Beta HCG, molim za misljenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
melody
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm

Beta HCG, molim za misljenje

Post od melody »

Da objasnim svoju situaciju: pocetkom maja sam imala dijagnozu anembrionalne trudnoce i kiretazu. Menstruaciju sam dobila posle 30 dana, a narednu posle 40 dana, to mi je ujedno i bila poslednja(14.jula). Inace su mi ciklusi neredovni. Test trudnoce sam radila 10.08. i bio je negativan, a zatim 14.08. dobila pozitivan rezultat. Danas sam isla na prvi ultrazvuk, medjutim ginekolog nije video nista sto bi mu ukazivalo na trudnocu i savetovao mi da izvadim beta HCG. Vrednost je 449 mIU/mL. O cemu je rec? Hvala
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Dali vas je lekar pregledao vaginalnom sondom ili preko stomaka tzv. abdominalnom, što je mnogo manje precizno! Verovatno da je trudnoća još uvek mala, da bi se videla.
Ponovite UZ za 7 dana, po mogućstvu vaginalnom sondom.
Želim vam dobro zdravlje, pozdra Dr Peđa
melody
Novi član
Novi član

Post od melody »

Pedjo, hvala na lepim zeljama, ali i ova trudnoca se lose zavrsila. Danas sam prokrvarila, opet spontani.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

:-? Baš mi je žao, a dali ste nešto izbacili što bi ličilo recimo na riblji mehur i dali je krvarenje sa svežom krvi? Ako je tamna krv ne mora ništa da znači.
melody
Novi član
Novi član

Post od melody »

Dr mi je savetovao da sacekamo par dana da vidimo da li cu sama izbaciti nesto. U subotu mi se prvo pojavila sukrvica, a u toku dana i noci je bila dosta tamna krv, cak vise braonkasta. Sutra idem opet na uzv da vidimo sta se desava. Prvi put sam radila pregled preko stomaka. Vi mislite da i pored toga sto se nije nista videlo, a pojavilo se krvarenje postoji mogucnost da moja trudnoca opstane? To bi bilo fenomenalno!
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

melody cekamo da vidimo sta se desava i drzim ti fige za bebicu
double trouble is my life
melody
Novi član
Novi član

Post od melody »

Pre dva dana sam dobila jake bolove, otisla sam u bolnicu i zadrzali su me da budem pod njihovom kontrolom. Sve je otislo sa krvlju, tako da mi nisu radili kiretazu. Suprug i ja cemo obaviti pretrage koje lekar preporuci. Veki, Pedjo, hvala na interesovanju za moju situaciju.
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

melody, sad malo pauza pa cekamo za koji mesec novosti
double trouble is my life
Odgovori