Bravo za prof. Radunovica
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Bravo za prof. Radunovica
Moram da izrazim svoju ogorcenost i upozorim ljude koji su u postupku vantelesne na GAK-u Visegradska.
Jedva sedim dok ovo pisem jer sam juce uradila laparo i histeroskopiju.
O svom slucaju ne bi da pricam. Operisana sam uz mnogo frke koju sam digla, suza da me ne vrate iz sale neobavljenog posla, ali zbog zanimanja koje je pisalo u istoriji sve sam izgurala, da ne izadje na videlo sta se radi.
Potresena sam slucajem devojke od 29 godina kojoj je prof Radunovic radio vantelesnu i devojku je doveo u stanje teske hiperstimulacije i danima joj se bore za zivot.
Stvar je dijagnostikovana tek nakon embriotransfera, kada joj je vraceno pet embriona bez njene saglasnosti. Receno joj je da joj srcana aorta pliva u vodi, devojka se gusi, disala je na aparatima, stanje je sve gore.
Prof dr direktor GAK-a je radio punkciju jednog jajnika na zivo jer nije u stanju da obezbedi anasteziologa.
O broju jajnih celija ni ne obavestavaju pacijente, a frizider za zamrzavanje ne radi.
Mogu da kazem samo jedna velika sramota, i da molim Boga da izvuce zivu glavu iz postupka vantelesne, a direktor GAK-a je ocigledno veliki strucnjak.
Jedva sedim dok ovo pisem jer sam juce uradila laparo i histeroskopiju.
O svom slucaju ne bi da pricam. Operisana sam uz mnogo frke koju sam digla, suza da me ne vrate iz sale neobavljenog posla, ali zbog zanimanja koje je pisalo u istoriji sve sam izgurala, da ne izadje na videlo sta se radi.
Potresena sam slucajem devojke od 29 godina kojoj je prof Radunovic radio vantelesnu i devojku je doveo u stanje teske hiperstimulacije i danima joj se bore za zivot.
Stvar je dijagnostikovana tek nakon embriotransfera, kada joj je vraceno pet embriona bez njene saglasnosti. Receno joj je da joj srcana aorta pliva u vodi, devojka se gusi, disala je na aparatima, stanje je sve gore.
Prof dr direktor GAK-a je radio punkciju jednog jajnika na zivo jer nije u stanju da obezbedi anasteziologa.
O broju jajnih celija ni ne obavestavaju pacijente, a frizider za zamrzavanje ne radi.
Mogu da kazem samo jedna velika sramota, i da molim Boga da izvuce zivu glavu iz postupka vantelesne, a direktor GAK-a je ocigledno veliki strucnjak.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm
imala sam priliku da se vidim sa cuvenim prof.par puta i to na njegovoj privatnoj klinici BIS Intermedikus gde sam radila prvi IVF, bas iz tog razloga da cu bolje biti tretirana privatno nego u drzavnoj klinici,cak mi je preporuceno da odem kod njega privatno: "bolje privatno idite kod njega", rece jos jedna vajna profesorka!!!
Uopste me ne cudi taj slucaj,jer iz licnog iskustva znam da ih boli uvo za hiperstimulaciju,ne daju nikakve lekove posle punkcije.....tek kada im dodju pacijentkinje sa bolovima, onda nesto preduzimaju.Ni na toj svojoj klinici nema zamrzivac!
Na mene je ostavio jako negativan utisak i ne bih ga preporucila nikome, cak ni privatno, jer nije nista bolji.
Sramno je to sto ce i taj slucaj proci nekaznjeno i sto nema kazni za lekare koji prave greske,a pogotovu ovakve koje mogu biti fatalne po zivot pacijenata.
Na zalost to je nasa drzava, u kojoj jos ni jedan lekar nije osudjen ni za jednu gresku.

Uopste me ne cudi taj slucaj,jer iz licnog iskustva znam da ih boli uvo za hiperstimulaciju,ne daju nikakve lekove posle punkcije.....tek kada im dodju pacijentkinje sa bolovima, onda nesto preduzimaju.Ni na toj svojoj klinici nema zamrzivac!

Na mene je ostavio jako negativan utisak i ne bih ga preporucila nikome, cak ni privatno, jer nije nista bolji.
Sramno je to sto ce i taj slucaj proci nekaznjeno i sto nema kazni za lekare koji prave greske,a pogotovu ovakve koje mogu biti fatalne po zivot pacijenata.
Na zalost to je nasa drzava, u kojoj jos ni jedan lekar nije osudjen ni za jednu gresku.

Nadam se da nije daleko dan kada će taj kvazi,elitistički klan pasti po "domino" sistemu....black magic woman napisao:
Gadim se svih improvizacija, trgovinama ljudskih emocija, alavošću...pročitah za nekog Luku Anđelića,...kažu laparo 1600-1700evra...a mi smo na temi donacija konstatovali da je van Srbije, ova intervencija oko 300evra!Bruka!
Inače, ovaj čovek, Radunović, na TV-u ostavlja utisak da glumata frajera, ali omatorilog, poodavno...mislim da je krajnje neukusno takvo ophođenje i držanje...po principu svevišnjih...samo nemaju pandam...to je problem....Iako u Srbijici ima još čestitih dr....
Čim nađem vremena, pisaću bilo gde, bilo kome....da moj dr. iz DZ-a dobije neku stimulaciju, nagradu---šta god...ne znam ima li još gde tima tako poštenog, časnog i vrednog i skromnog čoveka!A ginekog!
A na drugoj strani....uh. uh,

Naravno da covek nece biti kaznjen, pa on je direktor klinike, kadar ministra Milosavljevica.
Vratiti pet embriona zeni sa PCOS u hiperstimulaciji je katasrofa.
Ponela sam toliko ruznih utisaka sa GAK-a da nemam reci. Mogu samo da kazem da je dr Dokic koji mi je radio intervenciju stvarno ok i prijatan, ali sa njim tamo najmanje komunicirate.
Ako niste bezobrazni, iz unutrasnjosti ste tamo vas niko nece pogledati.
Ma muka mi je da pricam o svemu. Bila sam spremna da istrpim sto sta, ali sve ima svoju granicu.
Hocu samo da se opravim sto pre i da zaboravim na sve.
Samo se opet nadam da ce se zena izvuci i da ce sve biti ok.
Ima pet embriona, a ko zna na koliko je rendgenskih snimanja vodjena.
Strasno i zaista tuzno.
Vratiti pet embriona zeni sa PCOS u hiperstimulaciji je katasrofa.
Ponela sam toliko ruznih utisaka sa GAK-a da nemam reci. Mogu samo da kazem da je dr Dokic koji mi je radio intervenciju stvarno ok i prijatan, ali sa njim tamo najmanje komunicirate.
Ako niste bezobrazni, iz unutrasnjosti ste tamo vas niko nece pogledati.
Ma muka mi je da pricam o svemu. Bila sam spremna da istrpim sto sta, ali sve ima svoju granicu.
Hocu samo da se opravim sto pre i da zaboravim na sve.
Samo se opet nadam da ce se zena izvuci i da ce sve biti ok.
Ima pet embriona, a ko zna na koliko je rendgenskih snimanja vodjena.
Strasno i zaista tuzno.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Znam da ovo nije tema, ali moram da dodam - mene je ovaj lekar operisao u toku trudnoće i time spasao i mene i mog mališu. Naplaćeno mi je 20.000 dinara, koliko je standardni cenovnik bolnice tada pokazivao. Nikada nije tražio niti natuknuo da bih trebala da idem privatno.Lily-an napisao:Gadim se svih improvizacija, trgovinama ljudskih emocija, alavošću...pročitah za nekog Luku Anđelića,...kažu laparo 1600-1700evra...a mi smo na temi donacija konstatovali da je van Srbije, ova intervencija oko 300evra!Bruka!
Ako neko HOĆE da ide privatno, to je njegova odluka, ali kod nas privatne klinike znaju višestruko da zabibere, što je verovatno ono što nazivamo "slobodno tržište". Mogu da traže, što se mene tiče, i 10.000 evra, ne pada mi na pamet da im dam, na to se svodi.
Nazad temi - volela bih da se, poput onog sajta sa iskustvima sa porođaja, nađe neko ko bi objedinio loša iskustva sa lekarima svih struka, pa da se brojnošću bar "napadne" ministarstvo i same klinike/bolnice. Ovako je ovo samo još jedna tema koju će premali broj ljudi primetiti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nema te da se javis kod nas, pa evo ovde da priupitam jel su ti rezultati OK?
Za ovo sto si pisala, nemam komentar....osim, pamet u glavu i svi senzori na ON!!!
Za ovo sto si pisala, nemam komentar....osim, pamet u glavu i svi senzori na ON!!!
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
Ma nema me nigde sem u krevetu.
Rezultati neocekivani.
HSG i laparoskopija se apsolutno ne slazu, zato i zbog toga pamet u glavu.
Laparoskopija i histeroskopija kazu sve ok osim sto je levi jajovod potpuno neprohodan, a desni potpuno prohodan. Tu nista nije radjeno, spolja je i taj levi ok, nema priraslica, hidrosalpinksa...
HSG sam radila kod dr Pedje Dj u Soldu i on je oba jajovoda opisao identicno:propustaju kontrast u trbusnu dublju delom u ograniceni prostor, moguce peritubarne priraslice na oba.
Dr Dokic tvrdi da se na HSG ipak vidi da je on zapusen, ali izgleda da dr Pedja nesto nije video ili ne zna da cita sopstvene nalaze.
Razumela bi da je delimicno prohodan, ali on je potpuno zapusen.
Dalje cu dobro razmisliti sta mi je ciniti. kad sam dosla sa laparo rekla sam da nikada u zivotu necu ici ni na inseminaciju ni na VTO jer mi se sve smucilo, al znam da ce to brzo proci.
Pozdrav
Rezultati neocekivani.
HSG i laparoskopija se apsolutno ne slazu, zato i zbog toga pamet u glavu.
Laparoskopija i histeroskopija kazu sve ok osim sto je levi jajovod potpuno neprohodan, a desni potpuno prohodan. Tu nista nije radjeno, spolja je i taj levi ok, nema priraslica, hidrosalpinksa...
HSG sam radila kod dr Pedje Dj u Soldu i on je oba jajovoda opisao identicno:propustaju kontrast u trbusnu dublju delom u ograniceni prostor, moguce peritubarne priraslice na oba.
Dr Dokic tvrdi da se na HSG ipak vidi da je on zapusen, ali izgleda da dr Pedja nesto nije video ili ne zna da cita sopstvene nalaze.
Razumela bi da je delimicno prohodan, ali on je potpuno zapusen.
Dalje cu dobro razmisliti sta mi je ciniti. kad sam dosla sa laparo rekla sam da nikada u zivotu necu ici ni na inseminaciju ni na VTO jer mi se sve smucilo, al znam da ce to brzo proci.
Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Polako Bokice, smiri se! Nemoj da se ljutis, al ne valja ti tako negativan stav.
Imas na Rodi (hrvatski forum) devojke kojima je isto hsg pokazao prohodne jajovode, a na laparo se otkrilo suprotno. A imas i obrnutih slucajeva, na HSG-u bili neprohodni, a na laparo prohodno.
Ako me secanje ne vara, HSG ima oko 60% pouzdanost i tu lezi njegova mana.
Pa eto i ja sam (svesna da HSG nije najmerodavniji) otisla na laparo da proverim jajovode i budem 100% sigurna.
Bitno je da sad znas sa cime raspolazes....
A OHSS (hiperstimulacija) desava se i najboljim svetskim klinikama i pored opreznosti lekara. To nije opravdanje za ono sto se desilo tvojoj cimerki, ali isto tako to ne znaci da ce se i tebi desiti. Ako Visegradsku bije glas da je nemarna prema svojim pacijentima, imas Front i jos bolje imas Betaniju od drzavnih ustanova.
Ajde, odmori malo i kreni dalje
Ljubim te
Imas na Rodi (hrvatski forum) devojke kojima je isto hsg pokazao prohodne jajovode, a na laparo se otkrilo suprotno. A imas i obrnutih slucajeva, na HSG-u bili neprohodni, a na laparo prohodno.
Ako me secanje ne vara, HSG ima oko 60% pouzdanost i tu lezi njegova mana.
Pa eto i ja sam (svesna da HSG nije najmerodavniji) otisla na laparo da proverim jajovode i budem 100% sigurna.
Bitno je da sad znas sa cime raspolazes....
A OHSS (hiperstimulacija) desava se i najboljim svetskim klinikama i pored opreznosti lekara. To nije opravdanje za ono sto se desilo tvojoj cimerki, ali isto tako to ne znaci da ce se i tebi desiti. Ako Visegradsku bije glas da je nemarna prema svojim pacijentima, imas Front i jos bolje imas Betaniju od drzavnih ustanova.
Ajde, odmori malo i kreni dalje
Ljubim te

-ja'75,
-2 rana spontana
-2 rana spontana
Evo kapiram da sam sva negativna, uzasno sam nervozna od te laparo i stalno mi je muka.
Ali svaki dan sam sve pozitivinja i razmisljam o daljim koracima.
Bez obzira na sve, ja ipak mislim da u toj Visegradskoj kakva god da je rade najbolji lekari u nasoj zemlji. Mislim da je veliki problem jako losa organizacija rada, manje strucnost. Vecina lekara u privatnom sektoru potice upravo odatle (prof. Stankovic, Ljubic, Goca Ivanovic...)
Recimo da je odeljenje sterilteta odlicno sredjeno, uslovi su sasvim ok, moj dr Dokic je super, fin ljubazan i strucan, ali je dnevna frekvencija pacijenata ogromna. Sestre, malo je reci grozne.
Sto se tice hiperstimulacije, moras da me razumes da nikada nisam prosla ni kroz inseminaciju, a kamoli VTO i da me je susret sa ovakvim stanjem stvarno uplasio i potresao. Jedno je citati o tome, a drugo videti.
Mozda sam ja previse osetljiva, ali tako je.
Pozdrav i srecno u martu
Citam vas na vasoj temi, al sad ste u nekoj teskoj strucnoj raspravi i moj mozak to slabo prati, jos nisam dosegla taj stupanj
Ali svaki dan sam sve pozitivinja i razmisljam o daljim koracima.
Bez obzira na sve, ja ipak mislim da u toj Visegradskoj kakva god da je rade najbolji lekari u nasoj zemlji. Mislim da je veliki problem jako losa organizacija rada, manje strucnost. Vecina lekara u privatnom sektoru potice upravo odatle (prof. Stankovic, Ljubic, Goca Ivanovic...)
Recimo da je odeljenje sterilteta odlicno sredjeno, uslovi su sasvim ok, moj dr Dokic je super, fin ljubazan i strucan, ali je dnevna frekvencija pacijenata ogromna. Sestre, malo je reci grozne.
Sto se tice hiperstimulacije, moras da me razumes da nikada nisam prosla ni kroz inseminaciju, a kamoli VTO i da me je susret sa ovakvim stanjem stvarno uplasio i potresao. Jedno je citati o tome, a drugo videti.
Mozda sam ja previse osetljiva, ali tako je.
Pozdrav i srecno u martu
Citam vas na vasoj temi, al sad ste u nekoj teskoj strucnoj raspravi i moj mozak to slabo prati, jos nisam dosegla taj stupanj
Gde si Bokice, vidim da si zavrsila lapro nadam se da sada razumes sta sam ti pricala iako znam da sam ti malo pozitivnije pisala nego sto je to u stvarnosti- ali nisam smela da te mracim pred lapro:) ne brini brzo ces se oporaviti!!! sad ti je sve to malo strasno i verovatno ne zelis da se secas ali procice, mada evo ja od januara nikako da skupim snage da opet idem na lapro - muka mi je vise i od bolnice i od lekova , ma od svega. ajde pusti mi pp ili javnu da vidim tacno kako si prosla i da malo izogovaramo sestre:)))) pozz.
I ja sam imala losa iskustva sa hiperstimulacijom kod prof. Radunovica privatno. Upozorila sam ga da sam i prethodni put burno reagovala na stimulaciju, ali mi ipak nije smanjio. Posto ne zamrzavaju embrione, vratili su mi svih 17! Necuveno! Naravno, nije uspelo! Vise nemam nameru da idem kod njega ni privatno, a ni na GAK u Visegradskoj.
Htela bih da vam ispricam jos jedno lose iskustvo sa GAK-om
.
Bila sam u programu za besplatnu vantelesnu, o trosku drzave, pre otprilike godinu, ne znam tacno, ali na pocetku. Kod dr Tulica. Pocela sam sa suprefaktom i kada kada je trebalo da krene stimulacija samo su mi saopstili da je biolog, koji jedini radi ICSI kod njih, napustio kliniku i presao u Narodni front. U sred stimulacije grupe zena! Nisam mogla da verujem! Kakav neprofesionalizam! Kako se oni igraju nasim zdravljem i emocijama!!!!
Do direktora prof. Radunovica nisam mogla da dodjem, zvala sam jednog tadasnjeg pomocnike ministra i zalila se, ali naravno, oni stite svoje ljude. Jasno mi je to. I nikom nista. Zvala sam i Narodni front da nastavim kod njih, ali mi je dr Garalejic rekla da ne mogu jer nisam bila prijavljena kod njih. Rekli su mi u GAK-u da ce me zvati u septembru, kada se biolog vrati sa edukacije!!!!. To se naravno nije desilo, ali su mi zato poslali pismo da me obaveste da ipak ne ispunjavam uslove za besplatnu vantelesnu. To moze da se desi samo u Srbiji!
Zato bih rado podrzala ovakvu inicijativu!
Nazad temi - volela bih da se, poput onog sajta sa iskustvima sa porođaja, nađe neko ko bi objedinio loša iskustva sa lekarima svih struka, pa da se brojnošću bar "napadne" ministarstvo i same klinike/bolnice. Ovako je ovo samo još jedna tema koju će premali broj ljudi primetiti.[/quote]
Htela bih da vam ispricam jos jedno lose iskustvo sa GAK-om

Bila sam u programu za besplatnu vantelesnu, o trosku drzave, pre otprilike godinu, ne znam tacno, ali na pocetku. Kod dr Tulica. Pocela sam sa suprefaktom i kada kada je trebalo da krene stimulacija samo su mi saopstili da je biolog, koji jedini radi ICSI kod njih, napustio kliniku i presao u Narodni front. U sred stimulacije grupe zena! Nisam mogla da verujem! Kakav neprofesionalizam! Kako se oni igraju nasim zdravljem i emocijama!!!!

Zato bih rado podrzala ovakvu inicijativu!
Nazad temi - volela bih da se, poput onog sajta sa iskustvima sa porođaja, nađe neko ko bi objedinio loša iskustva sa lekarima svih struka, pa da se brojnošću bar "napadne" ministarstvo i same klinike/bolnice. Ovako je ovo samo još jedna tema koju će premali broj ljudi primetiti.[/quote]
Nije samo jos jedan post koji ce malo ljudi pricitati!!!!!! svaka Vam cast sto otvoreno govorite o tome jer samo takvi ljudi mogu da promene nesto. I paralela sa inicijativom Majka hrabrost je odlicna, tako da , zasto da ne organizujete ( mo) nesto slicno jer to sto se u Sbriji radi sa ljudima koji imaju problema sa infertilitetom je gore i od organizovanog kriminala prosto nemam pravu rec koja bi to opisala, a sve price su u svom kosturu slicne, da se neko igra necijim vremenom , novcem i ogranicenim vremenom reprodukcije!!!!
Samo napred!!!!!
Samo napred!!!!!