Biopsija grlica materice
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 14, 2013 4:30 pm
Biopsija grlica materice
Postovani, 5 juna sam otisla kod ginekologa jer mi je menstruacija kasnila skoro 2 meseca pri pregledu mi je receno kao i uvek da mi je grlic savrsen i tad mi je uradjen papa test,na ultrazvuku je ustanovljeno da samo sto ne dobijem/to vece sam i dobila/ citala sam da se papa radi sredinom ciklusa i da odnos ne bi trebalo da imam min.24 sata pre papa testa a ja sam ga imala... Stigao je papa 3 grupa i poslata sam na biopsiju koja mi je uradjena i taj dr.je konstatovao da mi je grlic savrsen sad cekam nalaz. Receno mi je nedelju dana bez odnosa,krvarenje posle biopsije nisam imala osecam se ok. Da li je to ispravno ili ne? I sta uopste moze da bude ta 3 grupa, nikad problem nisam imala...
Re: Biopsija grlica materice
Ja sam prije 5 godina bila u situaciji da dobijem 3 puta u mjesec dana.Tad sam imala cistu na lijevom jajniku koja je ubrzo pukla. Posle toga papa test mi je bio isti kao tebi. Dr mi je dala tablete da pije i sledeceg mjeseca je nalaz bio isti. Kad sam posla kod dr,pokazala mi je nalaz i tamo posle te III grupe ima IIIa...Rekla mi je da ce mi opet dati terapiju i ukoliko se ne vrati na II grupu da cu morati da radim biopsiju grlica materice. Srecom,na sledecem nalazu je pisalo II grupa i vise mi se to nije desavalo. A ja imam i ranicu na grlicu,za sad je sve pod kontrolom. Ranica je od treceg porodjaja. Nisu me usili, a ja se malo pocijepala.
Mislim da nema razloga za brigu u tvom slucaju.
Mislim da nema razloga za brigu u tvom slucaju.
Re: Biopsija grlica materice
Da li je rađena kolposkopija???danijelska napisao:Postovani, 5 juna sam otisla kod ginekologa jer mi je menstruacija kasnila skoro 2 meseca pri pregledu mi je receno kao i uvek da mi je grlic savrsen i tad mi je uradjen papa test,na ultrazvuku je ustanovljeno da samo sto ne dobijem/to vece sam i dobila/ citala sam da se papa radi sredinom ciklusa i da odnos ne bi trebalo da imam min.24 sata pre papa testa a ja sam ga imala... Stigao je papa 3 grupa i poslata sam na biopsiju koja mi je uradjena i taj dr.je konstatovao da mi je grlic savrsen sad cekam nalaz. Receno mi je nedelju dana bez odnosa,krvarenje posle biopsije nisam imala osecam se ok. Da li je to ispravno ili ne? I sta uopste moze da bude ta 3 grupa, nikad problem nisam imala...
Jeste najidealnije sredinom ciklusa uzimati papa ali ni u drugim dama nije da ne može.