Bez ovulacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Tiba
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 02, 2004 11:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Bez ovulacije

Post od Tiba »

Evo mene ponovo...
Vreme prolazi ,3 godine,a ja jos nisam zatrudnela.Radila sam 27.10. laparoskopiju i hsg.Kanali prohodni,materica dobra bez priraslica,jedini problem je zadebljanje kapsule jajnika.To znaci da je ovulacije jako retka???
Sta treba da radim,kako da dodjem do ovulacije??? :cry:
Kalina75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 16, 2006 7:49 pm

Post od Kalina75 »

Da bi ti neko od dr dao odgovor,neophodno je da napises sve o pretragama koje si ucinila ,i ti, kao i tvoj partner. Pozdrav i srecno
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

i ne samo to...U LJEPLJIVOJ NA VRHU STRANICE PISE STA TREBA DA NAPISETE DA BISTE DOBILI ODGOVOR !
Pozdrav,
ObGyn
Tiba
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Za Obgyn

Post od Tiba »

Ima 25 godina, (60kg,160 cm.).Suprug 33 god (95kg,195cm).U avgustu je bilo 3 godine kako smo u braku.On zapošljen a ja ne.
Mens.ciklus: prva mens. Sa 14 god. Od početka neredovan, od 40 do 60 dana. Nije bolan, krvarenje od 5-7 dana.DG> policisticni jajnici
Pila sam cikloproginovu nekoliko meseci.Nakon toga jadan ciklus na vrme,bez ovulacije zatim opet neredovno.Takodje posle upotrebe klomifena nije bilo ovulacije.
Kulturom vaginalnog brisa izolovana je ne hemolitična E.Coli u 1/3 kulture. Trichomonas vaginalis- nije pronadjen
Kulturom cervikalnog brisa žive klice nisu izolovane.Zasejane podloge su ostale sterilne.
Trichomonas vaginalis- nije pronadjen
U direktnom preparatu:1-2 leukocita,epitelne ćelije.
Chlamidia trachomatis, mycroplasma hominis,ureaplasma urealyticum-nisu prisutne u uzroku.
PAPA test : II b
Polni hormoni radjeni: čekam rezultat (radiala sam I pre godinu ipo nije bilo nekog značajnog disbalansa)
Nalaz sa laporaskopije>
Uterus normalne veličine, ružičaste seroze ,slobodan.
Obe tube vidljive celom dužinom,slobodnih fimbrija. Oba jajnika lako uvecana,beličaste bolje, zadebljale capsule, bez znakova ovulacije.
Duglasov I vezikouterini proctor slobodni.
Transcervikalno iniciran indigokarmin prolazi kroz obe tube u trbusnu duplju I oskudne priraslice.
DG: Sterilitas prim.
Ovarii sine stigmata ovulationis
Svi ovi rezultati su radjeni krajem oktobra.
Imamo redovne odnose( 3-5 nedeljno).
Suprug:
St localis penis b.o.
Testis sin vol 20 mldx 22 ml
Epididymi sin et dx b.o.
Spermogram:
Kulturom sperme zasejane podloge ostale su sterilne.
Volumen:4 cm3
Izgled: beličast
P.H. :allalir (ako sam dobro prepisala)
Br. Sperme u ccm3: 250 000 000
Pokretnih sper.posle 0.5x : 70%
Slabo pokretnih 20%
Nepokretnih 10%
Likveor. je potpuna posle ½ h termoct.
Kako da ja dobijem ovulaciju????
Koliko sam ja istrazivala potrebno je da osoba sa takvom diagnozom bude stalno fizicki aktivna i da oodi racuna o kilazi i ishrani.Koliko to moze da pomogne???
.Ja sam poslednje 2 godine imala 65-67kg,sada 60kg.

Pozdrav... :cry:
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Draga Tiba,
opet dok se DrObgin ne javi moram malo da "procackam" neke sitnice koje me zanimaju i najzad da te utesim.
Prvo mi nije jasno sta znaci probala si sa klomifenom ali nije bilo uspesno? Koliko puta si probala i sa kojom kolicinom jer neke zene super reaguju na manje doze a neke i na malo vece. Ja sam recimo pila klomifen pet dana po dve i tad su mi jajnici reagovali ali kada sam u pocetku probala sa jednom nista nije bilo. Dakle to mi nije jasno...
A sto se tice zadebljalih jajnika ne znam kako je kod tebe doslo do toga ali znam da je moja dobra projateljica imala ovulaciju bas na zadebljanom jajniku i ostala u drugom stanju! Eto,ako sam te bar malo utesila.
Posto me zanima odgovor i na ovu temu stavljam i nju na pocetak kako bi bila uocljivija.
Zelim vam sve najbolje!
Gandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am

Post od Gandra »

Treba sacekati i nalaze hormona pa da se vidi i kako tu stvari stoje!!!
Tiba
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Dodatak-Hormoni

Post od Tiba »

Insulin> 13.3 (5-25),
TSH> 2.95 (0.3-5.5),
FSH> 5.1 (2-15),
LH> 8.3 (1-10)
Kortizol> 836 (154-638),
Prolaktin> 499 (do 800),
PRG> 5.9 (1-9.5),
TESTO> 0.7 (0.2-1),
Estradiol> 87 (36-251)
Radjeni 15. dana ciklusa.
Tiba
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Tiba »

A sto se klomifena tice,pila sam ga po jednu tabletu.Dva ili tri ciklusa i nije bilo ovulacije.
Kapsula jajnika zadeblja kad nema stalne ovulacije.jer pri ovulaciji opna jajnika puca da bi izasla jajna celija.Sto znaci da kod mene je moguca ovilacija par puta godisnje a mozda ni toliko.
Hvala na utesnim recima :)
p.s.Ako ti nije problem KACA33,da konsultujes prijateljicu.Sta je uzimala od lekova itd.
Pozdrav
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

E ovako: znam da je uzimala klomifen ali vecu kolicinu ali koju stvarno ne znam ali znam da se doza klomifena postepeno povecava dok jajnici ne pocnu da reaguju. To sve obavezno u saradnji i uz preporuku lekara jer kao sto si mogla da procitas iz ranijih postova opasno je dati i vecu kolicinu nego sto treba jer onda dolazi do hiperstimulacije jajnika sto moze dobro da se zakomplikuje.
Sto se tice moje drugarice -kume mislim da je ona pila samo klomifen i desavalo joj se da jajnik naraste ali ne ovulira ( bar je tako bilo u pocetku- koliko sam ja shvatila). Onda je jednom dostigao odredjenu velicinu mislili su da ce uspeti dobila je i pregnil ali je posle dva dana on i dalje bio tu samo deformisan. Medjutim izgleda da je bas tada ovulirala i tako ostala u drugom stanju. To je onako otprilike prica. Ona je sada u sedmom mesecu trudnoce.
Sve najbolje i nadji dobrog ginekologa!
Kalina75
Novi član
Novi član

Post od Kalina75 »

Draga moja, nemoj se nervirati,ja sam se tako mesecima unazad nervirala i pokusala da dobijem neke odgovore,da bi me dr sa ovog sajta tako osvestila,da mi vise nepada napamet da sebe zamaram sa nekim pitanjim,zasto ovo,ono....!!!
Moras se opustiti.Bogu hvala,mislim da su nalazi tvoj dragog sasvim ok, takodje,kod tebe od hormona je sve ok,sem sto mi se cini da ti je malkice povisen kortizol,eee,posto ja nisam dr,ne mogu ti ni reci o cemu se radi,tako da se pridruzujem Kaci u pisanju porukica,nebi li neko od dr rekao nesto vise.
Kalina75
Novi član
Novi član

Post od Kalina75 »

Ako te nesto vise interesuje o klomifenu idi na pretragu i tamo ces dobiti gomilu sajtova o tom leku,mada....mislim da nikako ne smes da krenes da ga pijes sama i da moras da se konsutujes sa dr. Ubedjena sam da je kod tebe sve ok
Tiba
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

savet

Post od Tiba »

Hvala ti puno sto mislis na mene :)
Trenutno mi je Dr moja draga,preporucila da budem ka metforminu (da krenem od 1/2 tablete x2,pa da pojacavam dozu na 4.5 dana po 1/2,do maksimuma 3 tab dnevno) dok ne dobijem ciklus,pa zatim da dodamo dianu35,3 ciklusa.Da bi dovela kapsulu jajnika u normalu.Pa da probamo klomifen u pojacanoj dozi(jer na malu ne reagujem) ili neke inekcije za stimulaciju ovulacije.
Takodje me interesuje misljenje Obgyn na preporuceno lecenje???
I koje bi to inekcije mogle da dodju u obzir s obzirom na poje lenje jajnike???
Jos jednom HVALA PUNO svim koji se jave sa nekim savetom :wink:
Tiba
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Tiba »

:roll:
Tiba
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Za Obgyn

Post od Tiba »

Interesuje me malo vise da saznam o leku metforminu,sta tacno on radi,kako leci???
I naravno da mi ObGyn kaze kakva je moja DG,i kako se leciti???
:cry:
Tiba
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

za obgyn

Post od Tiba »

:cry: :roll:
Odgovori