Postovana Obgyn,
imam 35 god, jedan porodjaj carskim rezom iza sebe pre 2 godine, jedan abortus pre deset godina, do sada odlicnog zdravlja, grip nikada nisam imala...a onda nocna mora...
prosle godine, PAP II na III, kolposkopski nalaz Ectopio, prepisan Makmiror i hipervag, kontrola po izteku terapije. Ja se zaposlila, muz i ja radimo na smenu da bismo cuvali dete i ja lepo ne odem uopste na kontrolu. Posle porodjaja jedini KAO problem su mi bile duge i obilne menstruacija koje traju 8-9 dana, treci dan lavina a do kraja kap po kap.
Odem ja pre dva meseca na kontrolu, PAP III grupa, kolposkopija malo jod negativno polje. Doktorka mi predlozi biosiju. Evo nalaza. Inace, pre 4 dana mi je uradjena konizacija. Molim Vas da mi napisete nesto o toku oporavka posle konizacije jer mi niko na otpustu nista nije objasnio i da mi protumacite nalaza biopsije:
Komadici PVU na PN- Vise sivkastocrvenkastih fragmenata tkiva, zajedno izmereni velicine 1,2 x 0,8cm
DG: Displasio epitheli planocellulariis cervicis uteri gradus gravis - CIN III-HSIL Cercitis chronica non specifica.
Cervikalni abdat na PN- Cercitis chronica non specifica. Metaplasio planoallularis focalis mucosae canalis endocervicalis uteri.
Diasplasio epitheli planocellularis cervicis uteri gradus medii - CIN II cum koilocytosis.
Karpalni abdat na Pn- Phasis proliferationis andomatrii uteri. Cercitis chronica non specifica. Metaplasio planocellularis focalis mucosae canalis endocervicalis uteri.
Ono sto je meni receno je da nije nista strasno ali da se mora obaviti intervencija konizacijom i ako na pregledu tog isecenog tkiva bude potvrdjeno da je iseceno do u zdravo bice sve Ok uz cesce kontrole.
Pomagajte...da li ja imam rak?
BIOPSIJA I KONIZACIJA
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: BIOPSIJA I KONIZACIJA
Zna li bar neko da odgovori na moje pitanje??? Hvala!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm
Pa na zalost bas je tako kao sto su rekli. tek posle konizacije znace se tacno da li je samo CIN, ili nesto drugo.
Posto biopsija rece da je CIN, 99 % je stvarno samo to...ili eventualno carcinom in citu...sto bi rekli...ali i ako je to 100% je izlecivo samo konizacijom, tako da nemoj da brines.
Posto biopsija rece da je CIN, 99 % je stvarno samo to...ili eventualno carcinom in citu...sto bi rekli...ali i ako je to 100% je izlecivo samo konizacijom, tako da nemoj da brines.
Hvala Tajna!!! Brinem se jako, jako....
E,ovako...Ja imam veliki problem..Ja i moj muz pre par meseci otkrili mso da ne mozemo da imamo bebu..On je dao sperma na analizu i tada smo otkrili da je broj spermatozoida 0,sada treba da radi tu biopsiju.Zanima me da li neko zna da li postoje banke u srbiji jer ako on ne moze da ima svoje dete uradili bi vestacku oPlodnju donatorom..hvala unapred
Draga, Minli, postoji sigurno! Prvo, nisam strucna, pa ne znam kakvu biopsiju ce da mu rade...i ko...meni su biopsiju radili tako sto su mi gricnuli malo sa te ranice na grlicu materice. Drugo, moja jako dobra prijateljica takodje nije mogla da ima dete sa suprugom mada je on imao spermatozoida...tako da su vestacki oplodili njene jajne celije njegovim spermatozoidima i prilikom prve vestacke oplodnje iskoristili su dva embriona, a ostalih 4 su u nakoj banci. Nije im uspelo iz cuga ali posle nekog vremena ce iskoristiti ostale embrione. TAko da mislim da se raspitate kad bude isao na tu biopsiju. Inace, moja prijateljica je to radila u Novom Sadu na klinici. Ne znam koliko sam bila od pomoci...Javi se!!!
Nisam bas strucno objasnila...Radice mu biopsiju na VMA,ali oni yele da se jos jednom urade rezultati kod njih na klinici,pre toga je radio na Kc tako da su sanse jako male da rezultati budu drugaciji..Sa 7 i 9 godina su mu radili spustanje testisa,da li postoji mogucnost da je doslo do neke greske prilikom operacije i da je taj kanal prekinut?Jer kao sto sam rekla radjen je spermogram i nema spermatozoida,takodje je radio fsh i lh,fsh je povecan,da li neko zna sta to znaci?Jako smo mladi i imamo veliku zelju za detetom...
Unapred hvala