Molila bih doktore kao i one koji poznaju moj problem da mi odgovore sto prije.
Naime radi se o tome da prilikom vlazenja vagine ili nakon orgazma imam jake bolove u vagini.Prije nekoliko god.sam imala uvecanu Bartolinijevu zlijezdu ali vec duze vrijeme je ok. Zanima me da li imam neku upalu ili problem s ovom zlijezdom ili nesto dr.? Takodjer me zanima kako se testirati na kandidijazu koju vjerovatno imam nakon silnih antibiotika u zadnje vrijeme (Helicobakt.)? Da napomenem da sam bila na gin.pregledu prije par mj. i sve je bilo ok(bar oni nalazi sto su mi oni radili-bris,papatest).Hvala unaprijed
Romina, 28
Bol u vagini
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 06, 2005 7:59 pm
Re: Bol u vagini
Cao Romina,
sto se tice prvog dela posta, tu stvarno ne umem da ti pomognem, a sto se kandijaze tice, to ti je najobicniji vaginalni bris koji se inace uyima prilikom svakog pregleda. Ako imas kandidu pokazace VI grupu i to ti je to. Mada desava se, da je u sekretu nema a na grlicu ima pa se u tom slucaju radi cervikalni bris. Ali ti za pocetak mozes da uradis obican vaginalni i vidis kakva je situacija.
sto se tice prvog dela posta, tu stvarno ne umem da ti pomognem, a sto se kandijaze tice, to ti je najobicniji vaginalni bris koji se inace uyima prilikom svakog pregleda. Ako imas kandidu pokazace VI grupu i to ti je to. Mada desava se, da je u sekretu nema a na grlicu ima pa se u tom slucaju radi cervikalni bris. Ali ti za pocetak mozes da uradis obican vaginalni i vidis kakva je situacija.