Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Cao!Dragi moji imam za vas jedno pitanje i ako neko zna nesto o tome molila bi ga da mi odgovori!Moja drugarica je dobila bebu tj.porodili su je carskim rezom u 9-om mesecu jer se bebi napunila glava plodovom vodicom,pa me zanima koliko je to opasno i da li ce biti sve u redu!!Hvala u napred!!!
Da li mislis da se beba "nagutala" plodove vode. To bi bilo logicnije. U tom slucaju mora da se prati beba, da se eventualno ukljuce antibiotici ukoliko postoji sumnja da je deo vode otisao u pluca, i uglavnom to prodje kako treba. A da se glava napuni
da beba i odmah su mu otvorili glavicu tj.operisali da bi izvukli tu vodu i ja za to cujem prvi put u zivotu ali nazalost je istina!Pa me zanima samo da li ce preziveti ili ne?
To je zaista pitanje na koje niko od nas ne moze da odgovori, niti znamo pravu dijagnozu, niti u kom mesecu je rodjeno dete, niti da li se ovaj problem video na ultrazvuku pre porodjaja, niti to koliko je i shta i kako radjeno na detetu, niti kakvo je sada stanje deteta...niti znamo tachnu dijagnozu!
Postavili ste pitanje iz potrebe da vam neko napishe neshto uteshno kako bi vam bilo bolje i kako bi bili mirniji ali niko vam ne moze odgovoriti na ovo, bar ne ozbiljno i konkretno!
Ako je dete hospitalizovano nemojte se brinuti a o posledicama ili komplikacijama cete valjda biti obaveshteni, nadam se sam mnogo detaljnije nego do sada...poshto dati dve informacije i onda u mislima lutati...nishta gore za ljudski mozak.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
pa beba je rodjena 3 dana pre termin carskim rezom i sve je bilo u redu do zadnjeg ultra zvuka kad mu se glavica uduplala inace je on u bolnici operisan je i u inkubatoru je.Ostalo sve mu je u najboljem redu!!!!!Ja zaista prvi put to cujem u zivotu ali eto svasta ima!!