Braonkasti iscedak nakon embriotransfera

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
bebimins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 12, 2006 9:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Braonkasti iscedak nakon embriotransfera

Post od bebimins »

Nakon embriotransfera (obavljen 19.03.), osmog dana, primetila sam braonkasti iscedak, nalik početku menstruacije. U klinici mi je rečeno da pojačam terapiju Utrogestanom na 4x2 (100mg) i da ga pijem - do tada sam ga koristila vaginalno, 3x2. Međutim, ''curkanje'' još nije prestalo, sve ukupno traje četiri dana. Juče sam primetila i krvni ugrušak, dugačak i tanak (debljine oko 3-4mm), takođe tamne boje. Sve vreme nije bilo sveže krvi, a iscedak je sveden na nekoliko kapi dnevno.
Vantelesna oplodnja je rađena ICSI postupkom zbog lošeg spermograma kod supruga.
Moja dijagnoza pre ulaska u postupak je bila: PCOS, hipoplastična materica (dijagnoza doneta na osnovu histeroskopskog i HSG pregleda) i mikroadenom na hipofizi (prolaktinemija, nizak estradiol, nešto viši testosteron i androstendion). U poslednjih 4 godine značajno sam se ugojila, tako da sada imam 80kg na visinu od 174cm.
Pre početka stimulacije, nekih godinu dana, praćen mi je razvoj endometrijuma - nije prelazio 5mm, čak ni sredinom ciklusa. Iz tog razloga, u klinici su mi preporučili podvrgavanje tretmanima u hiperbaričnoj komori, u doba kada sam još bila na kontraceptivima, radi bolje prokrvljenosti (nisu insistirali ni na jednoj određenoj klinici, tako da je izbor bio na meni, pa sam sasvim sigurna da nije u pitanju bilo kakvo sticanje dobiti, niti dogovor između klinika). Obavljeno je 20 tretmana, 2 puta po sat vremena dnevno.
U toku stimulacije, 7-og dana ciklusa (poslednja menstruacija 01.03.) i 7-og dana terapije gonadotropinima, endometrijum je bio samo 2mm, a estradiol 43 (trebao je da bude min. 60). Terpija mi je pojačavana u nekoliko navrata, dok endometrijum i estradiol nisu dostigli potreban nivo. Takođe, u poslednjoj fazi, sam uzimala i tablete Estrofema 2mg (2x1), Deksazon (0,25mg 1x1) i Bromokriptin 2,5mg (1x1 - pijem ga bez prestanka već dve godine). Deksazon i Bromokriptin uzimam još uvek.
Vraćeno mi je tri embriona, bilo je ukupno 11 jajnih ćelija od kojih je 9 oplođeno, ali preostalih 6 nije opstalo do zamrzavanja.
Prilično me zabrinjava to što ''curkam'' toliko vremena, čula sam da to obično traje do dva dana, ispravite me ako grešim. Plašim se da su hormoni opet pobrkali lončiće, pa bih volela, ako mogu, sebi pomoći. Povremeno imam bolove u donjem trbuhu, slične menstrualnim, stomak je vrlo napet i često mokrim zbog pritiska koji osećam.
HCG test radim u ponedeljak, 02.04., pa bih vas molila za što brži odgovor.
Puno hvala i sve najbolje. :D
bebimins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 12, 2006 9:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bebimins »

Dakle, četrnaestog dana od embriotransfera, beta je 4,51... Nije uspelo, na žalost...
Ono što me zaista zanima je zašto već sedam dana imam tamnobraon iscedak, poslednjih par dana nešto obilniji, ali ni nalik menstruaciji. Nije bilo sveže krvi, ni c od crvenog... Imam bolove nalik menstrualnim koji, takođe, traju nekoliko dana.
U laboratoriji me savetuju da ponovim test za nekoliko dana, kao - ovaj rezultat ne mora ništa da znači. Da li je moguće?
Veliki pozdrav i hvala...
Odgovori