Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ja sam u 23. nedelji trudnoce, prva trudnoca. Pre 15-ak dana sam bila kod ginekologa i sve je ok. Jos tada sam se pozalila na bolove u donjem delu stomaka, ali je rekao da nema nikakvih naznaka da bi se bilo sta lose desilo. U zadnjih dva dana su mi se opet pojavili bolovi, slicni menstrualnim. Nije neki jak bol, ali je neprijatno.
Zbog cega imam bolove u donjem delu stomaka, ako je sve uredu?
Odmah da kazem da nisam lekar, znaci ne mogu da ti konkretno odgovorim na pitanje, ali mogu da ti ispricam moje iskustvo. Taj bol sam imala dosta cesto u trudnoci. U principu se javlja kad god se materica siri jer beba raste i treba joj vise mesta. Ono sto sam ja u trudnoci naucila je da slusam svoj instikt i da se time rukovodim. Recimo ja sam slutila da kod mene nije sve u redu i isla cesce na kontrole i ispostavilo se da mi je grlic u 28 nedelji bio kao kod trudnica koje su pred porodjajem. Posle toga sam bila hospitalizovana ali sam uspela da izdrzim i sa sve takvim grlicem skoro do kraja trudnoce.
Ta vrsta bola moze da bude i kontrakcija. No bez panike! One su u drugoj polovini trudnoce normalne, bitno je samo da ti ides redovno na kontrole da ne bi bilo nekih iznenadjenja.
Ja sam u 18. nedelji sada. Celu trudnoću me nešto bolucka u donjem delu stomaka i preponama. Naročito se to dešava kada duže vreme stojim ili hodam.
Ono što sam je pročitala oko toga je: Sve dok bol nije stalan već povremen i dok nema krvarenja ili iscedka nema razloga za paniku. Ako je grlić bio u redu na pregledu i doktor je rekao da nema problema - opusti se.
Inače mi sex imamo, sasvim normalno od četvrtog meseca, i nisam primetila da nakon odnosa imam nekih bolova i problema!
mejvis napisao:Ja sam u 18. nedelji sada. Celu trudnoću me nešto bolucka u donjem delu stomaka i preponama. Naročito se to dešava kada duže vreme stojim ili hodam.
Ono što sam je pročitala oko toga je: Sve dok bol nije stalan već povremen i dok nema krvarenja ili iscedka nema razloga za paniku. Ako je grlić bio u redu na pregledu i doktor je rekao da nema problema - opusti se.
Inače mi sex imamo, sasvim normalno od četvrtog meseca, i nisam primetila da nakon odnosa imam nekih bolova i problema!
To je sve normalno u trudnoci. Ti povremeni bolovi su zbog sirenja materice, ili , kod dugog sedenja i hodanja, zbog kontrakcija - telo daje znak da mu treba odmor. Samo opusteno.
I meni su se javljali bolovi i ja sam svaki put(radi mirne savesti ) isla da proverim. Ispostavilo se da se materica siri. Nista strasno ali uvek treba proveriti, da nije ne daj boze..