Biofem

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
macjem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 6:44 pm

Biofem

Post od macjem »

Jedan nas lekar koji radi u Nemackoj preporucio mi je tablete koje se zovu Biofem koje su na biljnoj bazi za regulisanje ciklusa, posto su mi ciklusi od 19-28 dana i jako bolni, ja izrazenim pms-om. Ja sam pokusala da nesto vise nadjem na internetu o njima ali mi nije uspelo pa me interesuje da li neko zna nesto vise o njima. Interesuje me na kom principu deluju na organizam i da li mogu da izazovu neke kontra efekte. Da li ih je neko koristio i da li ima iskustva sa njima.
Hvala!
macjem
Novi član
Novi član

Post od macjem »

Da zaboravila sam da navedem da jedino sto sam nasla na internetu o tim tabletama jeste da su na bazi biljke koja se zove Monk pepper. Ne znam koja je je to biljka, jel kod nas izgleda da nije bas uobicajena. Da li neko zna nesto vise, barem o toj biljci?
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Nasla sam nesto na internetu,a ti proveri da li je to to.http://www.emersonecologics.com/Product ... seBy=BIO38
macjem
Novi član
Novi član

Post od macjem »

Hvala na trudu, ali nazalost to nije tu. Hvala jos jednom :)
macjem
Novi član
Novi član

Post od macjem »

Samo da vas obavestim da sam nasla nesto vise o biljci monk peper na cijoj su bazi te tablete. To je u stvari biljka koja se kod nas zove divlji biber.

Prirodno stanište ove biljke je južna Evropa i Mediteran, ali se uzgaja kao ukrasna biljka u celom svetu. Agnus Castus potice iz porodice verbena, poreklom iz Azije i Mediteranskih predela. Sadrži iridoglikozide: agnusid, aucubin, eurostosid, flavone: casticin, isovitexin, orientin, etericno ulje s cineolom i pinenom. Ova biljka deluje na nivo progesterona i snizava nivo prolaktina.
Primenjuje se u perimenopauzi za zaustavljanje krvarenja ili kod nepravilnih mesecnica. Dnevna doza je 3 x dnevno 40 mg. Rezultati su vidljivi nakon upotrebe kroz nekoliko ciklusa. U medicinske svrhe koristi se plod koji utice na hormonsku funkciju žena te se stoga najviše koristi kod menstrualnih problema. Agnus Castus pozitivno utice na kontrolu i proizvodnju hormona tokom posljednje dve nedelje menstrualnog ciklusa. Ovaj period ciklusa je poznat po stvaranju zutog tela koje priprema jajasce za oplodnju te uterus za eventualnu trudnocu.

Menstrualni problemi:
Neke zene mogu imati simptome kao sto su neredovite i bolne menstruacije, oboljenja grudi i bolne grudi, endometrioza, zapaljenska oboljenja karlice, nenormalna krvarenja uterus ate emocionalni disbalans. Agnus castus normalizuje nivoe progesterona koji izlucuje zuto telo – stoga pomaze obnovi zdrave menstrualne funkcije Agnus castus takodje oslobadja od simptoma PMS-a, ukljucujuci nabreklost grudi, grceve, glavobolje pa cak i akne Pokazao se efikasnije nego vitamin B6.

Neplodnost: Agnus castus moze pomoci pri regulaciji nivoa prolaktina te stim pomoci pri tretmanu neplodnosti kod zena. Nedostatak mleka (isuficijentna laktacija): Istrazivanja pokazuju da agnus castus delotvorno utice na hormone koji kontrolisu izlucivanje mleka te “ispustanje” mleka iz tkiva grudi.

Menopauza:
S obzirom da je i ovo stanje vezano za hormone, agnus castus tadje moze biti izbor tokom menopause a za emotivno zdravlje, odrzavanje “zdrave” menopause

Sigurnost i upozerenje
Poznato je da agnus castus ne uzrokuje nikakve nus pojave. Medjutim, neke osobe mogu doziveti alergijske reakcije, glavobolju i pojacno menstrualno krvarenje kao posledicu terapije agnusom. Ukoliko se pojavi ovi simptomi, potrazite savet kvalifikovane osobe.

Trudnice i dojilje pre uzimanja preparata agnusa treba da se konsultuju sa kvalifikovanim zdravstvenim licem, s obzirom na stanje u kojem se nalaze.

Agnus castus se ne preporucuje deci.

- redukuje opste simptome PMS-a (razdražljivost, depresiju, glavobolje, oticanje i bolove u dojkama).
- smanjuje lucenje prolaktina
- povecava nivo progesterona
- regulise menstrualni ciklus
- pospešuje ovulaciju
- pospešuje plodnost
- smanjuje pojavu akni u PMS-u

Upozorenje: nije za trudnice i dojilje. Ne savetuje se uzimanje uz hormonsku terapiju ili sa oralnim kontracepcijskim sredstvima
Odgovori