Interesuje me nešto u vezi ovulacije:
ciklus mi traje od 25-32 dana. Prvi dan poslednje menstruacije je bio 13.04. a već 25.04. (dakle, 13-ti dan) počele su da me bole grudi i malo stomak, povišena temperatura 37,1. Ovako je već par godina i koliko sam se informisala to je verovatno ovulacija. Međutim, nadam se trudnoći, suprug i ja prvi mesec radimo na tome (ginekološki pregled uredan).
Da li prvi dan početka ovih simptoma znači da je baš taj dan dan ovulacije, ili je ona kasnije? Sada bi već trebalo da su mi neplodni dani a grudi i dalje, kao i uvek, tvrde i bole, sve dok ne dobijem.
Nestrpljiva sam, ne mogu dočekati dan kad ću saznati ishod, još je rano za rezultate, odnosi su bili baš česti, ima nade, pa se pitam:
ovaj bol u grudima traje još uvek, a ranije dok nismo imali nameru da pravimo bebu taj bol bi nestao tek kad dobijem, uvek je tako bilo.
ALI: ako sam eventualno zatrudnela, ŠTA BI TREBALO DA SE DOGAĐA SA GRUDIMA, DA LI BI BOL TREBAO DA RPESTANE, obzirom da se par godina na identičan način pojavljuje i nestaje kad dobijem. Čula sam da žene dobijaju bol u grudima tek posle desetak dana od začeća
Da li to što me grudi bole uobičajeno kao i ranije do samog dana menstruacije MOŽE BITI ZNAK DA NISAM ZATRUDNELA?
Najlepše hvala na svakom odgovoru i puno pozdrava!
BOL U GRUDIMA, OVULACIJA, TRUDNOĆA ILI NE? Molim za odgovor
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 6:24 pm
To je sve jako individualno - mnoge zene nemaju nikakve simptome u ranoj trudnoci, mnoge (valjda od zelje da su trudne) umisle svakave pa se posle razocaraju, mnoge imaju simptome kao da ce da dobiju, cak i dobiju malo krvarenja pa su ipak trudne... nema pravila, ne samo od zene do zene nego i od trudnoce do trudnoce iste zene. Dakle, moras da se strpis dok se trudnoca ne utvrdi. Zena jednog mog druga je uradila ono sto je najteze i najpametnije: ponasala se kao da je trudna od kada su poceli da rade na tome (znaci nema pica, nema lekova, itd.) i nista nije proveravala, potpuno su se opustili i uzivali. I onda oko 8 nedelja posto nije dobila otisla na UZ i videla SRCE
evo sada imaju devojcicu i decaka oba puta iz prve!
Ovo ti govorim zato sto stres utice na prolaktin, a prolaktin ti je prirodna kontracepcija. Ako se previse usresredis na to, sama ces sebi otezati posao. Opusti se i uzivaj i ako je sve bioloski u redu pusti svom telu da odradi ono za sta je napravljeno.

Ovo ti govorim zato sto stres utice na prolaktin, a prolaktin ti je prirodna kontracepcija. Ako se previse usresredis na to, sama ces sebi otezati posao. Opusti se i uzivaj i ako je sve bioloski u redu pusti svom telu da odradi ono za sta je napravljeno.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 6:24 pm