Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Juče sam bila na sistematski pregled kod ginekologa.Doktor mi je radio kolposkopiju i rekao da postoje promene koje se ne boje ,i da mora da uzme isečak.
Papa stiže za mesec dana.
Cervikalni bris III grupa,15-20 Le,dosta sluzi i bakterija.
Pošto sam rešila da to obavim odmah nakon menstruacije,zanima me da li je postupak bolan(bez anestezije)?Šta se radi ako je rezultat dobar,a šta ako je,ne daj bože,loš?
Da napomenem da nemam nikakvih zdravstvenih problema koji bi mogli biti povezani sa time.
Luka 0407 ja sam pre dva dana radila biopsiju i veruj mi nishta ne boli.Malo je neprijatan osjecaj kad daju anesteziju i malo neprijatniji pregled nego obicni ali ne boli.Ono sto je meni bilo strasno bolno je spaljivanje ranice koje je uslijedilo posle biopsije,ali ne mora da znaci da ce i tebi da spaljuju.To zavisi od doktora do doktora koju metodu koriste.Sve u svemu biopsija nije nishta strasno gore mi je ovo sedam dana dok cekam rezultate nalaza.I ja sam morala da cekam cijel mjesec da bi uradila biopsiju.
Sve najbolje i samo hrabro!
Jos nesto ako je nalaz uredu onda redovne kontrole svakih sest meseci sa papa nalazom a ako ne onda ide operacija , odstrane dio grlica koji ima promjene.Tako su meni rekli,vjeruj mi da i ja strahujem kakav ce mi biti nalaz.Gdje si ti radila papa kad moras da cekas mjesec dana? Meni je papa bio gotov za sedmicu ali idem u privatnu ordinaciju.
Radim sve to u Kruševcu,u dispanzeru za žene,tu radi lekar u koga jedino imam poverenja(lečila sam sterilitet 4 god pa sam doživela razne situacije).Biopsiju će mi raditi bez anestezije,kažu da nije potrebna.
Tako kazu da je bez anestezije a u stvari daju lokalnu dole sa leve i desne strane. To njima znaci bez anestezije.Pitala sam bas svoju doktorku ginekologa kada je meni radila. Ne boli neprijatno je kao sto su rekli, ja sam na 9 meseci radila papa i kolposkopiju a na godinu dana biopsiju... Sve najbolje!!!
Uf onda lezi i miruj i ja sam imala serklaz prelezala sam pet mjeseci ali vjeruj mi nista nije tako vrijedno i nista nije tesko kad su nase bebace u pitanju.Pozdravcic ti i uzivaj ima i mirovanje svoje prednosti!
Luka 0407 danas sam podigla nalaz biopsije i jedinica je.Sada slijedi kontrola za mjesec dana nakon tri mjeseca ponovo papa i tako godinu dana znaci svaka tri papa a nakon godinu opet biopsija.Moj dr. kaze da se na biopsija jedan ne radi nista,da je dvojka morala bi operacija pa se tjesim da nije nista strasno.Sandla koja je kod tebe bila biopsija?Za mene je ovo sve previse komplikovano.Ali sta da radim,sto se mora znam mora se..