Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Pre 12 dana imala sam laparaskopsku intervenciju, odstranjivanje ciste (endiometrioza) na levom jajniku.Cista je pukla nekoliko dana pred operaciju i vec pocela nova da se stvara, pa sam morala ostati nekoliko dana duže u bolnici. pre dve veceri sam osetila jak svrab u predelu vagine, kad sam malo pogledala, iako imam jak sekret čini mi se da nikad nije ovakav bio, nekako gust. POkušala sam da ga uklomim papirom ali ne može. Ispirala sam se poslednja dva dana čajem od žalfije, svrab se znatno smanjio, i tog iscedka sam se rešila, pojavi se po malo svaki dan ali nije strašno. Međutim uz to dodatno ide i sekret providne boje koji je skoro pa tečan i bukvalno osetim kad to izadje, i ako u tom trenutku ne odem do wc-a sve mi predje na veš. Koliko sam puta išla u wc i briskala se kad taj sekret izađe mislim da mi se sve upalilo jer me boli kad moram da se obrišem a i crveni.
Nisam u mogućnosti da se čujem sa mojim doktorom pošto nije u gradu zbog obaveza, pa me interesuje ako mi neko može reći pa me, da li je to možda neko ispiranje zbog operacije, ili postoji mogućnost da je to kandida, ako jeste šta bih mogla da koristim? Svaki savet će mi dobro doći )))
Pa zvuci kao kandida kao prva pmoc da te ne iritira kupi bornu kiselinu u apoteci dobro natopi ulozak ili parce vate i to nosi kao oblog, trenutno umanjuje iritaciju tako da ces to morati raditi vise puta .Sto se tice lecenja trebaju ti vaginalete ali zaista ti ne preporucujem da ih uzimas napamet bez konsultacije sa svojim lekarom, ako nije tu trazi nekog drugog da se posavetujes koje vaginalete treba da koristis sa obzirom da si imala zahvat nedavno.P.s zaobidji cajeve za ispiranje oni nisu bas za tu namenu i nisu skroz higijenski u mlaku vodu rastvori malo sodabikarbone ili 3-4 kapsule Linexa ili slicnog leka sa sadrzajem probiotika, cak se savetuje i zapiranje surutkom (mada mi to ne zvuci bas..)
Pozdrav!
Ono sto sama mozes da uradis je da odes ,ako si iz BG-a na Mikrobioloski fakultet i da ti tamo urade vaginalni bris ili,ako nisi iz BG-a da se operes,uzmes stapic za bris i pokusas bez dodirivanja koze da sama izvadis vaginalni bris (uz pomoc ogledalceta),a dobro bi bilo da taj sekret uhvatis i odneses privatno u laboratoriju da ti urade.U BG-u dobro radi Hexalab te briseve.Tako sam ja uradila,dok je moja dr. bila odsutna i nasli su mi Klebsielu i Candidu u manjem broju.
Taj beli gusti sekret lici na Candidu,a onaj providni vise lici na Ureaplazmu,koja se nalazi u cerviksu.Moguce da su te zarazili prilikom operacije ili si ti vec imala Ureaplazmu koja se sad aktivirala.Od nje se javlja svrab,a ona se veze i za druge bakterije,pa sa njima pravi haos.
Ono sto sama mozes da uradis je da odes ,ako si iz BG-a na Mikrobioloski fakultet i da ti tamo urade vaginalni bris ili,ako nisi iz BG-a da se operes,uzmes stapic za bris i pokusas bez dodirivanja koze da sama izvadis vaginalni bris (uz pomoc ogledalceta),a dobro bi bilo da taj sekret uhvatis i odneses privatno u laboratoriju da ti urade.U BG-u dobro radi Hexalab te briseve.Tako sam ja uradila,dok je moja dr. bila odsutna i nasli su mi Klebsielu i Candidu u manjem broju.
Taj beli gusti sekret lici na Candidu,a onaj providni vise lici na Ureaplazmu,koja se nalazi u cerviksu.Moguce da su te zarazili prilikom operacije ili si ti vec imala Ureaplazmu koja se sad aktivirala.Od nje se javlja svrab,a ona se veze i za druge bakterije,pa sa njima pravi haos.