Dragi ucesnice i ucesnici foruma,
Moj situacija je sledeca - oko 7 godina sam pila Diane tablete, uz nekoliko pauza. Raznih vrsta sekreta je bilo tokom tog perioda, ali najcesce kratkotrajnih. A onda je bordo-braonkast poceo da biva sve cesci sto je dovelo do toga da stalno moram da nosim dnevne uloske. Bila sam kod ginekologa, uradila ultrazvucni pregled, kolposkopiju, papa i vs. Rezultati su odlicni, a doktorka mi je savetovala da sa Diane predjem na Yasmin nakon pauze. Proslo je tri meseca od kako sam na pauzi i i dalje se pred ciklus pojavljuje isti sekret.
Moje pitanje je - da li da cekam da to potpuno prestane, pa pocnem sa Yasmin tabletama ili obavim neke dalje preglede (koje?) ili jednostavno pocetkom narednog ciklusa pocnem sa Yasmin tabletama?
Hvala puno!
braonkast sekret i tablete
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Braon sekret pri uzimanju pilula može da se javi
a. zbog opterećenosti jetre hormonima (tako sam negde pročitala, ne sećam se gde)
b. zbog infekcije ureaplazmom ili hlamidijom, nisam sigurna, ali ima na forumu sajta 21dan.com
Ja bih na tvom mestu uradila briseve na ureaplazmu, mikoplazmu i hlamidiju, plus bih napravila jednu dužu pauzu sa pilulama.
a. zbog opterećenosti jetre hormonima (tako sam negde pročitala, ne sećam se gde)
b. zbog infekcije ureaplazmom ili hlamidijom, nisam sigurna, ali ima na forumu sajta 21dan.com
Ja bih na tvom mestu uradila briseve na ureaplazmu, mikoplazmu i hlamidiju, plus bih napravila jednu dužu pauzu sa pilulama.
Vanesa, bilo bi pozeljno da napravis pauzu za hormonskim tabletama. Ne znam da li ih pijes zbog kontracepcije ili zbog policisticnih jajnika.Svakako uradi cervikalni bris i analize za jetru. Ne znam da li ti je to savetovao ginekolog. Kada se koriste tablete za kontracepciju treba kontrolisati neke analize vezane za jetru. Odes u laboratoriju, izvade ti krv i to je to
Evo i moj problem je slican
Jako sam zabrinuta i treba mi jedan savet. Pocela sam da pijem kontraceptivne pilule Yaz 21. maja,tj. prvog dana menstruacije koja mi obicno traje oko 6 dana,medjutim i nakon toga ja imam blago krvarenje (u tragovima),ali ono sto mene vise brine je sto je to praceno sekretom braonkaste boje. Sve zajedno zapravo lici na poslednji dan menstruacije,ali problem je u tome sto to traje vec vise od 10 dana. Procitala sam da je tackasto krvarenje moguce u prva 3 meseca,kao proces prilagodjavanja organizma na kontracepciju.Naravno, usledila je poseta ginekologu i on mi je rekao da je to sasvim normalno i da nastavim da pijem, ali ovo se bas nesto oduzilo... Da li je onda i takav sekret samo jedna od nuspojava i da li je normalno da traje toliko dugo? Sta bi to moglo da bude? Da li ima mesta za brigu i sta mi savetujete?
Jako sam zabrinuta i treba mi jedan savet. Pocela sam da pijem kontraceptivne pilule Yaz 21. maja,tj. prvog dana menstruacije koja mi obicno traje oko 6 dana,medjutim i nakon toga ja imam blago krvarenje (u tragovima),ali ono sto mene vise brine je sto je to praceno sekretom braonkaste boje. Sve zajedno zapravo lici na poslednji dan menstruacije,ali problem je u tome sto to traje vec vise od 10 dana. Procitala sam da je tackasto krvarenje moguce u prva 3 meseca,kao proces prilagodjavanja organizma na kontracepciju.Naravno, usledila je poseta ginekologu i on mi je rekao da je to sasvim normalno i da nastavim da pijem, ali ovo se bas nesto oduzilo... Da li je onda i takav sekret samo jedna od nuspojava i da li je normalno da traje toliko dugo? Sta bi to moglo da bude? Da li ima mesta za brigu i sta mi savetujete?
Normalno je, desilo se meni svaki put kada sa počinjala sa pilulama. Proći će sa narednom kutijom, a najkasnije sa sledećom.Skyrunner napisao:Evo i moj problem je slican
Jai Mahakali, ayo Gorkhali!
Nije sve tako crno ili bolje reci smedje :)
Ja sam Dianu pila, malo vise od tri godine i onda prestala. Imam pozitivno iskustvo s njima, bar sam tako mislila dok nisam zaradila nusprodukte konzumacije hormonskih tableta. I evo dvije godine se borim s tim i u to vrijeme me je moja doktorica ginekolog nafilovala utrogestanom kao punjeno pile. I odmah da vam svu famu oko hormona razbijem, to je otrov i to treba izbjegavati ako je ikako moguce. Kad utrogestani nisu djelovali, jer je nakon 12 sati poslije uzimanja opet pocinjalo krvarenje, doktorica je rekla noz je jdino rjesenje. Od tada se vise nismo vidjele 
Pocelo je kao probojno krvarenje, nastavilo se kao ovulatorno krvarenje pa zavrsilo sa jakom anemijom. O tackastom krvarenju da vam i ne govorim, jer vjerovatno nijedna od vas nije odnijela svoje gacice ili ulozak doktoru da vam isti potvrdi o cemu se radi.
Testiranje hormona je jedno i mozete na internetu naci milione tekstova na temu progesterona, utrogestana i slicno.
I ja se jos uvijek borim sa svojim hormonima, ali sam bar sa homeopatijom, tek nakon 9 kutija utrogestana napravila veliki pomak.
Bitno je da znate da je tijelo savrsen stroj i da njemu ne trebaju suplimenti, a uzimanje jednog hormona pokrece disbalanse cijelog endokrinoloskog sistema.
Kao kontracepciju koristite neke manje stetne metode a sto se tice hormonalnih disbalansa u tijelu, pokusajte naci iz kog razloga nesto ne funkcionice.
Poremecaj hormona nije nastao sam od sebe.

Pocelo je kao probojno krvarenje, nastavilo se kao ovulatorno krvarenje pa zavrsilo sa jakom anemijom. O tackastom krvarenju da vam i ne govorim, jer vjerovatno nijedna od vas nije odnijela svoje gacice ili ulozak doktoru da vam isti potvrdi o cemu se radi.
Testiranje hormona je jedno i mozete na internetu naci milione tekstova na temu progesterona, utrogestana i slicno.
I ja se jos uvijek borim sa svojim hormonima, ali sam bar sa homeopatijom, tek nakon 9 kutija utrogestana napravila veliki pomak.
Bitno je da znate da je tijelo savrsen stroj i da njemu ne trebaju suplimenti, a uzimanje jednog hormona pokrece disbalanse cijelog endokrinoloskog sistema.
Kao kontracepciju koristite neke manje stetne metode a sto se tice hormonalnih disbalansa u tijelu, pokusajte naci iz kog razloga nesto ne funkcionice.
Poremecaj hormona nije nastao sam od sebe.
Re: braonkast sekret i tablete
Imam 25 godina. Menstruacije su mi redovne, dobijam na 26-28 dana. Prethodnog meseca sam bila kod ginekologa, radila sam kolposkopiju i papa test, sve je bilo odlicno a doktorka kada mi je pritiskala jajnike rekla mi je da je osetila da je iz desnog pocela da se spusta jajna celija (menstruacija mi se zavrsila prethodnog dana), i rekla :"nista strasno, to kod vas izgleda ide malo ranije". Nakon dva tri dana sam se razbolela, popila sam gomilu antibiotika, aspirina, brufena i sl. i dobila nedelju dana ranije (dakle na 21. dan). Krvarenje je bilo manjeg obima nego inace a ja sam sve to pripisala iscrpljenosti organizma i lekovima.
E sad...imala sam nezasticen odnos 5. dana ciklusa, i nije ejakulirao u mene. Juce je trebalo da dobijem, i "kao" dobila sam, bilo je par braon kapi ujutru, medjutim posle toga skoro nista, uopste nema krvi, samo braon sekret u tackicama.
Znam da je to moguc simptom trudnoce, ali trudim se da ne panicim, jer nemam ni jedan drugi simptom.
Interesuje me koji su jos moguci razlozi ovoga.
E sad...imala sam nezasticen odnos 5. dana ciklusa, i nije ejakulirao u mene. Juce je trebalo da dobijem, i "kao" dobila sam, bilo je par braon kapi ujutru, medjutim posle toga skoro nista, uopste nema krvi, samo braon sekret u tackicama.
Znam da je to moguc simptom trudnoce, ali trudim se da ne panicim, jer nemam ni jedan drugi simptom.
Interesuje me koji su jos moguci razlozi ovoga.
Re: braonkast sekret i tablete
Danas mi je krenulo normalno krvarenje. Ipak sam kupila test da uradim ali sad ne znam da li mogu da ga radim dok mi krvarenje traje ili moram da sacekam da prestane?