Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Radila sam vec dve biopsije grlica materice,poslednju pre 4 godine jer sam imala suspektnu ranicu koja je ,kako su mi rekli ,RUZNO zarasla pa je pozeljno da je uklonim laserom.Mozda bi mi radili konizaciju,pa me zanima:-ukoliko mi traze jos jednu biopsiju da uradim,sta da radim s'obzirom da jos nisam radjala i koliko i dal uopste te biopsije stete grlicu?
Ako ti lekar kaze da je potrebno odraditi biopsiju onda se nemoj ustrucavati! Mislim da sam zahvat ne cini stetu grlicu jer se uzima samo mali deo tkiva. Naravno, konizacija je vec sasvim nesto drugo!
A da li je tacno da ako je uzet znacajan deo cervikalnog kanala to moze dovesti do ozbiljnog problema u smislu suzenja kanala sto za posledicu moze imati(a ne mora)nemogucnost adekvatnog toka porodjaja. Lekari mi kazu da to nema veze nikakve sa buducom trudnocom i porodjajem,a sa druge strane citam u clancima drugacije.I za konizaciju su mi rekli da to nije nista strasno......????????
Nemas razloga za brigu! Koliko sam shvatila tebi konizacija nije radjena, a tacno je ono sto su ti lekari rekli. Devojkama koje nisu radjale uglavnom se radi postedna, letz konizacija posle koje je oporavak jako brz, a trudnoca i porodjaj proteknu najnormalnije...
Jos jedna poslednja i najbitnija stvar koju trebam da uradim je da odlucim kod kog privatnika da uradim las.skidanje?!Opcija je Beograd,cula sam za par ginekologa pa cu jos videti............hvala sunny.