Bol od mioma

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
tanja78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 5:04 pm

Bol od mioma

Post od tanja78 »

Molim Vas da mi neko odgovori. Dva puta sam imala mnogo jake bolove i mislim da je od mioma, jer nije ni besika ni jajnik, nego jak bol iznad besike. Oba puta je bilo cini mi se kad su mi se smrzle noge. Miom koji imam i nije neki veliki 17 mm, posle pobacaja. Koliko mogu da primetim nemam resenje kako da ga se resim, jer nemam jos nijedno dete, a zelim bar jedno, ako drugacije nije moguce. Koliko sam razumela sve metode ciscenja mioma se rade kad se zavrsi sa radjanjem. Mene ovo strasno plasi, ne znam sta da radim. Da li uopste postoji neki metod pre radjanja?Imam 30 godina.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Ja nisam nikakav strucnjak za te stvari da se mozes pouzdati u moje misljenje ali sa videla neke komentare od obgyn na forumu i koliko sam ukapirala miomi se i otklanjaju pre trudnoce da nebi stvarali probleme u trudnoci jer znaju da porastu pod dejstvom progesterona. Pogledaj to na nekoj od predhodnih strana mislim da je 4. strana u pitanju ali nisam sigurna.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Evo sad sam videla to ti je na 8. strani.
dragma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 3:15 pm

Post od dragma »

Ginekolozi zanemaruju tolike miome. Ja sam imala nekoliko koji su bili oko 20, 30 cm. Zatrudnela sam bez problema, sada sam 25. nedelja. Jedan se izgubio, drugi je malo porastao do 5. meseca, pa se sada smanjuje.
Ne bih rekla da moze to toliko da te bolil od mioma, proveri i druge stvari, mene nikada nije bolelo.
Samo znam da miome treba redovno kontrolisati i to ti je to za sada. Ne verujem da bi ti iko to operisao.
Postoje i uputstva kako da se hranis, ja sam nekada to pazila pa su se i smanjivali.
tanja78
Novi član
Novi član

Post od tanja78 »

Reci mi molim te kakva je ishrana u pitanju i gde mogu da je nadjem.
dragma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 3:15 pm

Post od dragma »

Znam da treba izbegavati meso, soju, beli secer, belo brasni, mleko, przenu hranu i sve sto je suhomesnato. Treba jesti zitarice, povrce i voce.
Ja sam svojevremeno uradila test intolerancije na hranu i zabranili su mi bas ove namirnice. Umesto secera sam jela fruktozu, integralni hleb. Meni je najveci problem bilo mleko.
Naravno, ni ovoga se ne treba slepo drzati, ali mozes da se trudis. U principu, izbacis sve sto je nezdravo, ovo ostalo kontrolises, jedes u manjim kolicinama, a cesce, po mogustvu ides na neke lagane vezbe, npr. jogu i to je to. Da, i strasno je bitno da redovno praznis creva.
Jedna moja prijteljica je pila i neki biljni caj i tvrdi da su nestali od toga.
Ja sam se isto tako sekirala kada su se pojavili, pa kada su poceli da se umnozavaju, a doktor mi je rekao da je bolje da sto pre ostanem trudna.
tanja78
Novi član
Novi član

Post od tanja78 »

Hvala ti puno na savetima. Moracu da citam puno o tome i da se informisem.
Odgovori