Postovani!
Interesuje me Vase misljenje u vezi mog slucaja. Naime, poslednju menstruaciju sam dobila 20.januara 2009. Posto je nakon 28 dana (ustaljeni period) nisam ponovo dobila, uradila sam test babayrapid koji je bio negativan. Ginekolog na pregledu nije nista ustanovio, na ultrazvuku je uocena vodena cista koja je nestala/pukla. Juce sam vadila krv za bhcg koji iznosi 10 (sto za eventualnu 6. nedelju trudnoce nije normalna pojava). Na ultrazvuku se i dalje nista ne vidi, nemam klasicne simptome koji bi ukazivali na mogucu trudnocu. Doktor mi je prepisao 3 injekcije lutestrolin, a inace sumnja na mogucu laznu ili cak vanmatericnu trudnocu.
Sta Vi mislite o svemu ovom?
Inace imam 27 godina, do skora redovan ciklus, bez prethodnih porodjaja i abortusa.
bhcg povecan a trudnoce nema???
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 3:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Meni se to desilo prosle godine.... Povisen bhcg, bez simtoma trudnoce, menstruacija izostala.... Babyrapid negativan...
Moj savet ti je da ponovis nalaz u nekoj drugoj laboratoriji (to sam i ja uradila na savet ginekologa) i naravno rezultat je bio negativan.
O cemu se radi... Kako mi je objasnio moj ginekolog neke laboratorije nemaju bas "osetljive" aparate kojima vrse analize i neki hormon prepoznaju kao bhcg sto uopste nije tacno...
Znaci jos jednom, ponovi rezultat u nekoj drugoj laboratoriji...
Moj savet ti je da ponovis nalaz u nekoj drugoj laboratoriji (to sam i ja uradila na savet ginekologa) i naravno rezultat je bio negativan.
O cemu se radi... Kako mi je objasnio moj ginekolog neke laboratorije nemaju bas "osetljive" aparate kojima vrse analize i neki hormon prepoznaju kao bhcg sto uopste nije tacno...
Znaci jos jednom, ponovi rezultat u nekoj drugoj laboratoriji...
pomozite