Baktrim u cetvrtoj nedelji trudnoce
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 7:25 pm
Baktrim u cetvrtoj nedelji trudnoce
Potreban nam je savet HITNO! Ostala sam u drugom stanju neplanirano. Posto nisam znala da sam u drugom stanju u cetvrtoj nedelji trudnoce zbog problema sa grlom popila sam jednu i po tablu baktrima. Nakon toga sam shvatila da sam u drugom stanju. Sada sam u devetoj nedelji trudnoce i danas smo suprug i ja isli u genetsko savetovaliste. Receno nam je i napisano citiram "... postoji izvesno povecanje rizika za pojavu kongenitalnih anomalija usled primene sulfametoksazal-trimetoprima (posebno za urodjene srcane mane, rascepe neuralne cevi i nepca) ...". Interesuje nas, ako neko moze da nam kaze sta to prakticno znaci i da li je moguce ove anomalije otkriti testovima dabl, tripl, specijalisticki UZ ili nekim drugim testovima i sta nas savetujete da uradimo. Moj ginekolog mi je rekao da se ranije trudnoca odmah prekidala u slucaju uzimanja baktrima, ali da sada to nije slucaj. Imam 30 godina. Inace vec imamo bebu 15 meseci, Marija, sa njom je trudnoca bila u redu. Ako su potrebni jos neki podaci slobodno pitajte jer nam nije svejedno. Hvala unapred svima!!!
-
- Novi član
Ja sam pila Baktrim u trudnoci doduse kad sam bila 4.mesec, i to mi je prepisao moj ginekolog radi lecenja bakterija u urinu i sekretu, ne znam da li je bitno sto je prvo tromesecje.
Inace moj predlog je da nazovete kliniku Ana life, sto pre i da rezervisete pregled ultrazvukom 4D u 10.nedelji trudnoce, tad klinika to radi besplatno jer vec tad se mogu videti anomalije ako postoje.
Dr. Zivanic je odlican dijagnosticar, meni je cak moj ginekolog u Domu zdravlja rekla ako imam mogucnosti sebi bar jedan pregled kod njega da uradim, jer je jako dobar lekar a i ima odlicne aprarate. Posebno se jako detaljno radi pregled srca ploda, tako da uz double test i pregled kod njega mislim da biste mogli otkloniti sve sumnje, a on ce sigurno biti iskren ako postoji zaista rizik.
Inace sam nastavila trudnocu kod njega da vodim do 7.meseca onda se preselila iz Beograda, a on mi je sam prepisao Baktrim. Nosila blizance i rodila dva prava i zdrava decaka.
Tako da je moj savet da odete kod njega posebno sto imate mogucnosti na besplatan i kvalitetan pregled u vasoj 10.nedelji trudnoce.
Inace moj predlog je da nazovete kliniku Ana life, sto pre i da rezervisete pregled ultrazvukom 4D u 10.nedelji trudnoce, tad klinika to radi besplatno jer vec tad se mogu videti anomalije ako postoje.
Dr. Zivanic je odlican dijagnosticar, meni je cak moj ginekolog u Domu zdravlja rekla ako imam mogucnosti sebi bar jedan pregled kod njega da uradim, jer je jako dobar lekar a i ima odlicne aprarate. Posebno se jako detaljno radi pregled srca ploda, tako da uz double test i pregled kod njega mislim da biste mogli otkloniti sve sumnje, a on ce sigurno biti iskren ako postoji zaista rizik.
Inace sam nastavila trudnocu kod njega da vodim do 7.meseca onda se preselila iz Beograda, a on mi je sam prepisao Baktrim. Nosila blizance i rodila dva prava i zdrava decaka.
Tako da je moj savet da odete kod njega posebno sto imate mogucnosti na besplatan i kvalitetan pregled u vasoj 10.nedelji trudnoce.
-
- Novi član