Imam 30 godina, suprug 32. Zavrsila sam fakultet iz oblasti drustvenih nauka, radim u struci veoma lep, ali prilicno stresan posao. Suprug se bavi IT.
Ciklusi u poslednje 2 godine uredni 26-32 dana, najcesce 28 dana. S obzirom na to da su mi ranije ciklusi trajali i do 45 dana uzimala sam na preporuku ginekologa stediril-M tablete 3 godine. Na oba jajnika nalaz – policistican, ciste do 4 mm, intaktne kapsule. Na kolposkopijama nalaz: srednje grub mozaik, o.nabothni – pojacana tipicna vaskulacija. Uterus u AVF, nor,alne velicine i konzistencije, mobilan. Imam cesto problem sa Candidom koju prema potrebi tretitam-Nistatinom ili Canestenom.
Poradjaja: 0. Sa 19 godina 1 Ab. art. (pukao kondom, bio je 24 dan ciklusa, nismo ni isli do kraja jer smo primetili da je kondom pukao, ali htelo nas je. Mi tada nismo hteli).
U januaru 2006. u 9. nedelji trudnoce dg. Blighted ovum. Uradjena hitna kiretaza u Narodnog fronta s obzirom na to da je krenulo krvarenje. Savet lekara bio je da se cuvamo 6 meseci, pa da nastavimo sa pokusajima.
U novembru 2006. zbog bolova sa desne strane otisla sam kod ginekologa. Dg. Cystis ovarii lat.dex et retrouterinum subtorquata, velicine 62x48 mm, ispunjenom bistrim sadrzajem, intaktne capsule. Th. Ciprocinal 500 mg 2x1. Savet da se ukoliko se bolovi pojacaju hitno javim u bolnicu. To se desilo sutradan, hitan prijem u Narodnog fronta i pripreme za operaciju. Medjutim, vracena sam sa operacionog stola jer je cista spontano pukla (spontana ruptura). Na kontrolnim pregledima nakon ciklusa i 2 meseca kasnije utvrdjeno da u C. Douglasi nema slobodne tecnosti i da je nalaz uredan.
5.4.2007. (33. dan ciklusa) zbog amenoreje sam uradila beta HCG. Rezultat je bio 43,8. 8.4. (36. dan) sam prokrvarila. 9.4. vrednost beta HCG je spala na 13. Dg. Biohemijska trudnoca. Krvarenje je trajalo kao kod normalne menstruacije, bolovi prvog dana, kao i inace, mozda je bila prva 3 dana samo obilnija.
Danasnji (18.4.) kontrolni ultrazvuk:
Uterus u AVf, 57x33x37, miometrij normalne teksture
End. 5.3 mm, u kavumu nema znakova za trudnocu, niti rezidualno tkivo
D.O. 36x21 mm, policistican, intaktne kapsule
L.O. 35x22 mm, policistican, intaktne kapsule
U C. Douglasi nema slobodne tecnosti.
Moja doktorka smatra da jos uvek ne treba da radim analize I da se ponasam normalno, tj kao da je ovo bio najobicniji ciklus i da I dalje pokusavam da ostanem trudna. Hormone sam radila pre 3 godine – 3. i 21. dana ciklusa.
TSH 0.711
FT3 6.20
FT4 17.0
FSH 6.32
LH 4.11
Prolaktin 378
Estradiol 39.2
Testosteron 0.475
Progesteron 0.66. Secam se da je doktorkin komentar bio da je vrednost progesterone niska, kao da i nije bilo ovulacije, ali time cemo se baviti kad budes zelela trudnocu. Danas je rekla da nema potrebe da sada radim hormone. Ukoliko ponovo dodje do spontanog da tada krenem u analize, i suprug i ja. Takodje, je rekla da mogu slobodno I ovog meseca da ostanem u drugom stanju, bez obzira na biohemijsku trudnocu.
Inace sam skladne gradje, visoka 173cm, teska 63 kg, nemam pojacanu maljavost, samo po koju bubuljicu.
Zamolila bih Vas da prokomentarisete nalaze i kazete sta mislite o tome koji su koraci ispravni, tj. kako da se ponasam u skorijoj buducnosti

Hvala Vam. Izvinjavam se na duzini.