Blighted ovum - hitno!!!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Nov 21, 2005 6:23 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Blighted ovum - hitno!!!
Postovani, posle cetiri godine bezuspesnog pokusavanja I lecenja, 22.11.2006. sam uradila test jer su me grudi jako bolele I bio je pozitivan.
Posto nisam bila sigurna u rezultat, sutradan sam uradila beta hcg I rezultat je bio 238. Mojoj sreci nigde kraja. Odmah odem kod svog ginekologa jer sam pila neke lekove, pa sam se uplasila. Ona me je umirila, i rekla da to nije nista strasno. Htela je da pogleda na uz starost trudnoce, posto imam neredovne menstruacije. Plod se nije video i ona je posumnjala na vanmatericnu trudnocu.
U medjuvremenu sam imala jaku glavobolju i povracanja, pa su me zadrzali na GAK-u u Visegradskoj. Posle 5 dana su videli gestacijski mesak ali bez elemenata embriona.
Do sada sam vise putabila na uz, ali se i dalje ne vidi embrion.
Visina beta hcg od cetvrtka je 48000.
Poslednji, danasnji nalaz je :
U kavumu uterusa pravilan gestacijski mesak promera 25mm, bez vidljivih elemenata ploda. Vidljiva zumancana kesa.
Dg. Graviditas HBD 6/7, obs blighted ovum.
Doktor mi daje vremena do petka, ako se tada nista ne bude videlo predlaze kiretazu.
Da li je moguce da se pojavi embrion, ili je stvarno u pitanju blithed ovum?
Posto nisam bila sigurna u rezultat, sutradan sam uradila beta hcg I rezultat je bio 238. Mojoj sreci nigde kraja. Odmah odem kod svog ginekologa jer sam pila neke lekove, pa sam se uplasila. Ona me je umirila, i rekla da to nije nista strasno. Htela je da pogleda na uz starost trudnoce, posto imam neredovne menstruacije. Plod se nije video i ona je posumnjala na vanmatericnu trudnocu.
U medjuvremenu sam imala jaku glavobolju i povracanja, pa su me zadrzali na GAK-u u Visegradskoj. Posle 5 dana su videli gestacijski mesak ali bez elemenata embriona.
Do sada sam vise putabila na uz, ali se i dalje ne vidi embrion.
Visina beta hcg od cetvrtka je 48000.
Poslednji, danasnji nalaz je :
U kavumu uterusa pravilan gestacijski mesak promera 25mm, bez vidljivih elemenata ploda. Vidljiva zumancana kesa.
Dg. Graviditas HBD 6/7, obs blighted ovum.
Doktor mi daje vremena do petka, ako se tada nista ne bude videlo predlaze kiretazu.
Da li je moguce da se pojavi embrion, ili je stvarno u pitanju blithed ovum?
-
- Stalni član
- Kontakt:
MENI SE TO DOGODILO PROSLE GODINE I NA KRAJU JE BIO BLIGHTED O.NECU DA TE PLASIM MOZDA SE KOD TEBE VIDI PLOD.DO DANAS POSLE NIZA POKUSAJA NISTA SE NIJE DOGODILO.SADA SAM NA DABROSTONU I MISLIM DA JE U TOME PROBLEM MANJAK PROGESTERONA!PROVERI NIVO P.!NIJE TO NISTA ZABRINJAVAJUCE KAKO MI DR.REKLA U SVETU SE IDE NA 3 PUTA AKO SE DESI DA JE TEK ONDA ZABRINJAVAJUCE!ZELIM TI SRECU I DRZI SE MA STA DA SE DESI!POZDRAV
MENI SE TO DOGODILO PROSLE GODINE I NA KRAJU JE BIO BLIGHTED O.NECU DA TE PLASIM MOZDA SE KOD TEBE VIDI PLOD.DO DANAS POSLE NIZA POKUSAJA NISTA SE NIJE DOGODILO.SADA SAM NA DABROSTONU I MISLIM DA JE U TOME PROBLEM MANJAK PROGESTERONA!PROVERI NIVO P.!NIJE TO NISTA ZABRINJAVAJUCE KAKO MI DR.REKLA U SVETU SE IDE NA 3 PUTA AKO SE DESI DA JE TEK ONDA ZABRINJAVAJUCE!ZELIM TI SRECU I DRZI SE MA STA DA SE DESI!POZDRAV 

-
- Stalni član
- Kontakt:
nazalost, u pitanju je bio blaghted ovum
Juce su mi uradili kiretazu.
Danas po malo krvarim, ali me jako boli stomak, na trenutke, i imam blago povisenu temperaturu - 37.2.
Dali su mi da pijem samo antibiotik dovicin, 2x1 u toku 5 dana.
Da li normalno imati povisenu temperaturu posle siretaze, i bolove u stomaku?

Danas po malo krvarim, ali me jako boli stomak, na trenutke, i imam blago povisenu temperaturu - 37.2.
Dali su mi da pijem samo antibiotik dovicin, 2x1 u toku 5 dana.
Da li normalno imati povisenu temperaturu posle siretaze, i bolove u stomaku?
-
- Stalni član
- Kontakt:
-
- Stalni član
- Kontakt: