Naime vec poslednih nedelju dana imam problema sa dojenjem moje sedmomesecne bebice(koja jos uvek nema zubice).
Grudi su mi gotovo non stop pune mleka a kada pocnemo sa sisanjem neopisivo sevanje duz bradavice i kroz dojke da se ne moze izdrzati.
Danas mi je cak pored mleka pocela i krv na obe bradavice samo od sebe da curi tj. pomesano sa mlekom,pritom bradavice su pomodrele kao da su bile pod vakumom.
Mazala sam se pantenol mascu(po preporuci pedijatra) misleci da su ragade a i da malo smanjim bol u bradavici ali bez efekta!
Doktor mi je na godisnjem do polovine novembra,pa samim tim ne mogu na pregled!
Zanima me da li mi mozete pruziti neki savet koji ce mi smanjiti ove bujice mleka i bolne bradavice,posto lagano gubim snagu i volju da nastavim sa dojenjem.
Bolno dojenje!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
izmuzavanje
Moras da se izmuzavas,ako nemas pumpicu,kupi AVENT-ovu jer je najbolja,moze da se desi da dobijes mastitis,bez obzira sto vec dugo dojis.Ja sam imala neki virus u petom mesecu i dobila mastittis zbog toga ,moras stalno prazniti dojke,i bol ce prestati.Ako ti je opste stanje dobro i nemas temperaturu,znaci da nije jos uvak doslo do upale.Pozdrav i ne odustaj od dojenja.To je zdravo za bebu i za tvoje grudi.
Re: izmuzavanje
Hvala na savetu!gloriamum napisao:Moras da se izmuzavas,ako nemas pumpicu,kupi AVENT-ovu jer je najbolja,moze da se desi da dobijes mastitis,bez obzira sto vec dugo dojis.Ja sam imala neki virus u petom mesecu i dobila mastittis zbog toga ,moras stalno prazniti dojke,i bol ce prestati.Ako ti je opste stanje dobro i nemas temperaturu,znaci da nije jos uvak doslo do upale.Pozdrav i ne odustaj od dojenja.To je zdravo za bebu i za tvoje grudi.
Pumpicu koristi i stalno praznim dojke ali ovde je problem da meni i sa pumpicom kada se izmlazavam dojke me bole, pocnu bradavice da krvare pa svo mleko koje imlazem ja upropastim sa krvlju!
Ja sam dobro i nemam tem.ali kada mi se priblizi vreme dojenja meni kao da se zaveze zeludac jer znam da ce me boleti i da ce bebac da mi vristi i sl.
Znam da je dojenje najbolje ali da idem do tog stadijuma da mi pretstavlja mucenje umesto uzivanja?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Beba ti je vec velika, može da pređe čak i na obično kravlje (Moja Kravica 3,2%mm je najbolje).
Moja Anastasija je sa 6 meseci prešla na njega (prava 2 puta dala sam joj dvotrećinsko a onda skroz mleko čisto samo prokuvano iako je dugotrajno).
Zašto biste se toliko mučile.
Da se razumemo i ja sam za dojenje ali ne u ovim uslovima.
A ti idi kod lekara da vide zašto je tako i da te izleče i nemaš više problema!
Moja Anastasija je sa 6 meseci prešla na njega (prava 2 puta dala sam joj dvotrećinsko a onda skroz mleko čisto samo prokuvano iako je dugotrajno).
Zašto biste se toliko mučile.
Da se razumemo i ja sam za dojenje ali ne u ovim uslovima.
A ti idi kod lekara da vide zašto je tako i da te izleče i nemaš više problema!
Ne bih se složila sa gore navedenom sugestijom...
Beba ti nije dovoljno velika da bi prekinula dojenje a pogotovo prešla na kravlje mleko pre navršenih godinu dana...i to je teško poigravanje sa nejakim bebećim sistemom za varenje....
Ono što ti možeš da uradiš je da zakažeš brzom brzinom UZ dojke-i za to ti nije potreban tvoj lekar koji se vraća tek novembra meseca- i pregled kod hirurga-dojka je već par godina unazad kao predmet izučavanja od ginekologa prebačena kod hirurga koji se specijalizuju posebno za tu oblast.
U međuvremenu izbaci pumpicu iz upotrebe jer ti na već ranjave dojke obnavlja naprsline i povrede.
Iskoristi prosti zakon gravitacije...
Namaži dojke pantenolom ili nekom vitaminskom kremom i zauzmi položaj cica mace-dakle četvoronoški ili se prosto nagni...blagim pokretima masiraj dojke na dole prema bradavicama-bez izmuzavanja i cimanja i gnječenja...masiranjem ćeš zagrejati tkivo, ubrzaćeš cirkulaciju i mleko će- s obzirom da si pride nagnuta na dole- krenuti da teče.
Dalje, moguće je da si izmuzavanjem samo povećavala laktaciju koja ide po principu ponude i potražnje, pošto sedmomesečna beba obično sisanjem natempira količinu mleka koja joj je potrebna....a ti ga izmuzavanjem dodatno stvaraš a optimalno tvojoj bebici ta količina nije potrebna.
Na podforumu-pedijatrija-majke su davale mnogo korisnih saveta i sugestija kako da umiriš nadražene grudi-spominju se tu neke kremice, listovi kupusa u koji se svi listom kunu i blagosiljaju njegovo lekovito dejstvo, hladni oblozi...pa prelistaj.
Sledeće što mi pada na pamet jeste da promeniš položaj dok dojiš ili da ti se dete, možda, igra dok sisa-mljcka, gnjavi bradavicu i samim tim ne uzima celu aeolu bradavice u usta-dakle, nepravilan položaj dojenja i otud ranice i bolne bradavice. A sve mislim da ti se sukrvica javlja zato što si vakumom pumpice povredila mlečne kanale...i ubeđena sam da je problem u pumpici.
I ne odustaj od dojenja-dobro kaže gloriamum-dojenje je zdravo i za tebe i za tvoju bebu....a kravlje mleko zaboravi kao opciju dok ti dete ne navrši godinu dana.
Sve najbolje
Ksenija
Beba ti nije dovoljno velika da bi prekinula dojenje a pogotovo prešla na kravlje mleko pre navršenih godinu dana...i to je teško poigravanje sa nejakim bebećim sistemom za varenje....
Ono što ti možeš da uradiš je da zakažeš brzom brzinom UZ dojke-i za to ti nije potreban tvoj lekar koji se vraća tek novembra meseca- i pregled kod hirurga-dojka je već par godina unazad kao predmet izučavanja od ginekologa prebačena kod hirurga koji se specijalizuju posebno za tu oblast.
U međuvremenu izbaci pumpicu iz upotrebe jer ti na već ranjave dojke obnavlja naprsline i povrede.
Iskoristi prosti zakon gravitacije...

Namaži dojke pantenolom ili nekom vitaminskom kremom i zauzmi položaj cica mace-dakle četvoronoški ili se prosto nagni...blagim pokretima masiraj dojke na dole prema bradavicama-bez izmuzavanja i cimanja i gnječenja...masiranjem ćeš zagrejati tkivo, ubrzaćeš cirkulaciju i mleko će- s obzirom da si pride nagnuta na dole- krenuti da teče.
Dalje, moguće je da si izmuzavanjem samo povećavala laktaciju koja ide po principu ponude i potražnje, pošto sedmomesečna beba obično sisanjem natempira količinu mleka koja joj je potrebna....a ti ga izmuzavanjem dodatno stvaraš a optimalno tvojoj bebici ta količina nije potrebna.
Na podforumu-pedijatrija-majke su davale mnogo korisnih saveta i sugestija kako da umiriš nadražene grudi-spominju se tu neke kremice, listovi kupusa u koji se svi listom kunu i blagosiljaju njegovo lekovito dejstvo, hladni oblozi...pa prelistaj.
Sledeće što mi pada na pamet jeste da promeniš položaj dok dojiš ili da ti se dete, možda, igra dok sisa-mljcka, gnjavi bradavicu i samim tim ne uzima celu aeolu bradavice u usta-dakle, nepravilan položaj dojenja i otud ranice i bolne bradavice. A sve mislim da ti se sukrvica javlja zato što si vakumom pumpice povredila mlečne kanale...i ubeđena sam da je problem u pumpici.
I ne odustaj od dojenja-dobro kaže gloriamum-dojenje je zdravo i za tebe i za tvoju bebu....a kravlje mleko zaboravi kao opciju dok ti dete ne navrši godinu dana.
Sve najbolje
Ksenija