beba u bolnici!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kuma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 8:59 pm

beba u bolnici!!!

Post od kuma »

Cao!Dragi moji imam za vas jedno pitanje i ako neko zna nesto o tome molila bi ga da mi odgovori!Moja drugarica je dobila bebu tj.porodili su je carskim rezom u 9-om mesecu jer se bebi napunila glava plodovom vodicom,pa me zanima koliko je to opasno i da li ce biti sve u redu!!Hvala u napred!!!
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

Niste vi to nesto dobro razumeli....
kuma
Novi član
Novi član

Post od kuma »

da,da nazalost dobro smo razumeli i ja bi volela da to nije istina ali nazalost jeste :cry: i zato molim nekog da mi odgovori ako zna nesto o tome!!!
Korisnikov avatar
orline
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 3:35 pm

Post od orline »

Da li mislis da se beba "nagutala" plodove vode. To bi bilo logicnije. U tom slucaju mora da se prati beba, da se eventualno ukljuce antibiotici ukoliko postoji sumnja da je deo vode otisao u pluca, i uglavnom to prodje kako treba. A da se glava napuni :-?
kuma
Novi član
Novi član

Post od kuma »

da beba i odmah su mu otvorili glavicu tj.operisali da bi izvukli tu vodu i ja za to cujem prvi put u zivotu ali nazalost je istina!Pa me zanima samo da li ce preziveti ili ne? :(
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

To je zaista pitanje na koje niko od nas ne moze da odgovori, niti znamo pravu dijagnozu, niti u kom mesecu je rodjeno dete, niti da li se ovaj problem video na ultrazvuku pre porodjaja, niti to koliko je i shta i kako radjeno na detetu, niti kakvo je sada stanje deteta...niti znamo tachnu dijagnozu!

Postavili ste pitanje iz potrebe da vam neko napishe neshto uteshno kako bi vam bilo bolje i kako bi bili mirniji ali niko vam ne moze odgovoriti na ovo, bar ne ozbiljno i konkretno!

Ako je dete hospitalizovano nemojte se brinuti a o posledicama ili komplikacijama cete valjda biti obaveshteni, nadam se sam mnogo detaljnije nego do sada...poshto dati dve informacije i onda u mislima lutati...nishta gore za ljudski mozak.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
kuma
Novi član
Novi član

Post od kuma »

pa beba je rodjena 3 dana pre termin carskim rezom i sve je bilo u redu do zadnjeg ultra zvuka kad mu se glavica uduplala inace je on u bolnici operisan je i u inkubatoru je.Ostalo sve mu je u najboljem redu!!!!!Ja zaista prvi put to cujem u zivotu ali eto svasta ima!!
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm

Post od bankabre »

ali to nije plodova voda...to se zove likvor
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Hidrocefalus??

Zaista je nezahvalno nagadjati i ciljati a ne znamo nishta konkretno...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori