bolovi i polcistični jajnici

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
riyen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 10:41 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

bolovi i polcistični jajnici

Post od riyen »

Imam 32god.166cm,63kg,dvoje djece od 8 i 6 godina.
Moj problem su jaki bolovi za vrijeme ovulacije,u prijedjelu jajnika,vagine,pračeno sa bolnim sex.odnosima,jačim iscjetkom iz vagine i opštom nadutosti stomaka.
Prilikom prvog vaginalnog pregleda doktorica je ustanovila da su mi jajnici smješteni uz matericu, zbog nekada jake upale,i da mi to stvara probleme.prepisala mi je Triqular.Poslije par mjeseci sam ih prestala piti zbog jakih glavobolja....
Problemi su ponovo počeli....Na nedavnom UZ pregledu mi je ustanovljeno da je:
lijevi ovari 1,5x2 cistične građe
desni ovari 1,3x2 policistične građe(uz.je rađen dok sam pila tab.za kontracepciju)i da su jajnici na svom mjestu,i da nikada nije bilo nikakvih upala!!! :D
Napominjem da mi menstruacija redovna,nemam pojavu bubuljica,dlakavosti,masne kose ikože,kilaža mi je ok
treba da počnem sa korištenjem DIANA 35.pa me interesuje da li imam policistične jajnike,?I da li ove tablete izazivaju kakve kontraidikacije i koje?
žao mi je ako sam bila preduga i unaprijed hvala!!! :P
ikica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 5:53 pm

Post od ikica »

Ja ne znam dali imas PCOS, to ce ti reci neko od dr na forumu ako se javi [obzirom da sam dosta toga citala na ovaj forum o tom sindromu po tvoje pisanje rekla bih da nemas pcos, medjutim kako rekoh, ogradjujem se od davanja strucnih saveta jer strucnjak nisam] Idi na opciju trazi, upisi PCOS, potrazi autor ObGyn, videces da je doktorica o tome puno pisala i na puno pitanja je odgovorila na ovu temu, verujem da ces u to veliko stivo naci odgovor za sebe, jer puno je pisano i o tome kako se postavlja dijagnoza pcos, zaista toliko puno da nema sanse da ne nadjes odgovor.
Pozdrav
Odgovori