BIOPSIJA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

debeli3112
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 27, 2010 3:05 pm

BIOPSIJA

Post od debeli3112 »

Radila sam Papa test i rezultat mu je bio da imam promjene CIN II i CIN III kao i bakteriju gardanerella vaginalis.Dobila sam tablete koje smo pili partner i ja(vibramycin) sedam dana a u medju vremenu mi je uradjena biopsija.Mene zanima da li je moguce da mi je ginekolog uklonio prilikom biopsije oboljeli dio tkiva i ako nalaza bude dobar da li cu ja svejedno morati raditi kiretazu ili postoji mogucnost lijecenja antibioticima?Hvala...
P.S.I nace,nisam imala nikakvih simptoma i imam redovne cikluse i ovo mi je strasan sok :cry:
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: BIOPSIJA

Post od dannina »

Sta je uradjeno tokom biposije reci ce patolog u svom nalazu. Odluku o daljem lecenju treba da donese lekar koji vas je uputio da uradite biopsiju. Ovako na "nevidjeno' niko ne moze da vam da odgovor sta je odradjeno...
debeli3112
Novi član
Novi član

Post od debeli3112 »

Hvala :cry:
debeli3112
Novi član
Novi član

Post od debeli3112 »

Sada sam dobila otpusnicu i na njoj doslovno pise:
Dg:Cervicitis chr(CIN III)
Op:Curettage expl.fractionata
Biopsio cervicitis uteri(PHx6)
Inace doktor mi je rekao da nemam rak i da nema opasnosti kada saniramo ovo "stanje" da ostanem u drugom stanju ali se plasim da mi nije rekao istinu s obzirom da je rekao da sam postupak biopsije nije bolan....vristala sam da mislim da su svi koji su zbog istog dosli-pobjegli iz bolnice :cry: ...Nije mi jasno zasto ne daju anesteziju...
Boze...bila sam tako sretna kada sam otisla na pregled ubijedjena da sam u drugom stanju :cry: ...
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Post od Tajna.adresa »

Poslusaj svog lekara , i budi sretna jer je savestan.Pozzzzz
debeli3112
Novi član
Novi član

Post od debeli3112 »

Dobila sam nalaz biopsije :cry:
Molim Vas da mi ga protumačite,pošto ne mogu čekati do ponedeljka kada idem kod doktora :cry:

I-raskidane endocervikalne zlijezde,krvni koagulum.-

II-proliferativna faza endometrijuma.-

III-cervicitis chronica nonspecifica.Koilocytosis epithelii squamosi cervicitis uteri CIN I

IV-cervicitis chronica nonspecifica CIN II

V-cervicitis chronica nonspecifica.Koilocytosis epithelii squamosi cervicis uteri CIN I

VI-cervicitis chronica nonspecifica.Koilocytosis epithelii squamosi cervicis uteri.CIN I.Metaplasia squamosa glandulae endocervicis.
Molim vas neka mi neko protumači ovo :cry: :cry: :cry:
Unaprijed zahvalna :cry: !
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tajna.adresa »

Nista strasno..ali mora da se leci...upala..verujem da ce prvo pratiti uz vaginalete, pa onda nizda neka konizacijica....a mozda se sve i povuce nakon biopsije...samo prati, i idi redovno.Nista strasno.Pozzz
debeli3112
Novi član
Novi član

Post od debeli3112 »

Hvala puno :D Već sam se bila zabrinula :cry: ...
Kontaktirala sam doktora i zakazao mi je konizaciju u ponedeljak ali bez ikakvog objašnjenja nalaza i samog postupka konizacije sem da ću ležati tri dana u bolnici.
Nadam se da neće biti bolno kao biopsija :cry:
Mada,preživjela bih sve ali ne i mogućnost da neću moći ostati u drugom stanju :cry: ...
Pijem čajeve od virka,nevena i macine trave i nadam se najboljem :cry:
Hvala ti što na odgovoru :D ...nikada u životu nisam bila bolesna i tek sada sam svjesna koliko sam bila srećna i baš sam totalno neupućena(nažalost) a sve ove stranice koje sam otvarala su me samo dodatno opteretile :( :( :(
Pozzz
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tajna.adresa »

Nece boleti nista. Dobices anesteziju. Pozzz :)
debeli3112
Novi član
Novi član

Post od debeli3112 »

Hvala :)
debeli3112
Novi član
Novi član

Post od debeli3112 »

E,ovako...Rekao je da je u pitanju neka upala i s obzirom da nisam rađala do sada da bi on radije pokušao sa antibioticima ali ga brine CII2 i dao mi uputnicu na HPV i tako taj nalaz radim u četvrtak i onda opet petnaest dana čekanja:-(((
Kako se radi taj nalaz?Rekli su mi da trebam da dođem po neke podloge?! :roll:
Inače danas sam trebala dobiti prvu mjesečnicu nakon biopsije i krvarim ali sasvim malo-ne znam da li je to normalno...
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tajna.adresa »

Zaista ne znam, nisam to radila....jer koliko znam, moze da se dogodi nesto vece i bez HPV...tako da to nije najmerodavnije. Da sam na tvom mestu, pokusala bi sa antibioticima, ali veoma kratko...svega mesec dana, a onda ako je opet isto, insistirala da na konkretnijem tretmanu.
Veruj mi, nije istina ono sto pricaju da se ovakve stvari sporo razvijaju...mozda da, ali kod starijih zena...treba to odmah resiti.
debeli3112
Novi član
Novi član

Post od debeli3112 »

Ma iz njegovog stava i on je za konizaciju ali ipak kao želi da zna da šta će pokazati ovaj nalaz...
Ubiće me to čekanje :cry:
Na kraju sam se i sama pomirila sa tim :cry: ...
Rekao je da ide totalna anestezija i da ostajem tri dana u bolnici...
Psihički sam bila spremna na ponedeljak i tu intervenciju ali sada to znači da je sve prolongirano za nekih tri sedmice :cry:
Ne mogu da vjerujem da su mi svi nalazi bili u redu prije godinu dana i da je sada haos... :cry:
Hvala ti na odgovorima :cry:
Iako imam pored sebe ljude koji su 100% uz mene i koji trpe moje promjene raspoloženja zadnjih mjesec dana-ipak osjećam se tako usamljeno,uplašeno-kao da sam sama na svijetu :cry: ... :cry: hvala ti mnogo od sveg srca.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tajna.adresa »

Ma nista bre!
Vidi , pokusaj na sve , na to i na zivot, gledati nekako filozofski...ako ikako mozes.Pomisli sta smo mi na svetu, jedno malo zrno peska, i da sve tece i menja se...promene su dobre, jer su sastavni deo zivota, pa makar one bile i lose.To je jedno iskustvo,iskustvo vise, i nije ruzno, vec je samo iskustvo, posle kojega si bogatiji. Sa druge strane, toliko je ljudi koji su mesecima na terapijama, neki citavog zivota...samo pomisli kako je tih 3 dana smesno, i kako si ti na nekom takmicenju, poput survivera:) i kako si takmicar, kako je to zadatak , a to tvoja uloga. Pokazi koliko si jaka, i to pregrmi sa osmehom. Sve ce biti okej veruj mi, i naravno ti ces moci imati decu bez problema. To nista ne menja.
A vidi sad ovo, cak i da ne mozes imati decu, ni to nije vazno, jer zapamti, dat nam je jedan zivot, i trebamo ga ziveti punim plucima, sa onim sto nam je dato od njega...:) ( ovo je bilo hipoteticki, i nije se odnosilo na tebe, jer nema razloga da ti nemas dete)
Izvini ako ti ovo zvuci previse , hm, grubo...ali ja tako gledam na stvari. Opet ti ponavljam ,to je samo mala intervencijica, za njih rutinska, a za tebe terapeutska, da ne bi zapala u pravi problem...pregrmeces to, i sve ce biti najnormalnije...posle ces se svemu smejati.
Pozzz:)
debeli3112
Novi član
Novi član

Post od debeli3112 »

Evo me opet :lol:
Uradila sam nalaz na HPV i naravno čekam rezultate :evil: koji će biti za nekih desetak dana :evil:
Nalaz se radi kao Papa test-nije bolan...posle njega,bez obzira na ishod radiće mi knizaciju.
Mene brine sledeće...
Prvu mjesecnicu sam posle biopsije dobila na vrijeme i trajala je sedam dana i nije bila bolna...
Međutim,sedam dana nakon što mi je prestala menstruacija opet mi se pojavilo slabo krvarenje?! :roll:
Ne znam da li je to normalno?!
Inače,nisam još uvijek imala odnose sa partnerom,ne znam ni da li smijem iako je od biopsije prošlo tačno mjesec dana...
Brine me to iznenadno krvarenje... :roll:
Odgovori