Bartolijeva zljezda (izvinite ako nije tacno napisana)

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
deca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 13, 2012 8:39 am

Re: Bartolijeva zljezda (izvinite ako nije tacno napisana)

Post od deca »

ja sam imala taj problem pre mnogo godina,,bilo je kao zrno grska pa se malo povlacilo ali na kraju se aktivirala i imala sam nesnosne bolove,,vise puta sam isla lekaru ali nije mogla intervenisati dok zlezda nije u potpunosti sazrela i bila velicine jajeta.Nisam mogla stajati sedeti leva noga je bila u stranu pomerena od bolova..Na kraju su me sekli na zivo jer anestezija "kao"tu ne pomaze jer je u pitnju gnoj,,koji je moro iscureti....sekli su mi unutrasnjost usnice(klitorisa). Sada imam pomalo bolove prilikom odnosa u pocetku posle ne..Nadam se da sam ti bar malo pomogla :)
deca
Novi član
Novi član

Post od deca »

Mada zlezdica moze i da se povuce,,kako sam ja to shvatila to dodje do upale kanala koji luce sekret i dolazi do zapusavanja i zato nastaje cvorcic koji se uvecava.
deca
Novi član
Novi član

Post od deca »

Ona moze da se povuce ali isto tako vratiti,,sve zavisi i od vaseg imuniteta i koliko je porasla ako jeste Bartolijeva zlezda,,ipak bi ti savetovala da se konsultujes sa lekarom,,,ja nisam imala tu srecu,,povlacila se par puta ali nikad do kraja i onda se aktivirala,,tada mi nista od lekova nije pomagalo dok mi to nije sazrelo i nisu ispustili gnoj koji se nagomilavao..tako da idi prvo na pregled dok je vreme nemoj to odlagati u nekim slucajevima ta zlezda se operise pa je otklone...Zelim ti srecu,,javi kad sve to prodje ... :)
Odgovori