bolovanje u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

bolovanje u trudnoci

Post od ana69 »

Od kada je moguce ici i pod kojim uslovima na bolovanje kada je zena trudna?Da li trudnocu moze voditi , kao i bolovanje ginekolog iz drugog grada,a ne onaj u gradu gde zivim i radim?
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

Koliko je meni poznato, bolovanje mozes da otvoris vec kad saznas da si trudna, na predlog ginekologa i to ide kao odrzavanje trudnoce. A porodiljsko tj. trudnicko bolovanje se otvara 30-45 dana pre termina za porodjaj. Inace ovo bolovanje se placa 100%, samo sto isplata iz Socijalnog kasni 2-3 meseca. Za ovo drugo pitanje nisam sigurna, mislim da treba bolovanje da vodi doktor iz grada koji je upisan u zdravstvenoj knjizici, ali proveri, ne znam stvarno!
violeta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 21, 2004 3:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od violeta »

Ja sam bila na bolovanju od prve knstantacije trudnoce. Ginekolog mi je dao prvih mesec dana, a onda sam isla na komisiju. Komisija mi je odmah dala bolovanje do kraja trudnoce. tako je bilo oba puta.
Kosily
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 05, 2005 5:35 am

Post od Kosily »

Sto se tice trajanja bolovanja to ti je Trudnjaca rekla. Znaci mozes biti sve vreme trudnoce na bolovanju ako imas ginekologa koji ce ti napisati da je potrebno odrzavanje trudnoce a lekarska komisija to odobriti. Regularno porodiljsko ti pocinje par nedelja pred porodjaj. Ja sam tokom prve trudnoce radila sve vreme,a za drugu mi je ginekolog napisao da je posteljica nesto (ne secam se vise) i celu trudnocu sam coolirala.
Sto se drugog pitanja tice,mislim da ces morati kod lekara tamo gde radis,jer ces na toj opstini imati komisije. Znas vec kako to komplikuju kod nas:( Treba ti uput za komisiju,pa onda...
Znaci ono ako radis u Bg-u a zivis u Cacku recimo moraces da nadjes ginekologa u BG-u,samo radi tih papira.
Sve najbolje tebi i bebici :D
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

bolovanje u trudnoci

Post od ana69 »

Ako mi znaci ginekolog da prvih mesec dana i izadjem na komisiju,da li komisija moze odmah da mi da bolovanje do kraja trudnoce ili moram na svakih mesec dana na komisiju da mi nanovo overava bolovanje?
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Post od sprle »

Ne, kada jednom velika komisija da bolovanje na osnovu misljenja specijaliste, onda se ne ide vise kod njih. Ide se samo ginekologu po doznake, na mesecnoj bazi. Dobija se trudnicko bolovanje do porodjaja. Posle ide porodiljsko. A cini mi se da je regularno da se 28 dana pre termina mora uzeti bolovanje po zakonu, ukoliko trudnica ima zelju i zdravstveno je sposobna da radi.
Odgovori