toga mi je doktor preporučio mirovanje i terapiju.Moja drugarica,koja je u isto vreme bila trudna,ali u Americi,imala je iste takve kontrakcije,njoj su rekli da su to Braxton H.,i da je to normalno,ako ih nema više puta u toku sat vremena.Ona je sve vreme radila,skoro do porodjaja.Meni je to bila druga trudnoća,a njoj prva.Tako da sve zavisi od doktora,i njegovog stava!
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Jesu Braxton-Hics kontrakcije, ja sam ih osecala od 5 meseca!
kao sto cuveni hrvatski ginekolog dr.Erden Radoncic ima obicaj da kaze: kontrakcije, pa cak i one bolne nisu opasne ukoliko ne dovode do otvaranja grlica!

Ako vas zanima njegovo misljene, imate hrvatski forum i mozete mu pisati.. http://www.zdravljeizivot.com/forum/vie ... BoardID=70
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

Meni se pojavljuju nekoliko puta dnevno, juce 5-6 puta, i tako u proseku, ali na ceo dan do 10 puta. Moj doktor isto smatra da je sve ok, iako je treca trudnoca (doduse, jeste rekao da se malo primirim, iako radim, da smanjim putovanja, koncerte...) ali nije pominjao mirovanje.

Vec sam se i navikla, i sad pricam sa bebom kad krenu te kontrakcije i mazim stomak... :)
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

E, vidis, ja sam 2 meseca lezala u GAK Visegradska na odrzavanju trudnoce i tamo su mi lekari rekli da ne mazim stomaj jer to izaziva kontrakcije
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

Gala06 napisao:E, vidis, ja sam 2 meseca lezala u GAK Visegradska na odrzavanju trudnoce i tamo su mi lekari rekli da ne mazim stomaj jer to izaziva kontrakcije
Momentalno sam prestala, i necu vise... :o

Nikad niko mi nije rekao...
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

I ja sam imala kontrakcije, samo nisam znala da je to to. Lezala sam isto u bolnici zadnja dva meseca i odrzavala trudnocu (ne zbog kontrakcija nego zbog skracenog grlica). Na CTG ih je posle bilo cesto, ali ih ja vise nisam osecala. Mislim da su kontrakcije normalna stvar u trudnoci od nekog 6-7 meseca, samo treba ici redovno na kontrole....(ili cim covek posumnja da nesto nije kako bi trebalo da bude).
U svakom slucaju stomak ne treba da se mazi (mada znam kako je tesko tome odoleti) i bradavice na grudima isto tako ne treba dirati (jer one izazivaju isto kontrakcije). Ovo drugo mi nije bas nesto ni padalo na pamet, ali su mi to rekle babice cim sam dosla u bolnicu...
Inace ja sam vozila kola sve dok sam mogla sa stomakom da stanem iza volana....to mi je pricinjavalo u tom trenutku neko uzivanje....
Odgovori