Beta HCG i TVUZ

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

nestrpljiva76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Beta HCG i TVUZ

Post od nestrpljiva76 »

U cet. ujutru sam radila kucni test za utvrdjivanje trudnoce koji je bi opozitivan... jutros oko 4h sam ustajala do toaleta i pri brisanju na papiru videla jajko svetlu boju krvi kako kada treba da dobijem menstruaciju (zadnja menstruacija je bila 13.3.'09.) a onda me je odjedno moblio hladan znoj, maalksalost i pala sam u nesvest.. mez me je odveo uzemunsku bolnicu, dr. me je pregledala i u izvestaju napisala da sam primetila sukrvicu, daje trbuh mek, neosetljiv. pod spekulumom Porcija b.o. nema znakova krvarenja. Palpatorno Uterus u AVF lako uvecan, Adnexa lso, neosetljiva, Douglas miran.
Rekla mi je da uradim Beta HCG i TVUZ a kao dijagnozu napisala Amenorrhea sec.
Interesuje me da li Betu HCG rade po Domovima zdravlja i koliko se caka na rezultate.

ps.rekla je da je krv koja mi se javila moguca u ranim trudnocama i kao posledica odnosa koje smo mm i ja imali sinoc.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Koliko ja znam ne radi se u domu zdravlja, nego u privatnim laboratorijama.
Moguca su krvarenja u ranim trudnocama.
Drzim ti pesnice da sve bude OK.
joldicka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am

Post od joldicka »

Bice sve ok, ja sam poslednji ciklus imala 10.03. i test je 7.04. pokazao pozitivno, ali sam ja otisla u lab i uradila Bhcg i takodje je pokazalo trudnocu. Kao i ti prokrvarila sam 12.04. i odmah otisla u bolnicu gde mi nisu rekli nista, kao desava se. 15.04. Sam zakazala kod svog dr i on je konstatvovao da je mesak u materici, dao mi dve injekcije progesterona i da mirujem. Bila sam na kontroli za 7 dana i sada je sve ok, vidi se srcana radnja i sve je tu. Terapija mi je samo mirovanje.
Ja sam imala sveze krvi na papiru, ali posle toga jos pet dana braon iscedak, evo sada vec 7 dana hvala Bogu nema nista i nadam se da ce tako i ostati.
Mene je takodje dr pitao da li sam imala odnos, ali ja nisam, pa je moguce da je tebio i od toga krenula sukrvica.
Sto se tice bete, odes u lab izvadis krv i razultat bude za 2h, kosta 880 din i moze da se radi u bilo koje doba dana.
Samo se smiri i bice sve uredu.
Javi se
nestrpljiva76
Novi član
Novi član

Post od nestrpljiva76 »

Hvala vam obema sto ste mi tako brzo odgovorile! Nadams e da ce biti sve u redu... mm i ja smo pokusavali vise od god. i po dana da zatrudnim i sad kad jesam uplasila sam se da se nesto ne desi :(

joldicka, drago mi je da ti je sve to proslo i da sad uzivas u svojoj trudnoci... icicu odmah ujutru do lab. da uradim Bhcg jer je danas ned. javljam se sa rezultatima.

pozz
nakirb
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 3:27 pm

Post od nakirb »

Biomedica na Slaviji radi 24 sata dnevno, pa, ako si nestrpljiva...
nestrpljiva76
Novi član
Novi član

Post od nestrpljiva76 »

evo mene opet, juce ujutru sam uradila betu hcg, rezultat je 1567 mIU/ml, bila sam kod dr., pregledala me je i zakazala UZ za sledeci utorak. samo jos da vidim to malo srculence kako kuca na ekranu i konacno cu moci da predahnem.

joldicka, tvoja poruka me je mnogo umirila .. puno ti hvala!
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

nestrpljiva76 napisao:evo mene opet, juce ujutru sam uradila betu hcg, rezultat je 1567 mIU/ml, bila sam kod dr., pregledala me je i zakazala UZ za sledeci utorak. samo jos da vidim to malo srculence kako kuca na ekranu i konacno cu moci da predahnem.

joldicka, tvoja poruka me je mnogo umirila .. puno ti hvala!
svaka cast!

nemoj da se nerviras ako ne uspete da vidite srce do 8. nedelje. mene su vracali 3 puta, ali sve je ok, tesko se primeti do 8. nedelje.

srecno!
nakirb
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 3:27 pm

Post od nakirb »

Cestitamoooooo!
joldicka
Aktivan član
Aktivan član

Post od joldicka »

Cestitam draga nestrpljiva, svaki dan sm svracala ovde da vidim sta ima novo kod tebe. Lepo sto si se javila.
Srculence ce da kuca, samo se ti opusti i nadji dr kom verujes, evo ja mirujem od terapije pijem magnezijum i po pola bensedina jos dva dana i posle samo mirovanje. Hvala Bogu krvarenja nema vise i ja sada uzivam.
Opusti se i nemoj sada da se forsiras, primiri se malo, miruj i naravno javi se.
nestrpljiva76
Novi član
Novi član

Post od nestrpljiva76 »

HVALA! HVALA! HVALA!

Nema vise nerviranja ni za sta, sad mirujemo, ruckamo na 3h po nesto, grickamo voce, pijemo jogurt, jedemo corbice :) kad nam se spava spavamo :) ... pozz svima pa se javljamo sa vestima sa UZ-a :wink:
nestrpljiva76
Novi član
Novi član

Post od nestrpljiva76 »

Bila sam juce na UZ-u al' dr. nije mogla nista da mi kaze jos uvek... mucila se sa podesavanjem slike, pa se zalila na koleginicu iz prepodnevne smene.. i non-stop je pricala kako ne moze dobro da izmeri velicinu i kad sam je pitala znaci vidi se... ona mi na to odgovori tesko i da dodjem ponovo sledeceg utorka... ko ce da izdrzi dotle? nije mi samo jasno kako je moguce da nije mogla lepo da vidi moju mrvicu kada sam vec u 8.-oj nedelji :cry: :cry: :cry:
joldicka
Aktivan član
Aktivan član

Post od joldicka »

Nestrpljiva, svaka tebi cast na strpljenju, ja bih otisla privatno kod drugogo da mi kaze dza ili bu, da vidis na cemu si. Iskreno verujem da je sve ok, ali potrzi drugo misljenje, a ne da si pod stresom jos 7 dana.
Ja danas idem ponovo na UZ i jako se plasim, brine me ova temperatura koja me stvarno cini bolesnom, mada svi kazu d nije nista.
nestrpljiva76
Novi član
Novi član

Post od nestrpljiva76 »

joldicka, moram da budem bar sada strpljiva .. kad sam vec bila toliko nestrpljiva (kao sto sam nick kaze) da zatrudnim sad ne zelim ni oko cega da se nerviram... a i pre 10-ak dana kada sam se uplasila onesvestila sam se... necu sebi to da dozvolim, "osecam" da je sve u redu i sacekacu do sledeceg utorka... moja majka kada je bila trudna sa bratom i kasnije sa mnom nije isla na UZ kao i vecina zena u tom periodu (pocetkom '70.-ih)i radjale su zdravu decu... svim ovim citanjem po forumima samo me hvata panika bez razloga... zato mirujem i cekam sledeci pregled.

a u kom si mesecu, i kolika ti je ta temperatura... ako je oko 37 i nest onije strasno, to je znak trudnoce... pozz pa se javi!
joldicka
Aktivan član
Aktivan član

Post od joldicka »

Mudro zboris :D i ja sam po prirodi nestrpljiva. Ja sam starija trudnica od tebe samo za nedelju dana, sada sam u 9-oj nedelji.
Ma ima bre da radjamo po onoj cici zime :lol:
Odoh sad kod doce
nestrpljiva76
Novi član
Novi član

Post od nestrpljiva76 »

joldicka napisao:Mudro zboris :D i ja sam po prirodi nestrpljiva. Ja sam starija trudnica od tebe samo za nedelju dana, sada sam u 9-oj nedelji.
Ma ima bre da radjamo po onoj cici zime :lol:
Odoh sad kod doce
:lol: ko zna, mozda bude blaga zima kad budemo radjale... nikad se ne zna :lol:

sta je bilo kod doce?
Odgovori