Beta HCG - koliko brzo?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Beta HCG - koliko brzo?
Verovatno ponavljam temu, ali nemam vremena sve da iščitavam, u frci sam na poslu. Da li pliiiiiiz može neko da mi kaže posle koliko dana od začeća mogu da testiram BHCG iz krvi?
Jai Mahakali, ayo Gorkhali!
- rikikiki
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne! To je puno prerano ... meni je 13. dan nakon začeća beta pokazala minimalnu vrijednost (8) dok je negativno od 0-5, što bi reklo da mi je 12. dan nakon začeča beta vjerojatno bila negativna.
17. dan nakon začeća beta mi je bila 250 što definitivno znači trudnoću.
Nadam se da ćeš na mom primjeru donijeti zaključak!
17. dan nakon začeća beta mi je bila 250 što definitivno znači trudnoću.
Nadam se da ćeš na mom primjeru donijeti zaključak!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Lily, zato sto je tebi bio transfer na nivou blaste.
To ti onda dodje da ti betu ustvari radis 15 dana od zaceca
Rikiiiiiiiiiiiiiiiiii

Rikiiiiiiiiiiiiiiiiii

-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Mejvis, opet iznosis poluinformacije.
Oko 7. dana od oplodnje (a nekad i koji dan kasnije) se tek odigrava implantacija i ne moze tako brzo beta hcg da naraste
Ako uzmes da se beta dupla na svaka 2 dana (orijentaciono, nekad joj treba i vise od 48 h) i podelis Rikinu betu 17. dana od oplodnje (a kod nje se zna tacan sat oplodnje jer je IVF u pitanju), onda dodjemo do toga da joj je beta 7. dana bila 7, sto je tek iznad gornje ref. granice.
Ima zena cija je beta znatno manja na dan ocekivane menstruacije, sto bi znacilo da bi njihova beta 7. dana bila ispod 5. Iz toga sledi da je test iz krvi uradjen 7. dana nepouzdan, pogotovo ako ne znas kad se desila ovulacija i oplodnja, sto je gotovo pravilo kad je rec o neasistiranoj oplodnji!

Oko 7. dana od oplodnje (a nekad i koji dan kasnije) se tek odigrava implantacija i ne moze tako brzo beta hcg da naraste

Ako uzmes da se beta dupla na svaka 2 dana (orijentaciono, nekad joj treba i vise od 48 h) i podelis Rikinu betu 17. dana od oplodnje (a kod nje se zna tacan sat oplodnje jer je IVF u pitanju), onda dodjemo do toga da joj je beta 7. dana bila 7, sto je tek iznad gornje ref. granice.
Ima zena cija je beta znatno manja na dan ocekivane menstruacije, sto bi znacilo da bi njihova beta 7. dana bila ispod 5. Iz toga sledi da je test iz krvi uradjen 7. dana nepouzdan, pogotovo ako ne znas kad se desila ovulacija i oplodnja, sto je gotovo pravilo kad je rec o neasistiranoj oplodnji!

-ja'75,
-2 rana spontana
-2 rana spontana
Hvala, Ejmi, tako sam i odlučila na kraju. Ne opterećujem se nešto trudnoćom, ako dodje dobrodošla, ako ne nikom ništa, ali ne moram baš da pomeram ciklus, pogotovo što već duže vremena imam redovne cikluse, što ranije nisam imala.... Samo me UŽASNO NERVIRA to što mi se uvek namesti prvog dana letovanja, a ove godine idem samo 8 dana, što znači da ću faktički 6 dana provesti sa tamponima na plaži...Ejmi napisao:Duchess, ako ti je trudnoca u planu bolje da ne pijes hormone koji mogu da ti poremete naredne cikluse.

Jai Mahakali, ayo Gorkhali!