Da li je bolja klasicna operacija ciste ili laparoskopija?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
xendzica_zvrk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 23, 2012 12:41 pm

Da li je bolja klasicna operacija ciste ili laparoskopija?

Post od xendzica_zvrk »

Cao svima!Zovem se Ksenija,iz Bgd-a sam,imam 23 god.Prvi put sam ovde i volela bih da podelim iskustva sa devojkama,zenama koja su imala slicna kao ja.Naime,ja sam operisana u februaru ove godine,odstranjeno mi je slepo crevo i cista na levom jajniku,koji su mi napravili haos u organizmu za nedelju dana!Prezivela sam nocnu moru zajedno sa roditeljima,jer par dana uopste nisi mogli da ustanove sta je u pitanju!Ja sam naravno sve vreme povracala,imunuitet mi je totalno opao,krvna slika uzasna,dok se nije nasao hvala Bogu,nacelnik ortopedije u Bgd-u koji mi je opipao stomak i ustanovio da nesto unutra nije u redu i hitno me poslao na prvu hirurgiju,pri urgentnom centru,gde sam odmah bila pripremljena za operaciju i uvece operisana!Poslata sam kod jako divnog coveka,zove se Dr.Srdjan Mijatovic i preporucila bih ga svima,taj covek je meni spasao zivot,jer sam ja bila gotova na ivici sepse,posto mi je cista pukla,a slepo crevo pod upalom je isto tako krenulo da mi puca i da se razliva!E,sad ja sam sve do danas se super oporavljala,povratila imunitet i krvnu sliku na normalu,ali sad u petak mi je ustanovljena cista na desnom jajniku koja je vec porasla 10cm!Naravno ona mora da se odstrani,ali mi je receno da ne mogu laparoskopski,vec klasicnom operacijom i to po istom rezu gde su me vec sekli!!Da li neki moze malo blize da mi objasni zbog cega ne postoji mogucnost laparoskopije i da li znate za nekog dobrog hirurga-ginekologa na GAK-u?Hvala unapred!!
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Da li je bolja klasicna operacija ciste ili laparoskopija?

Post od razocarana »

po meni je bolja laparaskopija brzi je oporavak,manji rez...mene su dva puta u roku devet meseci operisali laparaskopski endometriozu
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
xendzica_zvrk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 23, 2012 12:41 pm

Post od xendzica_zvrk »

razocarana napisao:po meni je bolja laparaskopija brzi je oporavak,manji rez...mene su dva puta u roku devet meseci operisali laparaskopski endometriozu
Bila sam jutros na GAK-u u Visegradskoj i mogu reci da mi je pao kamen sa srca!Radice mi punkciju ciste,intervenciju ce izvrsiti Dr.Srba Milicevic koji je inace vazi za jednog od najboljih doktora za vantelesnu oplodnju,ali se bavi i cistama i radice mi u saradnji sa jednim profesorom na njegovom odeljenju.Danas su mi uzeli krv za CA 125,CA 19-9, HE4 i cervikalni i vaginalni bris,pa cekam do petka rezultate.Da li znas mozda za sta su analize CA 19-9 i HE4?Znam da je CA 125 tumor marker,ali ne znam za sta su ova dva...Puno pozdrava! :)
lusy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2012 10:01 am

Post od lusy »

otkrivena mi je cista ogromna vise njih, sasvim slucajno, jer nemam nikakve bolove, imam uredne cikluse koji stizu u minut, dobijem i odem na trening, svi nalazi su uredni: tumor markeri, urin, krv apsolutno sve samo se ona pojavljuje na ultrazvuku. morace mi raditi klasicnu operaciju, nazalost. Molim vas neka mi neka opise svoja iskustva o preoperativi i postoperativi cisto da se psihicki spremim

Hvala
Odgovori